Mel jsi se vcad informovat a predelat si sani kompresoru do kufru,vrzajici volant neznam,mas kupovat bez slunecnich clon a koupit misto nich peknou hello kitty
Vsak ano,e39 ma taky svy mouchy i e6x je ma,dokonce i e65 je ma,kdo by to rekl ze...akorat napsat ze automobilka si vyrobou e6x zkazila povest mi prijde uhozeny,myslim ze ma daleko vetsi prusery v soucasne dobe,myslim ze na tom nikdy hure nebyla,eckovou radou to mozna zacalo,efkova rada za to poradne vzala a co bude v budoucnu vi cert,ale jak se rika,dobre uz bylo,takze zmenu k lepsimu neocekavam
v jedné nejmenované firmě bylo oddělení TZV. Kurvítek. Měli kluci vymyslet jak to udělat aby zařízení které je perfektně vymyšlené po určité době odešlo. Je to renomovaná firma na elektronické výrobky.
No a tak podobně to bude asi i u BMW , MB, AUDI a Škoda a spol.
Jen mi přijde že těch kurvítek je ksakru nějak moc poslední dobou.
Špatné řetězy , odcházející renomované převodovky ZF 8kvalty ...atd....
tak někoho to baví ale mě teda nebaví se furt v autech hrabat, když vidím některý moc fajn zákazníky s top stav E61 a každej měsíc tu sou,
jeden měsíc se jim řeší měchy, další měsíc o 500km později zlomený dráty, za další dva měsíce přestane jít panorama, pak nateče do kufru, ve výsledku ten člověk najel za rok 15 000km, s autem který ještě nemá ani kilo, auto přijelo 10x po každé s jiným problémem.
jasně, F10 má víc problému, a až budou F10 mít 10 let, tak to budou totální popelnice které bude těžké držet při životě. ale problém E60, E61 je ten že ty auta stojí pořád dost kotel, komfort žádnej, všude všecko vrže, materialy strašný, otevřít si u předFC okýnka znamená zlomit si ruku, a provoz je pořád dražší než E65, s kterou to prostě musím srovnávat když stojí míň.
pořád čekám na ty vaše telefonní čisla, vy kteří tvrdíte jak je E60 super auto, at je mužu dávat těm neštastným lidem co mi denně brečí do telefonu jak ji tam něco nejde.
a taky si rád počkám na problémy který má E65 a E60 ne!! takovou věc tu nikdo nenapsal ani jedno.
nikomu E65 nenutím, ale prostě by si tady lidi měli uvědomit že E60 je auto daleko dražší na provoz jako E65 ,tak to prostě je.
Filozof: je to děs. Ale počítám že tohle sere a bude srát čím dál víc lidí. A vzheldem k tomu, že tu vládne kapitalismus, tak je otázkou času kdy někoho napadne vyrábět zase jednoduchá a kvalitní auta, bez konstrukčních nesmyslů a jednoduchá a logická pro servis. Ten by pak měl úspěch zaručený...
matiz píše:Mozna by jim prospelo vic kdyby zmenil servis...
Tak to jsi přesně trefil.
Apropo... okýnka si otevíram docela často, ale ruce jsem si ještě nezlomil. To samý moji spolucestující.
V autě mi nic nevrže, ani nedrnčí. Stahovačky taky nemažu co 14 dnů, jak tu někdo psal. Do servisu něco dam, ale rozhodně ne statisíce. Největší položka byla první rok 17 tis., kdy mi snejk udělal co bylo potřeba. Pak už jen spotřebák + kabely + vodní pumpa. Kdybych jezdil do servisu, kterej dělá tak kvalitně, že bych se tam musel co týden vracet, tahali by mě odtahovkou a ještě bych platil statisíce, jak píše jarax, tak bych ten servis sakra rychle změnil, protože tam asi něco nebude v pořádku.
Nemelte tu nesmysly. Čtou to tu i lidi, kteří vás ještě neznaji a neví, že lžete jako když tiskne.
