Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kupujeme e65
Zdravim vsetkych cechov a slovakov(ak su tu niaky) na tomto fore.
Som tu novy tak snat sa nebudem opakovat ak ano tak sa ospravedlnujem.
Presiel som forum Vase ceske aj nase slovenske pouzil som aj vyhladavanie no bohuzial som nenasiel nic konkretne na co si dat pozor pri kupe e65 a ak uz nieco bolo spomenute tak sa to vecinou po par riadkoch zvrtlo kdesi inim smerom aj ked chapemm ze kazda motorizacia a vybava ma svoje muchy ale aspon take hrube gro by sa zislo napisat.
Tymto by som Vas chcel poprosit ci by ste boli tak dobry a vedeli nam kupujucim napisat niake rady na co si dat pozor pri kupe a co poriadne skonntrolovat-otestovat-popozerat.
Osobne som sa rozhodol pre 730d.
Dakujem.
Presiel som forum Vase ceske aj nase slovenske pouzil som aj vyhladavanie no bohuzial som nenasiel nic konkretne na co si dat pozor pri kupe e65 a ak uz nieco bolo spomenute tak sa to vecinou po par riadkoch zvrtlo kdesi inim smerom aj ked chapemm ze kazda motorizacia a vybava ma svoje muchy ale aspon take hrube gro by sa zislo napisat.
Tymto by som Vas chcel poprosit ci by ste boli tak dobry a vedeli nam kupujucim napisat niake rady na co si dat pozor pri kupe a co poriadne skonntrolovat-otestovat-popozerat.
Dakujem.
za mě je 730d na pohodu, ale někteří Ti řeknou ,že je to mrdka když je v tom diesel
ale na druhou stranu Ti řeknou, že e65 je nejlepší auto planety
( ale já si to nemyslím ).
Jarax založil někde topic o e65 (rady při koupi) tak si to najdi. Podle mě je to jako při koupí jakéhokoliv ojetého auta....snažit se co nejvíc eliminovat problémové kusy a pak ještě mít trochu štěstí na dobrej kus

Jarax založil někde topic o e65 (rady při koupi) tak si to najdi. Podle mě je to jako při koupí jakéhokoliv ojetého auta....snažit se co nejvíc eliminovat problémové kusy a pak ještě mít trochu štěstí na dobrej kus

items píše:Zdravim vsetkych cechov a slovakov(ak su tu niaky) na tomto fore.
Dakujem.
A preco by sme tu neboli z SK?

Ja som si E65 kupil pred skoro mesiacom a to to so si informacie o tomto aute studoval asi 2 mesiace z internetu.Najviac sa clovek dozvie na forumoch,roznych diskusiach a nie v recenziach clankoch ktore aj tak z 80% byvaju platene od vyrobcov.
Na zaciatku musis prist do bodu rozhodnutia,ci to bude diesiel alebo beznin.
Ja som dlhe roky mal auto beznin,ale chcel som skusit naftu a preto som sa rozhodol pre 740D V8.Poviem ti ze ten krutiaci moment ktory to auto ma je neskutocny,proste nadhnerny

Nechce opovrhnut teraz benzin a jeho motory 735i,745i alebo po face 750i,su to tiez skvele motory.
A co este by si nemal zabudnut pri jej kupe su 2 veci:
-ziadnu social verziu
-a ked si ides kupovat E65,tak potom nenariekat ze to je drahe,to je drahe atd,mas predsa E65

Tolko v strucnosti,nech sa dari pri kupe.
Tak isto nad autom rozmyslam uz pomaly druhy mesiac studoval som aj clanky aj fora kde koho som sa uz pytal..
Ale este zhanam dalsie info .....
Ako u mna by sa jednalo o e65 rocnik 2005 je aj na autobazareu taka biela .... hoci to nema vzduchovy podvozok a kde jake sersamiky ale ja zasa nie som zastancom selkych vymozenosti, mam radsej prakticke a jednoduche veci
Ale kazdy sme nniay ... inac ozaj super ze tu ludia menmusia cakat na odpoved tizden
M3maniac- presnne to som aj cital medzi e65-e60 len tam sa to zvrhlo zase trocha inim smerom ... zato som zalozil tuto temu aby sme tu cisto psali len o tomto vozidle a jeho kupe (ale diky
)
Este taka vec pri tomto aute co sa tyka webasta ako bolo riesene kazda e65 mala riesene webasto tak ze ohrievalo aj motor aj interier (vodnnyohrev) alebo len cisto ohievalo interier( bufik) ? ak boli obe varianty ako presne zistim ktore mam v aute (nieco tu bolo spominane v idive ze je iba vnetilacia alebo ohrev ......nepochopil som to presne :/ tak mne staci napisat len tie anglicke skratky ze ktore je pre ktore popripade ako to je napisane na tom stitku)
Vrela vdaka
Popripade je tu niekto z Kosic ?
Ale este zhanam dalsie info .....
Ako u mna by sa jednalo o e65 rocnik 2005 je aj na autobazareu taka biela .... hoci to nema vzduchovy podvozok a kde jake sersamiky ale ja zasa nie som zastancom selkych vymozenosti, mam radsej prakticke a jednoduche veci

Ale kazdy sme nniay ... inac ozaj super ze tu ludia menmusia cakat na odpoved tizden

