Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
CIC system E92 m3
CIC system E92 m3
...zkusim do tretice, ale asi pokladam otazky na ktere nezname odpovedi.
Jak je to s palubnim systemem? Vsechny maji CIC a nebo ty verze do faceliftu ve 2010, co maji to stare stribrne kolecko, nejsou jeste CIC?
Jak je to s palubnim systemem? Vsechny maji CIC a nebo ty verze do faceliftu ve 2010, co maji to stare stribrne kolecko, nejsou jeste CIC?
Re: CIC system E92 m3
7mi tlačítko je CIC, vše ostatní je totální shit CCC.
coz od sebe to rozeznam, tlacitka cerny joystick je CIC, predevsim pak jednoduche pravidlo, od LCi to maji vsechny, do LCI je CCC.
Krom toho ze je system jinak graficky vyvedeny a celkove je to pomalejsi a hur ovladatelne, je tam neco zasadniho? jako jestli kvuli tomu odstrihnout vsechny auta co to maji, nebo jestli je to kousnutleny, byt to neni ideal
Krom toho ze je system jinak graficky vyvedeny a celkove je to pomalejsi a hur ovladatelne, je tam neco zasadniho? jako jestli kvuli tomu odstrihnout vsechny auta co to maji, nebo jestli je to kousnutleny, byt to neni ideal
-
- Člen Klubu
Sorry ale to je taková blbost filtrovat výběr E92 podle iDrive. Chápu, že M3 je velká investice tak člověk pečlivě vybírá, ale útěchou CIC určitě půjde dodělat a seženeš ho z každýho LCI na díly. Třeba šíbr, motorizace atd. jsou zádsadní věci co už se v budoucnu nezmění. Někomu se právě líbí víc předfacelift (světla, nárazníky apod.) Jinak byl Business a Professional a to s NAVI i bez atd. a kdybych mohl výhodně koupit M3 úplně bez iDrive s holou palubkou, asi bych přivřel oči a bylo to opodstatněný.
Jinak zkus dotaz v některým vláknu, je to taková univerzální výbava napříč 3er.
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... lit=iDrive
Jinak zkus dotaz v některým vláknu, je to taková univerzální výbava napříč 3er.
DIKY!!!
cili na to kaslat a az se naskytne prilezitost, tak to predelat
cili m3 ma stejny system jako 3er? tzn. ze staci z mrtvoly koupit to ovladaci kolecko, mozna i je jiny tunel? a pak samotnou CIC jednotku a ten display taky ne?
Videl jsem video z BMWfanatics jak to borec dela, jako raketova veda to neni, ale clovek musi vedet. Umi to tady v CR nekdo udelat? Jak fyzicky pospojovat, tak hlavne nakodovat, aby se to nesralo...
a predpokladam ze z CCC lze prejit asi jen na CIC, protoze NBT do m3 asi nedostanu ne?
cili na to kaslat a az se naskytne prilezitost, tak to predelat
cili m3 ma stejny system jako 3er? tzn. ze staci z mrtvoly koupit to ovladaci kolecko, mozna i je jiny tunel? a pak samotnou CIC jednotku a ten display taky ne?
Videl jsem video z BMWfanatics jak to borec dela, jako raketova veda to neni, ale clovek musi vedet. Umi to tady v CR nekdo udelat? Jak fyzicky pospojovat, tak hlavne nakodovat, aby se to nesralo...
a predpokladam ze z CCC lze prejit asi jen na CIC, protoze NBT do m3 asi nedostanu ne?
-
- Člen Klubu
M3 se kupuje kvůli motoru, charakteru a zážitkům a ne kolečku na tunelu.
Já bych se spíš zajímal o kulisou řazení co je za techniku pod tunelem..
Je tady několik členů co tu zástavbu dovede i sehnat potřbné díly. Jestli tam půjde NBT nevím, to snad někdo z nich odpoví..

Je tady několik členů co tu zástavbu dovede i sehnat potřbné díly. Jestli tam půjde NBT nevím, to snad někdo z nich odpoví..
jo tak urcite, projel jsem ty linky cos mi nasel, diky, je tam jakysi Snejk, co to umi, ale psal tam ve 2010 neco ve smyslu ze to stoji 50tis... z CIC na NBT.