JaraXi, sakra práce, pochop, že ti volaj ti lidé s problémem na pětce, protože servisuješ auta To, že k tobě denně jezdí BMW auta s problémem není způsobeno tím, že všechny BMW auta mají problém. Je to daný tim, že k tobě prostě ti lidé jezdí z principu, když to opravuješ. Tak už prosím pochop, že ne VŠECHNY pětky jsou na hovno. Kolik jich jezdí bezproblémově? Miliony? To, že se u E60 objevují určité závady neznamená, že všechny E60 do posledního auta ty zavády musí prodělat. Je to jakoby zubař tvrdil, že VŠICHNI mají zkažený zuby. Jenže ten co je nemá zkažený tak jaksi k zubaři nejde, což zkresluje pohled zubaře na svět.
A pokud tvrdíš, že v E60 komfort žádnej a že všechno vrže - to jen dokazuje tvou zbytečnou zatvrzelost. A náklady na provoz - já jezdim s E65 za 15litrů+, fakt budu mít levnější provoz než E60 co jezdí za 8l nafty? Ne nebudu. Ty budeš tvrdit, že u E60 na 105% odejdou turba a miliarda dalších věcí, ale to jen věštíš z křišťálový koule
To nejspis ne, ale treba najdou nekoho kdo jim to nebude delat na desetkrat a udela to najednou... A hlavne, treba najdou nekoho kdo ma ty auta fakticky rad a nebudou to muset delat u tebe, kdyz ty petky tak nenavidis. Ale oni to uz nejspis ani u tebe nedelaji, protoze dle tvych vlastnich slov je vlastne vsechny vyhazujes ven...
Jako nic proti tobe nemam, nijak jsi mi neublizil, praci mne taky neberes, ale proste mne ta agresivni forma toho projevu jak jsou e6x na picu vadi a nedokazu se s ni ztotoznit. Zvlaste ne kdyz si vzpomenu na ty opravdu krasne e6x. A ano, taky znam takove ktere by bylo lepsi zapalit, ale ja nevim, tady ty totalni vraky neprevladaji.
Jardo nevim proc ty e6x porad a neustale pomlouvas,vzdyt ty by jsi bez nich posel hlady,protoze jiny bmw vlastne problemy nemaj a na spotrebaku by jsi se asi zrovna neuzivil...me osobne staci otevrit sekci 7er a musim se smat jak fantasticky a bezporuchovy auto ta 7er vlastne je.
Toho majitele co dela mechy a nema jeste ani kilo na tachecu bych chtel docela videt,stejne tak jeho zlomeny kabely v patych dverich,teda jestli misto jezdeni se neprdeli v garaze a neustale neotvira a nezavira kufr.Tyhle zavady jsou specificky na 200+ a ne pod 100.Ale u tebe se ocekavaji vzdy nejaky specialitky,ale ta tvoje propaganda s averzi na 5er je celkem uz nechutna.
Chlapi, vystihli jste to krásně, obvzlášť Kurevtor se zubařem. Jenom je potřeba ještě doplnit, že v tomhle případě je zubař nasrán, že má práci a že mu za to ty lidi platí.
Mě taky Jarax nikdy nevadil, naopak, uznávám ho jako dobrýho servisáka a má tady sposty dobrých rad, ale tahle kampaň je fakt už nějak hodně mimo mísu. Jenom nechápu, jaký to má mít OPRAVDU cíl??
matiz píše:To nejspis ne, ale treba najdou nekoho kdo jim to nebude delat na desetkrat a udela to najednou... A hlavne, treba najdou nekoho kdo ma ty auta fakticky rad a nebudou to muset delat u tebe, kdyz ty petky tak nenavidis. Ale oni to uz nejspis ani u tebe nedelaji, protoze dle tvych vlastnich slov je vlastne vsechny vyhazujes ven...
