Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
filtr pevných částic
Re: filtr pevných částic
Je no, dyť to tady taky pořád tvrdím. Snižujeme ekologickou zátěž instalací 3,14čoviny, díky které ve finále propálíme mnohem víc ropy než by jsme museli. Nice... 

-
Teď mi ani nejde o to, co je/není ekologické.
(Kdo chce věřit ve všemocné spasení od DPF stejně věří a není moci co by mu otevřela oči)
Spíš asi jen mě připadá divné, že kvůli něčemu co je v autě se musí; venčit na dálnici/dodržovat nějaký režim/sledovat jestli něco doproběhlo nebo nedoproběhlo,když nedoproběhlono tak si hodím ještě 20-30 kiláčků navíc, nesmím jezdit krátké trasy atd atd atd...
DOP.DELE - koupil jsem si auto aby mi sloužilo a já jej využíval a nebo jsem si koupil nejakou "zlou věc" co mě nutí dělat takovíto voloviny.
(Kdo chce věřit ve všemocné spasení od DPF stejně věří a není moci co by mu otevřela oči)
Spíš asi jen mě připadá divné, že kvůli něčemu co je v autě se musí; venčit na dálnici/dodržovat nějaký režim/sledovat jestli něco doproběhlo nebo nedoproběhlo,když nedoproběhlono tak si hodím ještě 20-30 kiláčků navíc, nesmím jezdit krátké trasy atd atd atd...
DOP.DELE - koupil jsem si auto aby mi sloužilo a já jej využíval a nebo jsem si koupil nejakou "zlou věc" co mě nutí dělat takovíto voloviny.
pokud je auto v pořádku(termostaty, žhaviče, olej, vstřiky, turbo, EGR), není třeba dělat žádné nesmysly a jezdit s tím kilometry navíc a DPF prostě funguje. Samozřejmě za předpokladu že se s tím nejezdí krátké trasy, na to nafty nejsou a nebudou a kdo si na to naftu koupí, tak je to jeho blbost. Některé BMW s DPF mají v manualu psáno že za nádrž paliva je třeba jet alespon 1x 100km+ trasu, pokud se s tím tady každej motá po městě a kolem komína tak se nemůže divit.
jenže tady má každej auto v bordelu, pulce lidi z toho teče olej, druhé pulce nefunguje pul auta, původní termostaty, nefunkční žhavení atd a většina lidí to řeší až to přestane jet. mám X zákazníků s naftou kterým turbo houká jako sanitka a pouští olej, ale ani jeden z nich nechce dát prachy za nové turbo, ale že jim to zanáší DPF to už jim nevadí.
jenže tady má každej auto v bordelu, pulce lidi z toho teče olej, druhé pulce nefunguje pul auta, původní termostaty, nefunkční žhavení atd a většina lidí to řeší až to přestane jet. mám X zákazníků s naftou kterým turbo houká jako sanitka a pouští olej, ale ani jeden z nich nechce dát prachy za nové turbo, ale že jim to zanáší DPF to už jim nevadí.
Tak další filtr opraven
Paráda.

