Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Aktivní řízení - vůle

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
meloun_

Aktivní řízení - vůle

#1 Příspěvek od meloun_ »

Zdravím a rovněž tímto příspěvkem prosím o radu.
Při stání na místě i během jizdy při pohybu volantem ze strany na stranu mám vůli v řízení cca 1cm. Při stání na místě při vypnutém motoru během mírného "posunu" volantu ze strany na stranu je slyšet klepání.
Nutno zmínit, jak je napsáno v předmětu, že mám aktivní řízení.
Procházel jsem toto fórum+hledání na zahraničních stránkách co je příčinou, možnosti jsou dvě, buď je to vůle v kloubu v tyči řízení, nebo horší varianta v převodce aktivního řízení (nejsem mechanik, tak moje popsání je úměrné mým znalostem).
Pokud budu pesimista a bude to horší variantě číslo dvě. Tak můj dotaz zní je tento problém s vůli řešitelný nějakou repasí/opravou? ... Firmy zabývající se repasemi řízení v ČR jsou.
Vím, že tento problém se týká ne jenom BMW řady1, ale je to průser u všech řad BMW s touto vymožeností, a proto se ptám jestli je v české republice firma, která za ty roky už nalezla způsob jak toto opravit a je i zpětná vazba majitelů, že oprava opravdu problém vyřešila.
A poslední dotaz, je technicky možná výměny aktívního řízení za standardní?
Děkuji
Odpovědět