Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65 vs. F01 vs. W221

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

Re: E65 vs. F01 vs. W221

#921 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Stepan1 píše:Simír: hodil jsem ti do PM referenci na to kde jsem já
Díky za odkaz. Pročetl jsem to a vypadá to seriózně - myslím ty diskuze a reference. Stránky jsou celkem dost podobně slibující jako Mikovi :-)

Ty s nima máš tedy dobré zkušenosti? Jak píšu v předchozím příspěvku - vysoké překročení rychlosti, kdy tě změří orgán, zastaví a ztotožní - pro mě největší strašák - s tím zkušenost máš?

Skoro přemýšlím, že než abych zase platil někomu paušál, tak jestli není lepší je oslovit až v případě průseru...

Samozřejmě je tady i možnost se na tu rychlou jízdu vysr.t a jezdit 90...to ale potom z mého pohledu ztrácí smysl si držet 650 :-)
kurevtor

#922 Příspěvek od kurevtor »

kdyz te u toho chyti a ztotozni tak jsi proste v hajzlu... pokud je to vic nez 40km/h tak je lepsi papiry ani neukazovat a mit je zapomenuty doma coz...
Filozof

#923 Příspěvek od Filozof »

A proč nemáš antiradar nebo rušičku když furt jezdíš jak šílenec???
Waze i nektere kamery na radary upozorňuji ale pro tebe jediné něco lepšího v autě.

Jo vidím ze se serou jak e38 tak e65 ikdyby člověk vyřešil vše na aute něco se objeví výhledově .
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#924 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

kurevtor píše:kdyz te u toho chyti a ztotozni tak jsi proste v hajzlu... pokud je to vic nez 40km/h tak je lepsi papiry ani neukazovat a mit je zapomenuty doma coz...
Tento přestupek se řeší vždy ve správním...takže předpokládám, že mi papíry zabaví až po projednání a nemůžou mi je vzít hned na místě...nebo se pletu?

V té diskuzi, co mi posílal Štěpán, tak tam psali, že pokud je to takto - změří + ztotožní, tak je malá šance na to vyhrát spor...ale že to stejně nějak řeší...možná že natahují řízení až do promlčecí doby...nevím...proto se ptám na zkušenosti.
kurevtor

#925 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:A proč nemáš antiradar nebo rušičku když furt jezdíš jak šílenec???
dneska se uz meri i z helikopter a ty rusicky vzdy miri jen v rozahu asi 45° takze anitradary nemaj smysl :cry:
Gerchan píše:
kurevtor píše:kdyz te u toho chyti a ztotozni tak jsi proste v hajzlu... pokud je to vic nez 40km/h tak je lepsi papiry ani neukazovat a mit je zapomenuty doma coz...
Tento přestupek se řeší vždy ve správním...takže předpokládám, že mi papíry zabaví až po projednání a nemůžou mi je vzít hned na místě...nebo se pletu?

V té diskuzi, co mi posílal Štěpán, tak tam psali, že pokud je to takto - změří + ztotožní, tak je malá šance na to vyhrát spor...ale že to stejně nějak řeší...možná že natahují řízení až do promlčecí doby...nevím...proto se ptám na zkušenosti.
no prave, kdyz te chyti jak letis dve kila a ty jim zastavis tak te maji ztotozneneho a automaticky to jde do spravniho. Az se to stane me tak ale zrovinka nenajdu ridicak, takze mi ho nezabavi na miste a ja si budu vesele piratit nez mi je vezmou ve spravnim. Tam je potreba to trosicku protahovat :D
To je fakt lepsi ujet a po par kilometrech pockat.6 Ridic utekl. Pujcil jsem auto a osoba to zkousela kolik to jede no.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#926 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

No neblbni...ty taky jezdíš 2 kila...to jseš taky pěknej šílenec !! :-)
Takže když mě zastaví a ztotožní, tak mi ho mohou hned sebrat? Nečekat jak dopadne řízení?