Mne zajima asi alespon z CCC na CIC. Protoze v CCC nejde navigace, kdyz neni v troube CD, protoze to nema pamet. A pokud nastane unikatni situace, ze nekam jedes podle navigace a chces poslouchat hudbu z CD, tak jsi v problemu. A protoze BMW premyslelo "prakticky", tak na pred LCI v roce 2008-2010 nedavali bezne ani USB. No takze pak bud hrajes gottaka a nebo jedes mapu do kurimy. Oboje nelze. Akorat mozna, kdyz ma auto 6changer. Ten tam naopak prali celkem fest, protoze v roce 2010 samozrejme frcely CDcka na plny pecky (stejne asi jako kazety ve 2003, proto je BMW cpalo do E46 a mp3 to neznalo ani z vlaku). Takze 6changer by mozna zvladnul krmit oboji soucasne, ale neverim tomu, protoze to by bylo moc logicky a intuitivni a to jsou presne vlastnosti, kterymi BMW na poli elektroniky neoplyva a asi jsem nevidel v tomhle ohledu horsi auta. Nepocitam samozrejme nejakou divocinu z Ciny a podobme.
Samozrejme ze prednost ma na M3 motor a prevodovka. Ale taky bych rad system z raneho pocatku 21. stoleti, aby to melo fungujici navigaci, prehralo to mp3 a melo to napojeni na mobil pres bluetooth a fungovalo hands free. Nepotrebuju pocasi, youtuby a kokotiny. Tohle prece neni zas tak moc ne? Vzdyt to umi skoro kazda okta uz 10 let...
Proto se ptam, kolik to stoji a jestli to lze. Protoze jestli to stoji 50, tak bude lepsi vzit auto o 1500 drazsi. co to ma a nazdar, protoze jak se rika, nejdrazsi vybava je ta, co se dodelava, coz muzu rozhodne potvrdit.
Mne zajima asi alespon z CCC na CIC. Protoze v CCC nejde navigace, kdyz neni v troube CD, protoze to nema pamet. A pokud nastane unikatni situace, ze nekam jedes podle navigace a chces poslouchat hudbu z CD, tak jsi v problemu. A protoze BMW premyslelo "prakticky", tak na pred LCI v roce 2008-2010 nedavali bezne ani USB. No takze pak bud hrajes gottaka a nebo jedes mapu do kurimy. Oboje nelze. Akorat mozna, kdyz ma auto 6changer. Ten tam naopak prali celkem fest, protoze v roce 2010 samozrejme frcely CDcka na plny pecky (stejne asi jako kazety ve 2003, proto je BMW cpalo do E46 a mp3 to neznalo ani z vlaku). Takze 6changer by mozna zvladnul krmit oboji soucasne, ale neverim tomu, protoze to by bylo moc logicky a intuitivni a to jsou presne vlastnosti, kterymi BMW na poli elektroniky neoplyva a asi jsem nevidel v tomhle ohledu horsi auta. Nepocitam samozrejme nejakou divocinu z Ciny a podobme.
Samozrejme ze prednost ma na M3 motor a prevodovka. Ale taky bych rad system z raneho pocatku 21. stoleti, aby to melo fungujici navigaci, prehralo to mp3 a melo to napojeni na mobil pres bluetooth a fungovalo hands free. Nepotrebuju pocasi, youtuby a kokotiny. Tohle prece neni zas tak moc ne? Vzdyt to umi skoro kazda okta uz 10 let...
Proto se ptam, kolik to stoji a jestli to lze. Protoze jestli to stoji 50, tak bude lepsi vzit auto o 1500 drazsi. co to ma a nazdar, protoze jak se rika, nejdrazsi vybava je ta, co se dodelava, coz muzu rozhodne potvrdit.
CCC má dvě jednotky, takže v jedné troubě navi DVD a v druhé CD s dechovkou
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
CIC je v E92 od 09/2008 (zároveň s LCI sedanu/kombiku + s tím přišlo pár LCI drobností v interieru, jako třeba ovladač světel).
