Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

G11 servis praha

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Bukanyrus

G11 servis praha

#1 Příspěvek od Bukanyrus »

Prosim kam v Praze do seriozniho servisu na vymenu oleje, brzd na g11 ? Uvitam seriozni servis za ferove penize. Kolik cca se muze pohybovat vymena kotoucu a desek predek i zadek? G11 2018 3.0 195kw... diky vsem za doporuceni ;)
kabyr01

Re: G11 servis praha

#2 Příspěvek od kabyr01 »

V zásadě ti můžu doporučit Snejka - je z Prahy a na bmw master, myslím že se i hodně kamarádí s G modely, ale budeš se muset připravit na to, že si asi chvilku počkáš - díky své odbornosti má prostě kopec práce :D Nejlepší je za nim zajet a domluvit se osobně, telefon bych asi ani nezkoušel :)
Bukanyrus

#3 Příspěvek od Bukanyrus »

díky moc, zkusím se tam zastavit, za to nic nedám že se optám :D ještě jsem se díval na Night Garage na p5, nemáte zkušenosti někdo ? a Autoplus Praha na p4 nevypadá taky špatně tedy dle recenzí
PetoK

#4 Příspěvek od PetoK »

Preco s takymto zanovnym, drahym autom nejdes normalne do autorizaku ?
Bukanyrus

#5 Příspěvek od Bukanyrus »

V autorizáku jsem byl několikrát, ale ne vždy to znamená záruku kvality... nerad bych tu někoho hanil a pomlouval nějaký konkrétní servis, ale hledám servis, kde bude lepší přástup a znalost než v servisech, které jsem navštívil :-)
kabyr01

#6 Příspěvek od kabyr01 »

Pokud bych neměl auto v záruce, tak bych do autorizáku určitě nešel, ale každého volba ;)

A jak řikáš, ani autorizák není žádnou zárukou kvalitně odvedené práce...
PRAHAV8

#7 Příspěvek od PRAHAV8 »

Pokud půjdeš do autoplus tak napiš jak jsi byl spokojený protože by mě zajímalo jak jsi dopadl
Bukanyrus píše:díky moc, zkusím se tam zastavit, za to nic nedám že se optám :D ještě jsem se díval na Night Garage na p5, nemáte zkušenosti někdo ? a Autoplus Praha na p4 nevypadá taky špatně tedy dle recenzí
Bukanyrus

#8 Příspěvek od Bukanyrus »

Tak nakonec jsem skončil v BMW Autobase, páč jsem potřeboval brzdy v podstatě ihned na cestování, kotouče+desky komplet předek zadek 45 000kč a že tam nějaké táhlé rameno mělo vyteklý hydraulický čep a hardy spojka na výměnu , tak šup 55 000kč a bez pár korunek jsem v tom za kilínko. Přístupem a ochotou nelze nic vyčíst, potřeboval jsem akutně rychle abych odjel na služební cestu a stav brzd byl akutní a od přijetí po odevzdání vstřícný postoj, skvělá komunikace a...
Ale co mne trápí je loupání u levého kola jako v náklonu třeba na nájezdu, takové jak vrzání ... Kolem servisu to nikde nechrupalo a tak jsme myslel že když vyměnili ty ramena bude vše oki a stejnak je to dále. Prý asi nějaký homokinetický kloub a nebo uložení tlumiče ... jak je nákladné vyměnit tyto věci ? Díval jsem se a třeba ten kloub
https://www.autoflexdily.cz/obchod/homo ... r-g11-g12/
je za pár korun, v servise říkali že se jedná v obou případech o nákladnější opravu. Nemysleli tím vyměnit celé poloosy na nápravě?
Respektive nevíte nemůže vrzání/křupání dělat vyměněný tlumič s měchem ? V září jsem nechal měnit repasovaný tlumič s měchem a cca měsíc nato to začalo ...
Tak nyní nikam nepotřebuji akutně jet tak v klidu navštívím borce co mi zde doporučujete :D
Nejvíc nešťastný jsem když přijedu do servisu a popíšu co to dělá, přijdu nechám 100tis a povídají mi že vše je vyrešeno a já spokojeně odjedu a po pár kilometrech zjistím že to je to samé. Ale chápu když se to na místě neprojeví tak je těžké najít asi co to je a tak budu pátrat dále
A asi poslední dotaz, mám najeto 200tis km rovných a dotazoval jsem se na rozvody, jeden říká ve 200 vyměnit a cana 60-70tis druhý říká ve 250ti stačí a cena až 150tis (dle toho co vše budou měnit) a prý jestli chci jezdit dále tak doporučují udělat. Jiný říká "nic neměnit dokud neuslyšíš řetěz, klidně 400tis vydrží" tak a teď čemu věřit.
Každopádně díky všem za rady a doporučení

a děkuji všem za rady, doporučenía info
LukesE39

#9 Příspěvek od LukesE39 »