Ale ujíždět bengům...na to se moc necejtím...stejně mě budou mít natočenýho, vyfocenýho...a u projednání nebo u soudu asi mojí pohádce o tom, že řidič utekl do pole a já zůstal nevinně sedět na místě spolujezdce asi moc neuvěří :-)

Filozofe - nad tím antiradarem nebo rušičkou jsem doteď nepřemýšlel...cítil jsem se "bezpečně" chráněn tou pojišťovnou...ale abych pravdu řekl, tak představa, že si to peláším třeba 170 a najednou se rozeřve antiradar s tím, že mám asi sekundu na to zpomalit na limit...no nevim...to by se mi asi slušně rozeběhla pumpa :-)
jazet

#927 Příspěvek od jazet »

Když jim papíry ukážeš, tak ti je seberou. Doporučuji ve volných chvílích prostudovat web https://www.30kmh.cz/ člověk se něco dozví a dost často i pobaví :lol: .
Boris

#928 Příspěvek od Boris »

jazet: tak to chce lépe číst. Zadržení ŘP je možné jen v jasně daných případech a rychlost +40 resp. +50 na dálnici mezi ně rozhodně nepatří. Takže přestupek se zadokumentuje, sepíše a předává do správního řízení. Nic se nezabavuje. Klidně papíry ukaž. ŘP odebírá v tomto případě správní orgán. Pokud to bude první přestupek, tak 6 měsíců zákaz plus 5-10k Kč pokuta. Záleží na tom jak se bude úředník cítit. Plus cca litr za správní řízení. Po 3 měsících si můžeš zažádat o vrácení, resp. prominutí zbytku trestu. Reálně ale min 4 měsíce bez papírů.

BTW nějaký "zapomenutý" řidičák nebo jakože ho nemůžu najít atd.. To je úplně k hovnu, protože pokud vám už PČR vysloví na místě zákaz řízení, tak je úplně fuk, zda u sebe kartičku máte / nemáte.
Stepan1

#929 Příspěvek od Stepan1 »

Boris: "BTW" taky není pravda. Řidičák se "zapomíná" když si nejseš jistej, jestli nemáš zbytkáč. Při nadýchání tě fízl má vzít na krev a zabránit ti v další jízdě, nicméně až se dovalíš tágem domů a dospinkáš, tak se vrátíš pro auto a dračíš dál, dokud nedoběhne správko.
Jakmile dáš z ruky kartičku a nadýcháš, přijde ti do 5 dnů rozhodnutí o zadržení (z úřadu, ne od policajtů) a pak seš bez papírů, minimálně dokud to správko nedoběhne. I kdybys nakrásno vyhrál, tak to, že na ústní jednání si jezdil sockou, už ti nikdo neodpáře.
Neexistuje, aby ti nějakej policajt u krajnice vyslovoval Zákaz řízení. :roll:
Gerchan: Za mě ok. Kilo nuselák, zastaven, ztotožněn, vítězství už na magistrátu, k soudu to ani nedošlo. NIkdy jindy mě za rychlost nechytli, mám antiradar proti autům a králičí packu proti vrtulníkům.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#930 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

už pročítám ten web 30kmh.cz...je to zajímavé čtení...

S alkoholem nejezdím - takže řidičák můžu v klidu ukázat - na místě mi ho neseberou - je to tak?

Štěpán - tak to je pozitivní zkušenost...takhle bych si to taky představoval :-) Asi tedy odkloním platbu Mikovi k neplatim.cz :-)

Králíčí packa výborná :smich2: :smich2:

Antiradar je legálos, ale rušička nelegálos?
Stepan1

#931 Příspěvek od Stepan1 »

Tak. "Antiradar" je vlastně jenom pasivní detektor toho, že tě měřej. To mít můžeš. Nelegální je aktivní bránění změření.
kurevtor

#932 Příspěvek od kurevtor »

Gerchan píše:No neblbni...ty taky jezdíš 2 kila...to jseš taky pěknej šílenec !! :-)
Takže když mě zastaví a ztotožní, tak mi ho mohou hned sebrat? Nečekat jak dopadne řízení?