Kromě toho, že u CCC umí lehnout jednotka (X lidí to už dnes umí za pár tisíc opravit), tak na takové to běžné používání, na jaké si člověk eMko většinou kupuje, se s ním dá vyžít. Mapy do toho dostaneš 2019 (novější už prý asi nebudou), MP3 z CD jednotky (viz Vlasta nade mnou), CD changeru (u prvních kusů s tím může být problém), nebo CD changer hodíš do prdele a místo něho dáš iPod interface a máš hudby 3 prdele. Je to ale entertainment system ze začátku milénia a je to na něm vidět. Je to pomalé, logika občas pokulhává a graficky to taky není žádná hitparáda. Automobilky v této době nebyly zrovna nejpružnější se zaváděním nejnovějších ICT technologií. To až v posledních letech se začali snažit. Asi proto, že ty auta dneska stojí za hovno, tak ať lidi nalákají aspoň na hezkou obrazovku.
BT handsfree je věcí příplatkové výbavy tak jak dnes, nebo před 20 lety.
CCC vs. CIC by ale pro mě určitě nebyl dealbreaker při vybírání M3. Mimo toho, že M3 se kupuje kvůli uplně jiným zážitkům, než je listování hudbou, tak se dá dodělat. Mění se obrazovka, jednotka, ovladač, nějaká kabeláž a dekor tunelu (šel by případně upravit). 30k to bude stát určitě, možná se dostaneš k 50k. Ale v rámci toho, co takové běžné eMko spolkne na servisu, to není až taková položka. Spíš bych se díval na stav drivetrainu, než model navigace.
Kromě toho, že u CCC umí lehnout jednotka (X lidí to už dnes umí za pár tisíc opravit), tak na takové to běžné používání, na jaké si člověk eMko většinou kupuje, se s ním dá vyžít. Mapy do toho dostaneš 2019 (novější už prý asi nebudou), MP3 z CD jednotky (viz Vlasta nade mnou), CD changeru (u prvních kusů s tím může být problém), nebo CD changer hodíš do prdele a místo něho dáš iPod interface a máš hudby 3 prdele. Je to ale entertainment system ze začátku milénia a je to na něm vidět. Je to pomalé, logika občas pokulhává a graficky to taky není žádná hitparáda. Automobilky v této době nebyly zrovna nejpružnější se zaváděním nejnovějších ICT technologií. To až v posledních letech se začali snažit. Asi proto, že ty auta dneska stojí za hovno, tak ať lidi nalákají aspoň na hezkou obrazovku.
BT handsfree je věcí příplatkové výbavy tak jak dnes, nebo před 20 lety.
CCC vs. CIC by ale pro mě určitě nebyl dealbreaker při vybírání M3. Mimo toho, že M3 se kupuje kvůli uplně jiným zážitkům, než je listování hudbou, tak se dá dodělat. Mění se obrazovka, jednotka, ovladač, nějaká kabeláž a dekor tunelu (šel by případně upravit). 30k to bude stát určitě, možná se dostaneš k 50k. Ale v rámci toho, co takové běžné eMko spolkne na servisu, to není až taková položka. Spíš bych se díval na stav drivetrainu, než model navigace.
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Já měl CCC iDrive ve dvou autech, jako na rok 2005 to bylo super, co třeba měl vlkohrad (vw) v té době ty tam měli ještě mc kazety, třeba hands free v e9x je bezvadné, samo že to nefunguje jako iDrive v f3x, ale rozhodně bych to nazýval shit.
Navíc ja v m3 radio vůbec nezapínám, tam je jiný sound systém
Navíc ja v m3 radio vůbec nezapínám, tam je jiný sound systém

Je to samozřejmě jen můj názor, že je to shit. Ale stojím si za ním. Měl jsem v E91 CIC a to je oproti CCC naprosto luxusní záležitost a je to intuitivní. Teď mám E63 s CCC a nic dementnějšího jsem v autě nezažil. Zlatý rádio na kazetu právěže. Rozhodně to z toho auta časem vyprovodím. Radši to ani nepoužívám, abych neurval třeba v nervech volant.
Takže shrnu to... pokud začínáš s BMW a poprvé ochutnáš CCC, tak Ti to nejspíš nepřijde. Vlastně přijde, protože na to budeš koukat jak z jara a nebudeš vědět, co máš dělat a týden se k tomu nebudeš ani mít, protože ten prvotní dojem Ti řekne, že na tohle nemáš čas a nervy. Ale pokud je to jako u mě, tak je to naprosto totální šok, co to je za hrůzu. To nechceš, opravdu ne. Ale jak píšou kluci, tohle není důvod odsoudit auto, když se to dá jednoduše vyměnit.

