Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Denní svícení dálkovými světly E 39 umí někdo???

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Coulan

#81 Příspěvek od Coulan »

Včera mi to v Praze Snejk dělal a je to moc pěkný. Blinkry svítí tak decentně ale večer je to fakt pěkně vidět. I to US svícení je super alespoň šetřím xenony a na STK mi neřekli ani slovo.

Snejku díky
Risa525

#82 Příspěvek od Risa525 »

Coulan píše:Včera mi to v Praze Snejk dělal a je to moc pěkný. Blinkry svítí tak decentně ale večer je to fakt pěkně vidět. I to US svícení je super alespoň šetřím xenony a na STK mi neřekli ani slovo.

Snejku díky
klidně sem dej foto někdy takhle z podvečera a zapni to společně s kroužkama :wink:
Dettektorr

#83 Příspěvek od Dettektorr »

Tak pro shrnutí. Nastartoval jsem a šel vyzkoušet, jak teď po úpravě na US denní svícení fungují polohy přepínače světel.

1. poloha - pozice O - svítí pouze denní svícení tedy dálky na cca 30%, světelná houkačka funguje tak, že se ty dálky rozsvítí na 100%

2. poloha - pozice parkovačky - svítí denní svícení + AE + slabě blinkry, světelná houkačka funguje stejně jako v pozici 1. (pozičky)

3. poloha - svítí xenony + AE + pozičky, světelná houkačka funguje jako v pozici 1.
Rudas

#84 Příspěvek od Rudas »

Dettektorr píše:Tak pro shrnutí. Nastartoval jsem a šel vyzkoušet, jak teď po úpravě na US denní svícení fungují polohy přepínače světel.

1. poloha - pozice O - svítí pouze denní svícení tedy dálky na cca 30%, světelná houkačka funguje tak, že se ty dálky rozsvítí na 100%

2. poloha - pozice parkovačky - svítí denní svícení + AE + slabě blinkry, světelná houkačka funguje stejně jako v pozici 1. (pozičky)

3. poloha - svítí xenony + AE + pozičky, světelná houkačka funguje jako v pozici 1.
hmmm...poloha 2?takže defakto nejdou zapnout samotné kroužky bez toho aniž by svítily samotný....tak to už se mi přestává líbit...myslel sem ze denní svícení je jen poloha 0....nezpletl ses?to je divné že by to denní svícení nešlo vypnout?
Dettektorr

#85 Příspěvek od Dettektorr »

No tak zkoušel jsem to se zapnutým motorem a předpokládám, že s vypnutým motorem to bude svítit jen kroužkama jako parkovačky.
Dan td

#86 Příspěvek od Dan td »

Pokud je na e39 US denní svícení, tak jen parkovačky zapnout při běžícím motoru nebo klíčku v poloze 2 nejde - pořád svítí denní svícení. Samotné parkovačky svítí jen při vypnutém zapalování a poloze spínače světel 1 nebo 2.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Dettektorr

#87 Příspěvek od Dettektorr »

Už mi zbývá jen vyzkoušet, jestli při zapnutým motoru a zapnutých parkovačkách + denní svícení ostřikovače ostřikují světla jako když svítí xenony. Pokud ne pak mám jasnýho favorita, jak svítit ve dne, je to fakt hezký pohled.
Dan td

#88 Příspěvek od Dan td »

Už jsem tu psal, že při samotném denním svícení neostřikují. Jezdit s denními + parkovačkami je protizákonné, takže to jsem ani nezkoušel. Nicméně předpokládám, že to ostřikovat nebude.
detrhomer

#89 Příspěvek od detrhomer »

Dettektorr píše:Už mi zbývá jen vyzkoušet, jestli při zapnutým motoru a zapnutých parkovačkách + denní svícení ostřikovače ostřikují světla jako když svítí xenony. Pokud ne pak mám jasnýho favorita, jak svítit ve dne, je to fakt hezký pohled.

v poloze 0 a US svícení ostřikovače světla neostřikují :)
Ostřikují pouze při zapnutých světlech.
Mě to takhle funguje :)
Dettektorr

#90 Příspěvek od Dettektorr »

no mě jde o denní svícení + parkovačky, tedy o polohu 1. Zítra vyzkouším a uvidím.