Ale ujíždět bengům...na to se moc necejtím...stejně mě budou mít natočenýho, vyfocenýho...a u projednání nebo u soudu asi mojí pohádce o tom, že řidič utekl do pole a já zůstal nevinně sedět na místě spolujezdce asi moc neuvěří :-)
kralici packa hodne dobra :D

ziju v domeni, ze vse nad 40 nad limitem je na sebrani ridicaku na miste, mimo obec asi 50.. ale u me je to jedno, protoze ja sem porad tak 50-100 nad limitem. Takze ja ho budu mit zapomenutej doma urcite... Sednu do kary a mam prepnuto. Sorryjako. 200 me moc nebavi, obcas to tam na dalnici vidim, ale to je vicemene omylem. Spis mam problem, ze proste ty ulice typu evropska, strakonicka, spojka, rozvadovska jsou proste viceproudy a tam se behem dne da jet 130 v pohode... Samozrejme je potreba furt stridat pruhy. Kdyz mam na evropsky 170 tak uz se citim fajn a nepridavam.
Jak pise Stepan, jde o to mit ridicak co nejdyl takze kdyz ho nezabavi na miste tak ti muzou zabavit az v tom spravnim a to az na konci, ale do ty doby si vesele piratis 130 na padesatce v pruhu pro autobusy (hello).

Co se tyce ujizdeni bengum... :lol: :lol: :lol: :lol: zkusit se ma vsechno.

Ale hlavne: Cemu ve spravnim urednik uveri ci neuveri je UPLNE jedno. On neuveri nicemu, protoze slycha ruzny pohadky cely den. Jde o to co ti je spravni organ schopen prokazat a nezapomen ze In dubio pro reo! Ja uz jsem u spravniho sedel a kroutil jsem se z nehody co jsem de fakto zavinil. Prinesl jsem fotky a vymyslel story o tom jak ten kamion uz tam mel odreny mista a bla bla bla a co no - neshodli jsme se, urednik mou verzi neprijal. Furt do me ryl a doptaval se. Jenze ja zaroven nepriznal vinu a trval na sve pohadce. No tak co mel urednik delat, musel to odlozit. Takze odlozeno a bez trestu. (na miste mi policajti vyhrozovali, ze kdyz nepriznam vinu a nevezmu 1500 pokutu, ze ve spravnim to bude minimalne xy tisic, jasne). Takze klidne si vymyslim pohadku o tom jak ridic utekl, uplne v klidu. Jen proste nesmis byt blbej: do pole? Ne, to nebudu rikat. Nebyly tam stopy a tim by mi prokazali opak, napriklad. Jde o to predkladat argumenty tak, abys jim nenabil na smec, poskytovat vzdy minimum informaci, aby se na tom nemohli tocit.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#933 Příspěvek od matiz »

Pokud by nekdo antiradar zvazoval tak si na mne vzpomente, dam k nemu nejaky ten bonus... Bohuzel levne to neni. Ale 40kmh nad limit v obci nebo 50kmh mimo obec je jeste drahsi. Mam to uz doma, jeste jsem to ani nezapnul, jsem tak dlouho prechazel banalni nemoci az mne to sejmulo jako ze dostatecne ze jsem myslel ze bude fakt zle. Ale pozor na to ze vetsina sedmicek ma klimakomfort celni okno a tam to fungovat nebude, ten vyrez v e65 je dost maly. Efvkove modely ho maji vetsi, tam by to nejak fungovat mohlo. Takze kdo chce antiradar a ma klimakomfort, tak jen pevna sada ktera je citelne drahsi nebo sklo bez klimakomfortu. Sklo vam vymenim taky, samozrejme i dokladem pro pojistovnu :mrgreen: A beru i nafty bez potencialu a cekaci dobu mam kratkou -))))))
Boris