Já teda G11 neměl, ale měl jsem na krku servis G11 mýho chlebodárce..
Akce měchy - LP vyměněný za repasovaný - bez problému. Cca 2 měsíce nato odešel PZ měch, objednal se taky repasovaný. Ten co příšel měl ale špatně rozteč na šteftech co jdou do kastle, takže reklamace, obratem poslali nový, ten se namontoval, vnitřek ustrojil, projelo se to a voila - tlumič mlátil, chřoupal, nevim jak to nazvat, prostě vydával pazvuky. Takže do třetice všeho dobrého se podařilo namontovat tlumič, který seděl na auto, nemlátil, ale přes noc auto klečelo PZ rohem na zemi.. Do toho občas při plným plynu začalo pocukávat, diag bez závady, v autorizáku samozřejmě nevěděli co to je.. Vzhledem k tomu, že v tom byl na 180 tkm původní motor (3.0d 195kW, s původními rozvody, původní převodovka, vlastně všechno kromě dvou měchů), nebylo moc co řešit a museli jsme se té časované bomby zbavit.. :D Teď už auto "dělá radost" někomu v Tádžikistánu (jako fakt, beze srandy), nedokážu si představit, že tohle prodávám někomu tady.
Takže k tvým otázkám - za mě ty pazvuky můžou jít klidně z toho měchu, protože s repasovanými nemám dobré zkušenosti. A k otázce rozvodů, u těhlech novejch aut už ten rozvoďák moc neuslyšíš chrastit, ten ti prostě praskne, takže určitě udělat, na dvou kilech si myslím to je tak akorát těsně před katastrofou..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matiz »

Ten retez neuslysis, proste bud praskne nebo skoci. Vlastni zkusenost, auto prvnich 214k km, nestocenych, bylo -8 stupnu, start a konecna, retez se nerozthl, ale skocil po kole. Suma sumarum vsechny vahadla na jedne vacce polamane, nekolik ohlych ventilu, vymenene vsechny protoze dle slov tech co delali hlavu byly opotrebene. Retez s napinakem uplne na sracky. Delali vyrazne lepsi auta, slava eu a jejim emisnim povolenkam, tady mame vysledek. Za mne ty rozvody vymenit, je to mnohem levnejsi. Bohuzel to neni straskau konec, porad tam jeste jsou nejaci schovani.
Bukanyrus

#11 Příspěvek od Bukanyrus »

díky za poznatky, takže jednoznačně rozvody udělat jak čtu a to bez odkladu, no možná poslat dále do světa :-) olej v převodovce jsem poprvé měnil ve 195ti tis tak si nejsem jist zda taky nebude problem když se to neměnilo pravidelně...
díkas za rady a doporučení
PRAHAV8

#12 Příspěvek od PRAHAV8 »

Rozvody se mění do 200tis a cena okolo 150tis jde. Třeba u Audi SQ8 se okolo rozvodů musí řešit ještě turbu a další věci a prvotní velký servis okolo motoru přichází okolo 180tis/km a cena je cca 200tis pokud zanedbáš servis tak tě čeká investice okolo 250tis/km třeba i 400tis. Jinak já bych vyměnil poloosu než jen kloub a BMW ti tohle asi bude taky vnucovat ale teoreticky ti bude stačit možná i ten kloub ale nevím nikdy jsem to nemusel řešit.

Bukanyrus píše:Tak nakonec jsem skončil v BMW Autobase, páč jsem potřeboval brzdy v podstatě ihned na cestování, kotouče+desky komplet předek zadek 45 000kč a že tam nějaké táhlé rameno mělo vyteklý hydraulický čep a hardy spojka na výměnu , tak šup 55 000kč a bez pár korunek jsem v tom za kilínko. Přístupem a ochotou nelze nic vyčíst, potřeboval jsem akutně rychle abych odjel na služební cestu a stav brzd byl akutní a od přijetí po odevzdání vstřícný postoj, skvělá komunikace a...
Ale co mne trápí je loupání u levého kola jako v náklonu třeba na nájezdu, takové jak vrzání ... Kolem servisu to nikde nechrupalo a tak jsme myslel že když vyměnili ty ramena bude vše oki a stejnak je to dále. Prý asi nějaký homokinetický kloub a nebo uložení tlumiče ... jak je nákladné vyměnit tyto věci ? Díval jsem se a třeba ten kloub
https://www.autoflexdily.cz/obchod/homo ... r-g11-g12/
je za pár korun, v servise říkali že se jedná v obou případech o nákladnější opravu. Nemysleli tím vyměnit celé poloosy na nápravě?
Respektive nevíte nemůže vrzání/křupání dělat vyměněný tlumič s měchem ? V září jsem nechal měnit repasovaný tlumič s měchem a cca měsíc nato to začalo ...
Tak nyní nikam nepotřebuji akutně jet tak v klidu navštívím borce co mi zde doporučujete :D
Nejvíc nešťastný jsem když přijedu do servisu a popíšu co to dělá, přijdu nechám 100tis a povídají mi že vše je vyrešeno a já spokojeně odjedu a po pár kilometrech zjistím že to je to samé. Ale chápu když se to na místě neprojeví tak je těžké najít asi co to je a tak budu pátrat dále
A asi poslední dotaz, mám najeto 200tis km rovných a dotazoval jsem se na rozvody, jeden říká ve 200 vyměnit a cana 60-70tis druhý říká ve 250ti stačí a cena až 150tis (dle toho co vše budou měnit) a prý jestli chci jezdit dále tak doporučují udělat. Jiný říká "nic neměnit dokud neuslyšíš řetěz, klidně 400tis vydrží" tak a teď čemu věřit.
Každopádně díky všem za rady a doporučení

a děkuji všem za rady, doporučenía info
PRAHAV8

#13 Příspěvek od PRAHAV8 »