Jako nic proti tobe nemam, nijak jsi mi neublizil, praci mne taky neberes, ale proste mne ta agresivni forma toho projevu jak jsou e6x na picu vadi a nedokazu se s ni ztotoznit. Zvlaste ne kdyz si vzpomenu na ty opravdu krasne e6x. A ano, taky znam takove ktere by bylo lepsi zapalit, ale ja nevim, tady ty totalni vraky neprevladaji.
najednou? jako že bych těm lidem třeba preventivně vyměnil kabeláž v kufru, měchy a CCC? o to by asi moc zajem nebyl.,
kurevtor píše::D JaraXi, sakra práce, pochop, že ti volaj ti lidé s problémem na pětce, protože servisuješ auta To, že k tobě denně jezdí BMW auta s problémem není způsobeno tím, že všechny BMW auta mají problém. Je to daný tim, že k tobě prostě ti lidé jezdí z principu, když to opravuješ. Tak už prosím pochop, že ne VŠECHNY pětky jsou na hovno. Kolik jich jezdí bezproblémově? Miliony? To, že se u E60 objevují určité závady neznamená, že všechny E60 do posledního auta ty zavády musí prodělat. Je to jakoby zubař tvrdil, že VŠICHNI mají zkažený zuby. Jenže ten co je nemá zkažený tak jaksi k zubaři nejde, což zkresluje pohled zubaře na svět.
A pokud tvrdíš, že v E60 komfort žádnej a že všechno vrže - to jen dokazuje tvou zbytečnou zatvrzelost. A náklady na provoz - já jezdim s E65 za 15litrů+, fakt budu mít levnější provoz než E60 co jezdí za 8l nafty? Ne nebudu. Ty budeš tvrdit, že u E60 na 105% odejdou turba a miliarda dalších věcí, ale to jen věštíš z křišťálový koule
a ted si kurevtore představ že jsi zubař, chodí ti ženský(e60) i chlapi (e65), těch chlapů(e65) přijde do ordinace víc než těch ženských(e60), a když přijde chlap, tak se mu dělá preventivní prohlídka (E65 olej, filtry), a když přijde ženská tak je to vždy aspon jeden vážný kaz (e60 závady),
Já si jen JaraXi říkám proč místo vedení kampaně proti E60 raději nejsi v dílně a nevyděláváš?
I když vlastně majitele E60 ty vlastně vyháníš přímo, nebo je vyhání to, že se k tobě musí týden co týden vracet, tahaji je odtahovky a platí za servis statisíce.
No a E65 se vlastně nekazí, takže už rozumim, že nemáš do čeho píchnout a raději tu sedíš u kompu a vedeš kampaně. Snad jsem tvou kampaň shrnul správně.
Fakt by ses měl zamyslet, kluci ti to řekli dobře, jen ty to jaksi pochopit nechceš, či špatně vidíš na text! Kolik je v čr E60 a kolik E65? ten poměr bude kolik 10:1? zhruba? Navíc si uvědom, že E60 prostě jsou auta, která najezdí hodně a pokud někdo vozí E60 za 200-250 tis. Kč, tak to nebudou zrovna leštěnky, ale vybydlené šalupy, takže tam prostě servis bude! a chtěl bych vidět, kolik lidí si koupí E60 aby s ní ročně najeli 10-15 tis. km? tak jeden člověk ze sta? já jezdím tak nějak nic zásadního, ale najezdím s autem kolem 30 tis. Km a druhé auto najezdí dalších 15 tis. km. seš jak malej Jara
empeel píše:ale tahle kampaň je fakt už nějak hodně mimo mísu. Jenom nechápu, jaký to má mít OPRAVDU cíl??
podle mě to s náma JaraX myslí dobře. Chce zkrátka přesvědčit lidi co přemýšlí o E60, aby šli do E65. já jsem mimochodem jeden z těch co přišli na tohle fórum pro rady při koupi E60 530d. No a co jsem koupil...745i JaraX má v mnoha věcech pravdu, to je potřeba říct, proto jsem koupil 745i a ne 530d, akorát je prostě trošilinku zatvrzelej no
JaraX: nic proti, ale jaksi nevěřim, že by ti jezdily jen domrdané E60 a jen oukejový E65 na olej. I kdyby to tak bylo tak bych hned neházel všechny E60 do jednoho pytle. Pokud by byly všechny E60 takový jebky tak proč jich je pořád tolik? To jsou ti lidi ještě větší dementi než se zdá, když si jich tolik nechává tak problémové auto
kurevtore, chci lidem ukázat že sedma není past (většinou) a že je to levnější auto na koupi i provoz než e60, tak to je, ale nenutím to auto nikomu, samozřejmě že pětku muže mít kdo chce, ale rád bych aby bylo povědomí o tom že sedma stojí na provoz míň, že má mnohem vyšší komfort, pětku zná kde kdo, ale sedmu zná malo kdo, malo kdo s ní jel.