#934 Příspěvek od Boris »

Stepan1 píše:Boris: "BTW" taky není pravda. Řidičák se "zapomíná" když si nejseš jistej, jestli nemáš zbytkáč. Při nadýchání tě fízl má vzít na krev a zabránit ti v další jízdě, nicméně až se dovalíš tágem domů a dospinkáš, tak se vrátíš pro auto a dračíš dál, dokud nedoběhne správko.
Jakmile dáš z ruky kartičku a nadýcháš, přijde ti do 5 dnů rozhodnutí o zadržení (z úřadu, ne od policajtů) a pak seš bez papírů, minimálně dokud to správko nedoběhne. I kdybys nakrásno vyhrál, tak to, že na ústní jednání si jezdil sockou, už ti nikdo neodpáře.
Neexistuje, aby ti nějakej policajt u krajnice vyslovoval Zákaz řízení. :roll:
V dnešní elektronické době je celkem jedno, zda máš s sebou kus plastu nebo ne. Jaký je v tom rozdíl, že má policista u sebe kus plastu? Už to, že auto na řidičák nejezdí, a že když jej při běžné DBA nepředložíš, tak se jedná o přestupek o něčem svědčí. A totiž o tom, zda řidič má / nemá oprávnění řídit.
Policista může zadržet ŘP i když jej nemáte fyzicky u sebe. To nehraje roli. Vystaví vám o tom potvrzení, oznámí to do registru řidičů, poučí o tom, že nemáte řídit. Také to oznámí do jednoho dne místě příslušnému SO.ý
SO by měl do 5 pracovních dnů rozhodnout zda ŘP vrátí nebo zahájí správní řízení.

BTW na krev tě vzít nemusí. Stačí 2x dýchnout, mezitím je tuším 10min pauza, rozdíl mezi hodnotami menší než 10% a pak se údaje berou jako průkazné. To pokud nesouhlasíš a tak tě odveze na krev. Ale tu platíš. A tady už neplatí žádné odečítání odchylky měření jako při foukání. I když na krvi výjde 0,2 promile = řidičák až za 3-4 měsíce. Pokud člověk nadýchá 0,2 tak by byl blbej jít na krev. Resp. i při 0,54 je lepší jim odsouhlasit výsledek z dechu, než jet na krev.
Stepan1

#935 Příspěvek od Stepan1 »

Čistá dojmologie, si ten zákon přečti. Hádat se mužem o tom, jestli je pistaciovej interiér hnusnej, ne o tom, na co jsou paragrafy. Sorry, že to nebudu víc rozvíjet, přijde mi to zbytečný.

Proč si myslíš, že Janoušek ten řidičák z ruky nedal...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#936 Příspěvek od matiz »

Nejen Mazanek, i ten skolitel pomahacu Kadlec co v te stovezate zboril tech par desitek aut. Jinak fyziologicka hodnota samozrejme plati i u krve.
jazet

#937 Příspěvek od jazet »

Presne tak 0.2 i v krvi=0
Filozof

#938 Příspěvek od Filozof »

občas mi přijde že jsem tady jedinnej slušnej řidič co občas tu 7mu protáhne ...jinak samej pirát co lítá jak hovado ...a pár vyjímek ... ??? :lol:
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#939 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Ve chvíli, kdy zrovna tu sedmu protahuješ, tak jseš taky pirát...

Ale na druhou stranu chápu, že tě ta 728i k rychlejší jízdě moc nedráždí...já když jedu s e39 525d jsem taky úplně "slušnej" ridič... :-)
kurevtor

#940 Příspěvek od kurevtor »

hele uplne presnou zkusenost nemam a nechci mit, ale taky to nevidim na odebrani ridicaku na dalku stylem "tak pane ridici a timto vam vyslovuji zakaz a bla bla a ten zapomenuty ridicak co mate doma odted neplati". To bych se mu opravdu vysmal a natocil si to.
Odpovědět