Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Špatné studené starty v zimě.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DzambyCZ

Špatné studené starty v zimě.

#1 Příspěvek od DzambyCZ »

Ahoj, nevim, jestli nebudu duplikovat nějaké jiné téma, ale nepovedlo se mi dohledat žádné téma s odpovídajícím problémem. Děje se mi to, že když ráno sednu do zcela studeného auta, nastartuju (motor naskočí naprosto bez problémů) a sleduju velmi nepravidelný chod motoru (jak když nejde na všechny válce). Motoru padají otáčky až těsně na hranici, že by motor zdechnul - někdy dokonce zdechne. Pak se zase nadechne a jede dál v nepravidelných otáčkách. Pozoruji také zvýšenou kouřivost z výfuku i z pod kapoty (ale pod kapotou to bude asi nějaká prasklina nebo netěsnost-myslim si že katalyzátory? Nevím, jestli by mohli způsobovat ten problém?). Tohle se děje pár minut, než se otáčky ustálí. Pak se rozjedu a někde okolo 2000 otáček mám pocit, jak když mě někdo chytne zezadu a nedovolí mi přidat. Pak se to jakoby prošťouchne, auto zrychluje, přeřadí na další stupeň a pak ta samá písnička. Tohle se děje do chvíle, než se motor trošku zahřeje. Pak jede naprosto bez problému, otáčky nekolísají, automat řadí krásně hladce. Když zastavim, motor nezdechne. Až když auto stojí (typicky přes noc) dlouhou dobu, tak se problém opakuje. Auto mám chvilku, ale mám pocit, že čím je nižší teplota, tím je problém horší. Může to dělat špatné teplotní čidlo? Měnil jsem kvůli tomu svíčky a vzduchový filtr. K tomu mi diagnostika ukazuje chyby P2187 a P2189, tak jestli to s tím může mít souvislost a jestli už někdo tento problém řešil a vyřešil? Tenhle dotaz se již řešil na www.bmw-club.cz, ale nikdo nenapsal příčinu a jak to vyřešil ten problém a když jsem se znovu snažil tu otázku rozjet, tak za 4 dny nebyla žádná odpověď. Na tomhle fóru jsem ještě tenhle problém nenašel (jestli jsem jen špatně nebo málo nehledal). Jinak se jedná o BMW E60 545i r.v. 2004. Předem děkuju za případné odpovědi a názory na opravu. :)
Don

Re: Špatné studené starty v zimě.

#2 Příspěvek od Don »

vaha vzduchu, prisavani falesneho vzduchu, lambda, membrany
DzambyCZ

#3 Příspěvek od DzambyCZ »

Tak jediné membrány jsem teď nedávno čistil a nijak poškozené nebyly. Váha vzduchu by se měla eventuálně ukázat na diagnostice nebo se pletu? Jinak jdu teda hledat, jestli to někde nepřisává. Díky za rady. :)
Don

#4 Příspěvek od Don »

vsechno bys videl na diag
DzambyCZ

#5 Příspěvek od DzambyCZ »

No diagnostika ukazuje jen ty dvě chyby a to je P2187 a P2189 a to by měla být chudá směs.
Don

#6 Příspěvek od Don »

nemyslim chyby, ale hodnoty
DzambyCZ

#7 Příspěvek od DzambyCZ »

Tak zas tak dobrej nejsem a nemám tak dobrou diagnostiku. :) Jinak další poznatek je, že při studeném startu běží cca 2 minuty ventilátor a teď mi přestalo auto nejspíš topit.
Odpovědět