Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

čím krmíte logica?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Travison

Re: čím krmíte logica?

#81 Příspěvek od Travison »

a pálíte to všechno do mp3 jo?
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#82 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

osobne za me pouze cda, pokud to jde. To co jsem postnul byla nejaka zamštěná mp3 to je potom k prd....
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
Travison

#83 Příspěvek od Travison »

já si právě říkal že ty mp3 tam moc nehrajou i když jsou 320kbps
taky se mi osvědčilo u nějaký hudby L7 úplně vypnout, protože to bylo celý zahuhlaný..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od JaraX »

zahuhlaný? a máš toho logica v pořádku? testovali jste ho při prohlídce?
Travison

#85 Příspěvek od Travison »

jj je v pohodě, byl jsem i u Falcona..
ale prostě ten efekt L7 se na některý písničky nehodí..
pesa

#86 Příspěvek od pesa »

JaraX
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od JaraX »

a dance je ktery? :)
ja nedavno našel na youtube super dance mix, ale než jsem si ho "lajknul" tak zmizel :(
pesa

#88 Příspěvek od pesa »

Vsak jsi ho slyšel. Poslední dobou samej deep house
Travison

#89 Příspěvek od Travison »

Nějaký tipy na kvalitní ověřený CD? Poslouchám tak nějak vše.
Ne odkazy na YT..
Dnes jsem vysmahnul CD (Dire Straits - Brothers in Arms 20th Anniversary Edition /SACD/ ) a najednou vše hraje jak má, nic uhuhlanýho, slušný vejšky i středy.. a mám z toho konečně prvně radost.
Doteď jsem nechápal jak toho logica můžete tak chválit, ale když se sežene opravdu kvalitní nahrávka tak je to nářez.
Na hudbu jsem náročnější takže mp3 fakt na kvalitní poslech nejsou, s těma si sedma neporadí.
dogeatdog

#90 Příspěvek od dogeatdog »

Travinson: u muziky je alfa a omega mastering a pripadny remaster. Doporuceni na konkretni hudbu bohuzel nefunguje, nejvetsi roli hraje jeji zpracovani, konkretne vetsina remasteru je des a hruza.
Ja jsem nejvice spokojen s puvodnimi vydanimi CD, nedotcenymi ambicemi vydavatelstvi vydat CD "lepsi nez original". Ty hraji az na par vyjimek skvele vsechny.
Travison

#91 Příspěvek od Travison »

Jj vím, všichni to ženou aby bylo CD co nejhlasitější, ale už se v tom strácí veškeré nástroje a hloubka..

Doma používám foobar na přehrávání hudby s doplňkem Dynamic Range Meter a tam si krásně změřím dynamický rozsah nahrávky, ale momentálně na to neni vůbec čas.
Proto se ptám na konkrétní kusy CD kdo má co ověřený..
keki666

#92 Příspěvek od keki666 »

Jen napisu par postrehu ohledne mp3/ bezkomprese(cd) . Mam male nahravaci studio a kvalitu zvuku jsem docela resil a toto dilema sem take dlouho mel v hlave a dospel jsem k nasledujicimu: z nas smrtelniku 99,9 % nema sanci rozeznat mp3 pri vzorkovani vic jak cca 200 a vys. Myslim ze nejsem hluchej a delal jsem si slepy test porovnani mp3 128 kb vs cd a ani u tak nizkeho vzorkovani jsem horko tezko pozoroval rozdil. Myslim si ze na slepy test bych uspel horko tezko... Takze dvojnasobna vzorkovaci fce je ooravdu vpohode a nema cenu resit nesmysly.dnesni kompresni algoritmy jsou zasadne dal nez pri pocatku mp3 ,kdy kvalita zkutecne nebyla nic moc.
Naopak zasadne pozorouji vliv toho "jak se clovek vyspal" tzn obcas to hraje suprove a obcas hur...
Tematika mp3 vs cd kvalita mi pripada dos vyhajpovana, vcetne vsech tech aktivnich kabelu k reproduktoru atd...:) Hifisti sou lidi z jine planety a normalni lidi se touto tematikou nemusi zatezovat...:) Kazdej si to poladte dle sveho ucha a zbytek neresit:)
Ja osobne degradoval na internetovy poslech , a jsem spokojenej a to jsem jednu dobu do krmil napriklad tyto zrudy:
https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzei ... 4-172-7194