PS: proč je nezákoný jezdit denní svícení a parkovačky? To je jako nezákonný jezdit i parkovačky a xenony? Tomu nerozumím.
Dan td

#91 Příspěvek od Dan td »

Pokud používáš přes den denní svícení, tak je definované nějak ve smyslu, že ti svítí na celém autě jen "denní světla". Pokud ti svítí parkovačky a zbytek auta, měl bys mít rozsvícena potkávací světla.

A mimochodem, denní svícení se používá zejména kvůli tomu, že ti nesvítí zbytek auta, jako budíky, palubka a ostatní žárovky. Tudíž i z hlediska zdravého rozumu je nesmysl to používat v kombinaci s parkovačkama, kdy v podstatě svítí všechno, jen místo potkávaček svítěj "denní" světla.
Dettektorr

#92 Příspěvek od Dettektorr »

Jo rozumím tomu, že logicky je to nesmysl používat parkovačky a denní, jen si nejsem jist tou nezákonností. Ale řekl bych, že řeším nesmysl :P
Dan td

#93 Příspěvek od Dan td »

Zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích (§32) stanovuje, že motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová a potkávací světla nebo obrysová světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno dle zvláštního předpisu.
Coulan

#94 Příspěvek od Coulan »

Ty vole tu je to opravdu jak u blbých.Bylo by fajn jezdit jen s kruhama avšak policajti to asi nepřekousnou.

A tak znovu říkám jak to je.

Nastartuju a jedu a pokud je počasí je ok tedy dobře vidno tak nic neřeším.Svítí US svícení na 20 procent nejde ale jezdit jen s AE bez svícení dálkama.

Poloha č. 0 jen dálky na 20 procent
Poloha č.1 kruhy společně s dálkama na 20 procent a nevypadá to moc hezky dohromady./ kruhy nejdou moc vidět/
Poloha č.2 je xenon + AE ale bez US denní svícení

Kua zítra to musím vyfotit a dát to sem aby si všichni udělali obrázek. Musím ale říct že večer je to bomba AE+Xenon+US blinkr
mmaty
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od mmaty »

vyfot to večer... jednotlive polohy zajímalo by mě to taky jak to vypada děkuji moc...
Coulan

#96 Příspěvek od Coulan »

Tak jsem to byl blesknout ale na foto to není úplně ono.
Přílohy
P1160039.JPG
P1160039.JPG (100.62 KiB) Zobrazeno 425 x
P1160040.JPG
P1160040.JPG (126.18 KiB) Zobrazeno 425 x
P1160036.JPG
P1160036.JPG (78.6 KiB) Zobrazeno 425 x
Dettektorr

#97 Příspěvek od Dettektorr »

Mám to vyfocený. Neumím sem vložit fotky přímo a tak posílám odkaz na uložto. V zipu jsou popsaný všechny tři fotky.

http://www.ulozto.cz/7433509/svetla-zip
Coulan

#98 Příspěvek od Coulan »

Taky jsem to vafotil ale nejde mi to tady vložit. :(
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od jiriik »

Dettektorr píše:Mám to vyfocený. Neumím sem vložit fotky přímo a tak posílám odkaz na uložto. V zipu jsou popsaný všechny tři fotky.

http://www.ulozto.cz/7433509/svetla-zip

Vypadá to fakt moc dobře
8) asik si nechám udělat denní svícení taky dalkovéjma..Kdo to dělá v Olomouckém Kraji ? :D
levap84

#100 Příspěvek od levap84 »

Ahoj, uměl by někdo naprogramovat e39 na denní svícení v okolí Táborska?
Odpovědět