Re:
nezkoušel někdo tyhle DPF? Nerad bych koupil něco,co nebude fungovat. V BMW stojí nový 53, tak to si nechávám až jako opravdu poslední variantu.
http://www.ebay.de/itm/ORIGINAL-DPF-DIE ... SwdGFYxul0
http://www.ebay.de/itm/BMW-535-D-E-60-D ... SwBLlVQeqT
http://www.ebay.de/itm/ORIGINAL-DPF-DIE ... SwdGFYxul0
http://www.ebay.de/itm/BMW-535-D-E-60-D ... SwBLlVQeqT
Nez novy neorigo, to radsi jety origo nebo nechat vycistit stavajici.
no jo jetej se špatně shání a stávající je kaput
Ještě sem neviděl náhradu, která by fungovala. Každej kdo to zkoušel to hned zahodil do koše, protože to nefunguje už od začátku. Nechápu, že to někdo vůbec vyrábí..
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem před 2,5 roky na ebay repasovaný DPF koupil. Nevím konkrétního prodejce (byl z D), musel bych zkusit dohledat, ale měl velice dobré hodnocení (a velké množství hodnotících. Prodával jen turba a DPF.
Předem jsem s ním řešil, jakým způsobem DPF repasují, když chtějí zpět můj použitý filtr. Bylo mi řečeno, že obal na dvou místech rozříznou, kat nechají, DPF vyndají a dají novou DPF vložku. Ať je to jak chce (jestli je vložka nová bůhvíodkud nebo jen vyčištěná), přišel mi filtr jako nový - obal originální BMW se sváry a přivařeným stínícím plechem s novou izolační výplní, opískován a galvanicky ošetřen. Po shlédnutí vnitřku kamerou tam byla krásná vložka (ne kovová levná), která se tvářila skutečně jako nová (ale do kanálků nevídíte...).
Po namontování vše ok a to jak po diagnostické stránce, tak tlaky a nakonec už s ním mám najeto 80tis a stále funguje dobře. Auto nepouští saze, jeden normálně, nic nehlásí. Stál mě cca 500€ včetně pošty a navíc byla 300€ záloha na zaslání mého DPF po demontáži zpět. To jsem udělal a peníze se mi vrátily asi za 3 dny.. Takže za mě, i kdyby teď po 80tis odešel, ta investice za to stála. 530d 173kW.
Předem jsem s ním řešil, jakým způsobem DPF repasují, když chtějí zpět můj použitý filtr. Bylo mi řečeno, že obal na dvou místech rozříznou, kat nechají, DPF vyndají a dají novou DPF vložku. Ať je to jak chce (jestli je vložka nová bůhvíodkud nebo jen vyčištěná), přišel mi filtr jako nový - obal originální BMW se sváry a přivařeným stínícím plechem s novou izolační výplní, opískován a galvanicky ošetřen. Po shlédnutí vnitřku kamerou tam byla krásná vložka (ne kovová levná), která se tvářila skutečně jako nová (ale do kanálků nevídíte...).
Po namontování vše ok a to jak po diagnostické stránce, tak tlaky a nakonec už s ním mám najeto 80tis a stále funguje dobře. Auto nepouští saze, jeden normálně, nic nehlásí. Stál mě cca 500€ včetně pošty a navíc byla 300€ záloha na zaslání mého DPF po demontáži zpět. To jsem udělal a peníze se mi vrátily asi za 3 dny.. Takže za mě, i kdyby teď po 80tis odešel, ta investice za to stála. 530d 173kW.
To zní dobře. Osobně teda nemám úplně důvěru v tu demontáž a zpětnou montáž vložky. Vždycky to auto pak hned pouštělo víc sazí do výfuku, takže byla koncovka hned černá.. Ale je možné, že někdo to dokáže udělat pořádně. Zkus pohledat konkrétní firmu, myslím že spoustě lidí se to tady bude hodit a když bude víc zkušeností, dá se z toho alespoň odvodit míra úspěšnosti takového repasu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Našel jsem, stále funguje a prodává, 100% hodnocení...
https://www.ebay.de/sch/gt-motion/m.htm ... pg=&_from=
https://www.ebay.de/sch/gt-motion/m.htm ... pg=&_from=
už by měli fotky fungovat
-
Dal bych to spis do M sekce, tohle je zatim vlakno spis pro ropaky. No a kdo pochybuje o vyhodach karbonovych hrideli, doporucuju toto video: https://youtu.be/hjErH4_1fks
Majkl: tezko rict v jakem je stavu, ale na vstupu jsou trubky klasicky cerne a na vystupu ciste, tak jak by meli byt. Takze funkcne bude fungovat. Ale jak to bude se zanesenosti tezko rict...
Už ho mám doma. Tak až ho dám na auto, tak uvidím, dá se nějak vyčistit?
Ne, v domácích podmínkách ho nijak nečisti. Jinak ho zničíš.
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Vem origo diag a zobraz si hodnotu zpetneho tlaku, pokud to bude v pohode, nic s tim nedelej, muzes nadelat vice skody, nez uzitku 

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Ok díky kluciJoshuax píše:Vem origo diag a zobraz si hodnotu zpetneho tlaku, pokud to bude v pohode, nic s tim nedelej, muzes nadelat vice skody, nez uzitku