Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Denní svícení dálkovými světly E 39 umí někdo???
-
Tak pro shrnutí. Nastartoval jsem a šel vyzkoušet, jak teď po úpravě na US denní svícení fungují polohy přepínače světel.
1. poloha - pozice O - svítí pouze denní svícení tedy dálky na cca 30%, světelná houkačka funguje tak, že se ty dálky rozsvítí na 100%
2. poloha - pozice parkovačky - svítí denní svícení + AE + slabě blinkry, světelná houkačka funguje stejně jako v pozici 1. (pozičky)
3. poloha - svítí xenony + AE + pozičky, světelná houkačka funguje jako v pozici 1.
1. poloha - pozice O - svítí pouze denní svícení tedy dálky na cca 30%, světelná houkačka funguje tak, že se ty dálky rozsvítí na 100%
2. poloha - pozice parkovačky - svítí denní svícení + AE + slabě blinkry, světelná houkačka funguje stejně jako v pozici 1. (pozičky)
3. poloha - svítí xenony + AE + pozičky, světelná houkačka funguje jako v pozici 1.
hmmm...poloha 2?takže defakto nejdou zapnout samotné kroužky bez toho aniž by svítily samotný....tak to už se mi přestává líbit...myslel sem ze denní svícení je jen poloha 0....nezpletl ses?to je divné že by to denní svícení nešlo vypnout?Dettektorr píše:Tak pro shrnutí. Nastartoval jsem a šel vyzkoušet, jak teď po úpravě na US denní svícení fungují polohy přepínače světel.
-
Pokud je na e39 US denní svícení, tak jen parkovačky zapnout při běžícím motoru nebo klíčku v poloze 2 nejde - pořád svítí denní svícení. Samotné parkovačky svítí jen při vypnutém zapalování a poloze spínače světel 1 nebo 2.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
-
Dettektorr píše:Už mi zbývá jen vyzkoušet, jestli při zapnutým motoru a zapnutých parkovačkách + denní svícení ostřikovače ostřikují světla jako když svítí xenony. Pokud ne pak mám jasnýho favorita, jak svítit ve dne, je to fakt hezký pohled.
v poloze 0 a US svícení ostřikovače světla neostřikují

Ostřikují pouze při zapnutých světlech.
Mě to takhle funguje

-
Pokud používáš přes den denní svícení, tak je definované nějak ve smyslu, že ti svítí na celém autě jen "denní světla". Pokud ti svítí parkovačky a zbytek auta, měl bys mít rozsvícena potkávací světla.
A mimochodem, denní svícení se používá zejména kvůli tomu, že ti nesvítí zbytek auta, jako budíky, palubka a ostatní žárovky. Tudíž i z hlediska zdravého rozumu je nesmysl to používat v kombinaci s parkovačkama, kdy v podstatě svítí všechno, jen místo potkávaček svítěj "denní" světla.
A mimochodem, denní svícení se používá zejména kvůli tomu, že ti nesvítí zbytek auta, jako budíky, palubka a ostatní žárovky. Tudíž i z hlediska zdravého rozumu je nesmysl to používat v kombinaci s parkovačkama, kdy v podstatě svítí všechno, jen místo potkávaček svítěj "denní" světla.

-
Zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích (§32) stanovuje, že motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová a potkávací světla nebo obrysová světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno dle zvláštního předpisu.

Ty vole tu je to opravdu jak u blbých.Bylo by fajn jezdit jen s kruhama avšak policajti to asi nepřekousnou.
A tak znovu říkám jak to je.
Nastartuju a jedu a pokud je počasí je ok tedy dobře vidno tak nic neřeším.Svítí US svícení na 20 procent nejde ale jezdit jen s AE bez svícení dálkama.
Poloha č. 0 jen dálky na 20 procent
Poloha č.1 kruhy společně s dálkama na 20 procent a nevypadá to moc hezky dohromady./ kruhy nejdou moc vidět/
Poloha č.2 je xenon + AE ale bez US denní svícení
Kua zítra to musím vyfotit a dát to sem aby si všichni udělali obrázek. Musím ale říct že večer je to bomba AE+Xenon+US blinkr
A tak znovu říkám jak to je.
Nastartuju a jedu a pokud je počasí je ok tedy dobře vidno tak nic neřeším.Svítí US svícení na 20 procent nejde ale jezdit jen s AE bez svícení dálkama.
Poloha č. 0 jen dálky na 20 procent
Poloha č.1 kruhy společně s dálkama na 20 procent a nevypadá to moc hezky dohromady./ kruhy nejdou moc vidět/
Poloha č.2 je xenon + AE ale bez US denní svícení
Kua zítra to musím vyfotit a dát to sem aby si všichni udělali obrázek. Musím ale říct že večer je to bomba AE+Xenon+US blinkr
-
Mám to vyfocený. Neumím sem vložit fotky přímo a tak posílám odkaz na uložto. V zipu jsou popsaný všechny tři fotky.
http://www.ulozto.cz/7433509/svetla-zip
-
- Kontaktovat uživatele:
Dettektorr píše:Mám to vyfocený. Neumím sem vložit fotky přímo a tak posílám odkaz na uložto. V zipu jsou popsaný všechny tři fotky.
Vypadá to fakt moc dobře