A s nazorem ze pri nahravce jde hlavne o mastering nesouhlasim. Jakmile je v retezci muzikant, nahravka,mix cokoliv spatne, mastering z toho nic nevytahne,...ale klidne muze zprasit, to ano:)... Jak je psano nahore..treba ohuli kompresi a udelat dynamickou placku- viz dneska temer vsechny nahravky:)
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Tým koncom si si len trošku protirečil, ale tak čo, každý má právo na názor :lol:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od matiz »

Az budes mit velke studio a odpovidajici kvalitu celeho retezce tak to uslysis. A nedej boze 24 versus 16bitu...
pGb

#95 Příspěvek od pGb »

Osobně třeba zase nemám problém s kvalitou mp3 vs CD/flac při slušném bittratu. Se 128 musí dle mého mít problém skoro každý. Já mám osobně problém s tím, jak zkresluje logic. Zatím jsem ale zkusil jen dva a oba stejně hodně. Minimálně problém mám v tom, že mám tu muziku naposlouchanou ve studiových sluchátkách a v hlavě už zafixovanou. Ale s tím zkreslováním mi to říkalo v mém autě více lidí, ale treba je to konkrétním logikem u mě .......
Travison

#96 Příspěvek od Travison »

já dávam jen dvě kostičky na logicu, pak už se to nedá poslouchat
pGb

#97 Příspěvek od pGb »

Přesně tak. Dvě kostičky. Většinou si na zkreslení kromě mě ztěžovali ti co hráli na nějaký nástroj intenzivně.
keki666

#98 Příspěvek od keki666 »

matiz píše:Az budes mit velke studio a odpovidajici kvalitu celeho retezce tak to uslysis. A nedej boze 24 versus 16bitu...
Doufam ze nebudu,:)) bohuzel/ bohudik sem zatim nepotkal lidi co to naslepo rozeznaj tak si muzu jet vklidu muj stredni level a zde je to fajne. A doufam ze se nepotkam s lidma co ma usi jak Bob Katz :))
Daleko vic resim vv nahravce napriklad pomery nastroju v urovni +-0.5 db :) to udela ve vysledku mnohem tisickrat vic nez 24/16:)... ale to je taky tema na nekonecno:)
keki666

#99 Příspěvek od keki666 »

pGb píše:Osobně třeba zase nemám problém s kvalitou mp3 vs CD/flac při slušném bittratu. Se 128 musí dle mého mít problém skoro každý. Já mám osobně problém s tím, jak zkresluje logic. Zatím jsem ale zkusil jen dva a oba stejně hodně. Minimálně problém mám v tom, že mám tu muziku naposlouchanou ve studiových sluchátkách a v hlavě už zafixovanou. Ale s tím zkreslováním mi to říkalo v mém autě více lidí, ale treba je to konkrétním logikem u mě .......
Jaka sluchatka pouzivas? Pokud je logic o proti "obyc" studiovkam kreslitko tak se docela betesim... Bohuzel logica sem jeste neslysel:///
keki666

#100 Příspěvek od keki666 »

matiz píše:Az budes mit velke studio a odpovidajici kvalitu celeho retezce tak to uslysis. A nedej boze 24 versus 16bitu...
Nejvic slysim aktivni deleni pasem v bednach .to ja zasadni krok oproti pasivni vyhybce...velke bedny jsem vzdy slysel v nahovno prostorech,takze cely efekt byl pryc...dost lidi kasle na akustiku mistnosti pritom to dela mnoho% zvuku....

Zpet k tomuco jsem chtel puvodne rict.jen to aby lidi neresili zda mp3 a nebo flac.. je to ten nejmensi rozdil v celem akustickem retezci , vic dela prostor.repro.zes...atd..a to nasobne vic..
Odpovědět