samozřejmě že jsou E65 pasti a je jich hodně, ale je toho mnohem mín než u E60, to je prostě mnohem méně povedený auto, na BMW až exktrémně nepovedené, prostě E90 i E65 sou mnohem spolehlivější a co je vtipný tak dokonce i taková E63 která vychází z E60 je krom problému s CCC vlastně bezporuchová.
v pořádku samozřejmě, ale opět - nikdo ti nevyčítá, že bys někomu nutil E65, spíš se pozastavujem nad tím, že chčiješ na E60 kudy chodíš, to je vše.
Co se týče provozu, asi to nebudu dál řešit je mi to celkem jedno. To s tou povedeností... jasně, E60 nejhorší hele třeba jo, pro mechaniky. Tak ať. Já bych s tim klidně jezdil a považoval ho za povedené, protože povedené v určitém směru je, FL zcela jistě.
Celé jsem si to pročetl a jako bývalý majitel E61,E60 (předtím e46, nyní E65) jsem připíši svoji zkušenost s pětkami.
Ze všeho nejhorší byla E61 530d 2004. 2 majitelé, našláplé výbavou k prasknutí. Člověk, co mně to prodal ji servisoval v Renocaru Brno a při prodeji kupoval novou X5 - chci říct, že na servisu se nešetřilo. Neříkám, že to bylo TOP auto, při koupi najeto 220tkm, nějaké muchy mělo, ale za dva a půl roku a 70tkm, následující:
prasklé svody, kabely v 5. dveřích, zadní stěrač (nevyřešily kabely, ale nějaký motorek nebo co), 2x!!! všechny přední ramena, tyčky, čepy - poprvé Febi (Horys Brno), pak už Loemforder, všechny tlumiče (opět 2x napřed druhovýr. Sachs - ten se ale nedělá pro auta s DD (toto mi snad nikdo nebyl schopen říct) - auto tvrdé jak prase, pak teda origo - krásných 8K kč/ks, nivo kompresor, rélé nivokompresoru, pdc jednotka, aktivní řízení - čidlo nebo co, kroužek pod volantem (fungoval třetí zkoušený), repas hřebene řízení, zaseklý poslední kus panoramy, voda v kufru a u baterky, semtam stávkovalo CCC, vstřiky téměř ko (prodal jsem s tím), DPF se ucpalo, chcal a kopal automat - 2x výměna oleje pomohla,
oleje, brzdy, pneu atd nebudu vypisovat, tankoval jsem vervu, dával VIF
plasty v kufru rozvrzané jak kurva, asi 10x jsme vše možné dokola podlepovali (zbytek auta naštěstí nevrzal)...určitě jsem na x věcí zapomněl..."Radost z jízdy" se nekonala ani omylem
najdete tu i pár příspěvků, kde jsem co řešil
170k Kč za 60 tkm - nepočítám pneu
E60 530d byla o něco lepší, ale +- podobné věci a trochu míň peněz to stálo
E46 320d 100kw jsem jako první auto koupil kdysi v bazaru snad s milionem km, najel s tím 70 tkm a kromě olejů brzd, atd. jen startér a řemenice kliky
nyní E65 benzin, najeto 310 tkm, najel jsem za krátko 30 tkm a jeden EDC tlumič, který byl špatný při koupi a ASK + ještě mě čeká výměna baterky
Jsem docela puňťa mít auto v pořádku, spoustu věcí na té E61 jsem dělat nemusel, nějak by to jezdilo. Ale za mě je E60/61 MNOHEM náladovější a choulostivější na zacházení, než jiná BMW. Kdo ze známých se mě ptá, tak ho od E60/E61 zrazuji, bohužel.