to jo, ale prehodit CCC na CIC je 30 a vyse. Znam typa co by to poskladal a nakodoval, vleze se do 3 rikal, ale ty dily jako takovy je 25 na vrakarne. Leda ze by nekdo pustil levneji.
Mínus prodej starých.
tak stary prodas za 5 korun tak ne? kdo to bude chtit, leda nekdo komu se to vysralo a tech zase neni tolik ne... a jinam nez do e9x to nevleze
takze mi to zbyde ve sklepe a nebo to za 3 roky prodam za 5tis
takze mi to zbyde ve sklepe a nebo to za 3 roky prodam za 5tis
CCC se právě sere, takže by to neměl být problém udat.
Jenže ten kdo to zná, tak ccc modul se da lehce opravit, z mé skušenosti je nejlepší Bmw Česky p.Stárek, tam je jen problém že se zalepí prachem vetrák toho modulu a přehřeje se paměť (ramka jako v pc) koupí se nová ram prý ca 100kč pořádně se to zapájí olovnatým cínem, přehraje software a pak je to lepší než zamlada, ty první opravné moduly jsou více než 8let a stále fungují, cena té opravy byla 4tis kč
super typ s tim BMWcesky, jsem mluvil s p. Starkem a mam z toho dobry pocit. Rikal ze umi predelat CCC na CIC komplet za 30, ale rikal, ze ma nejaky zdroj z ciny na jine dotykove obrazovky, kdy je schopen nechat v aute stavajici jebku CCC, a jen tam prohodit display za novy, kdy tento umi byt sparovan i s android telefonem. S tim ze ta obrazovka uz ma i pristup na goolgle mapps, ma tam mraky moznosti od koukani na filmy ja nevic po co... plus klidne muze lehce zmenit grafiku stareho CCC na CIC...
Zkratka tahle vec stoji 13,5, pricemz dostanes vice funkci nez mas na CIC, s tim ze nemusis v aute delat zadne velke prestavby, vyjma toho displeje... To mi prijde super, za mene penez vice muziky. A auto to asi ani nevi, ze ma jiny display, protoze system zustal CCC a ta funkce navic jsou prave v tom novem display...
Zkratka tahle vec stoji 13,5, pricemz dostanes vice funkci nez mas na CIC, s tim ze nemusis v aute delat zadne velke prestavby, vyjma toho displeje... To mi prijde super, za mene penez vice muziky. A auto to asi ani nevi, ze ma jiny display, protoze system zustal CCC a ta funkce navic jsou prave v tom novem display...
Droidem nevyřešíš CCC. A není to taková hitparáda, jak myslíš. Zkus se zeptat někoho, kdo to měl/má.
BMW česky a další názvy, co používá, Ti vnutí cokoliv za nesmyslnou cenu a ještě k tomu podle ksichtu. Všude a všechno má bez cen, proč asi. Ale je to Tvůj boj.
BMW česky a další názvy, co používá, Ti vnutí cokoliv za nesmyslnou cenu a ještě k tomu podle ksichtu. Všude a všechno má bez cen, proč asi. Ale je to Tvůj boj.
-
- Člen Klubu
iDrive controler CIC s tlačítkama, tj origo zástavba vypadá na druhou stranu pěkně. Na tu čínu jsem taky moc chvály neslyšel.
Já myslim, že po pořízení nějakýho ///M vozu se rychle ukáže kde jsou priority do investic.
Já myslim, že po pořízení nějakýho ///M vozu se rychle ukáže kde jsou priority do investic.

Tak pokud ccc bude navigovat, bude fungovat handsfree a přehraje to mp3 přes USB, tak to stačí. Jinak já se Starka ptal na předělání na cic, což řekl že není problém a stojí to 30. A pak sam jeste říkal, že pokud chci, tak má teď čerstvé nějaké nové dotykové obrazovky, a ty že jsou dobré. Že ty předchozí co míval moc nedoporučuje, že je pořád lepší si dát dražší cic origo, ale tyhle nové nové už jsou vychytané. Není to origo, na druhou stranu je to levnější, účel to splní a ma to více možností než cic a není třeba shánět pořád mapy v bmw. Tohle zhruba řekl, asi právě proto, ze si uvědomuje, že většina lidí da 30 pravě raději do auta než na system, ale pokud mám polomrtvej ccc s malou obrazovkou, tak 13.5 je řešení. Kdo má cic, že může být spokojen, že je to už dobrý sytém a nepomohl by si.