Ono poslat to do světa můžeš ale u konkurence nenajdeš nic extra protože vše se sere a je to drahý. Mě se třeba na Superbu 3 vysral diferenciál a nový stojí 120tis a u firmy repas cca 30/35tis ale na repas čekáš i 5 měsícu protože nejsou díly.

Bukanyrus píše:díky za poznatky, takže jednoznačně rozvody udělat jak čtu a to bez odkladu, no možná poslat dále do světa :-) olej v převodovce jsem poprvé měnil ve 195ti tis tak si nejsem jist zda taky nebude problem když se to neměnilo pravidelně...
díkas za rady a doporučení
soukupadam

#14 Příspěvek od soukupadam »

To jsou hrozny pekla, ten diff u superba docela palka. Ze se na takovym daily aute serou veci pomalu v hodnote pulky auta. A ja furt brecim, ze mi nejde na sedmicce klika u spolujezdce :D
Ale taky je pravda, ze ja jsem hroznej skrblik.
Jaris330D

#15 Příspěvek od Jaris330D »

To jsou petelice. :roll:
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Ty diferaky odchází i na trojkové pochcávce,novej stojí okolo 130tis,ale jde opravit. Každopádně tyhle auta mají tolik neduhů že to je jen kapka v moři
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
kabyr01

#17 Příspěvek od kabyr01 »

Nevím, jestli rozvody na B57 za 150k je úplně adekvátní cena, myslím, že se to rozumně dá udělat kolem 100k, záleží co všechno budeš chtít řešit. Mám B57, kde se dělala na 240tis km taková větší GO - kvůli šálkům, kde se dělaly asi všechna těsnění na motoru včetně těsnění hlavy, komplet ojnice s ložisky, klikovka, horní i spodní rozvodový řetěz, milion hadic a šroubů, obě origo turbíny, narovnání hlavy a další věci - faktura na dvě stránky a necelých 300k platba (díly pouze OEM). Jak zmínil někdo nade mnou, u moderních aut už to prostě jinak nebude a pokud budeš chtít mít dlouhodobě 6válec v naftě, tak se tomu nevyhneš u žádné značky. Jo, když to koupíš s 60k, tak ta šance, že to vydrží je poměrně velká :D

Prostě doba, kdy jsi si mohl koupit "milionářské" auto a za rozumné peníze ho provozovat, jednoduše skončila :D
PRAHAV8

#18 Příspěvek od PRAHAV8 »

e65 je podle mě jedno z nejlevnějších aut na provoz a údržbu. Levnější mi příjde asi jen e38 ale tam je problém že už je to starý ale pokud to máš v dobrém stavu tak podle mě e38 je levnější. U e65 pokud necháš dělat přetěsnění motoru u Jaraxe tak je to jako cena nové převodovky u e38! Pokud necháš udělat u e65 4x repas tlumičů tak to je jako nechat udělat rozvody u e38 a přetěsnění motoru a ještě ti něco zůstaně na opravu rzi.
soukupadam píše:To jsou hrozny pekla, ten diff u superba docela palka. Ze se na takovym daily aute serou veci pomalu v hodnote pulky auta. A ja furt brecim, ze mi nejde na sedmicce klika u spolujezdce :D
Ale taky je pravda, ze ja jsem hroznej skrblik.
JohnyB

#19 Příspěvek od JohnyB »

Rozvody se mění do 200tis a cena okolo 150tis jde. Třeba u Audi SQ8 se okolo rozvodů musí řešit ještě turbu a další věci a prvotní velký servis okolo motoru přichází okolo 180tis/km a cena je cca 200tis pokud zanedbáš servis tak tě čeká investice okolo 250tis/km třeba i 400tis. Jinak já bych vyměnil poloosu než jen kloub a BMW ti tohle asi bude taky vnucovat ale teoreticky ti bude stačit možná i ten kloub ale nevím nikdy jsem to nemusel řešit.

Zajimalo by me, co na rozvodech stoji 150 000,- ? Nebo se pri te prilezitosti musi delat i spodek motoru...?
pagotamd

#20 Příspěvek od pagotamd »

Kamarad ted nedavno pritahl g11 195kw za lidovou cenu a tak delame servis, osazeli jsme predek i zadek kotouce i desky blueprint a cele brzdy nas vysli na 5500 :) moji praci nepocitam A testujeme co snesou. Klidne me ukamenujte. Na supebu jsem si delal brzdy trw za 3400 cele auto a ty jezdim uz druhy rok. Polud ten blueprint vydrzi na dalsi stk tak spokojenost.
Odpovědět