M3maniac- presnne to som aj cital medzi e65-e60 len tam sa to zvrhlo zase trocha inim smerom ... zato som zalozil tuto temu aby sme tu cisto psali len o tomto vozidle a jeho kupe (ale diky

Este taka vec pri tomto aute co sa tyka webasta ako bolo riesene kazda e65 mala riesene webasto tak ze ohrievalo aj motor aj interier (vodnnyohrev) alebo len cisto ohievalo interier( bufik) ? ak boli obe varianty ako presne zistim ktore mam v aute (nieco tu bolo spominane v idive ze je iba vnetilacia alebo ohrev ......nepochopil som to presne :/ tak mne staci napisat len tie anglicke skratky ze ktore je pre ktore popripade ako to je napisane na tom stitku)
Vrela vdaka
Popripade je tu niekto z Kosic ?
-
- Klubové ID: 2855
Cau,
ja mam 730d a jsem spokojeny. Pristi auto mozna bude neco silnejsiho, ale i 730 je silne auto. Rozhodne si nestezuji. Ono 7er je prave o vybave, jak uz tu nekde psal treba Snejk, tak se snaz vybavu maximalizovat - samozrejme za rozumnou cenu.
Otazkou na tebe samotneho je, co je pro Tebe zajimavejsi ci praktictejsi. Treba ja jsem si myslel, ze nemusim mit vzduch. podvozek a nemam ho, ale na dalsim aute bych ho rad. Stejne jako uz nikdy auto bez vyhrivaneho volantu atd.
Naftaky maji predehrev motoru, takze uz je v aute Webasto, ale pokud neni v aute vylozene nez. topeni, nefunguje jako vyhrev interieru. Zkousel jsem se to se Snejkem a ikdyz ho mam nakodovane a jde sepnout, okamzite po zapnuti se vypne, protoze mu "schazi" nejaky elektromagnet. ventil a motorek. Takze jedine bud "obejit" nebo nechat dodelat. Zjisti si VIN a poznas jestli je nez. nebo neni.
ja mam 730d a jsem spokojeny. Pristi auto mozna bude neco silnejsiho, ale i 730 je silne auto. Rozhodne si nestezuji. Ono 7er je prave o vybave, jak uz tu nekde psal treba Snejk, tak se snaz vybavu maximalizovat - samozrejme za rozumnou cenu.
Otazkou na tebe samotneho je, co je pro Tebe zajimavejsi ci praktictejsi. Treba ja jsem si myslel, ze nemusim mit vzduch. podvozek a nemam ho, ale na dalsim aute bych ho rad. Stejne jako uz nikdy auto bez vyhrivaneho volantu atd.
Naftaky maji predehrev motoru, takze uz je v aute Webasto, ale pokud neni v aute vylozene nez. topeni, nefunguje jako vyhrev interieru. Zkousel jsem se to se Snejkem a ikdyz ho mam nakodovane a jde sepnout, okamzite po zapnuti se vypne, protoze mu "schazi" nejaky elektromagnet. ventil a motorek. Takze jedine bud "obejit" nebo nechat dodelat. Zjisti si VIN a poznas jestli je nez. nebo neni.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
hurvajs77 -- auto po ktorom poskkulujem ma webasto ma aj stitok ...a ak dobre rozumiem tomu co si napisal tak bude mat predhrev motoru ... ak to nepredhreje interier to mi nevadi ...tak ak zistim to vinko kde si potom mozem overit o aky typ ide toho predhrevu ( mam namysli ci sa to da niako online aleebo musim ist ku predajjcovi) a ak ms niake tie typi co este tak popozera budem vdacny (mam na mysli veci ktore zviknu castejsie odchadzat k suu ma niake take seriove vadi ) ...inac Dakujem zaodpoved 

hurvajs77 píše:....Stejne jako uz nikdy auto bez vyhrivaneho volantu atd.
Na nemeckom fore BMW to riesili,je to mozne,je tam aj navod ako to doplnit.Cenova relacia doplnenia vyhrievania pre volant vychadza na cca 400eur material.
Co je potom trosku tragicke a tazke,je to nakodovat do riadiacej auta,aspon tak som to tam pochopil.
Keby to niekto robil v CR,nechal by som to spravit,nakolko v zime ten volant je naozaj dost chladny

-
Stitek tam ma i ja, primo Webasto. Ale slouzi jen jako predehrev motoru. Podle Snejka, je na nezav. topeni a predehrev stejne Webasto. Co jsem pochopil podle ETK ja, tak pokud je v aute instalovano nez. topeni ma Webasto jen par veci navic... Jiny rozdil neni.
V ETK je moznost dokoupit refit kit nez. topeni, mam takove tuseni, ze vyjde na cca 1.000 EUR. Samotne Webasto, co mi rikal Snejk se snad pohybuje kolem 6.000 CZK. Takze by tech 400 EUR tak nejak sedelo. Co se tyce kodovani a doplneni nez. topeni do auta, to nevim, ale myslim si, ze to zase takovy problem nebude. Snejk nakodoval tusim dva parametry a nez. topeni mam ted menu, jen nejde zapnout. Ale jak pisi, nevim co to obnasi. Nicmene az ted pojedu za svym servisakem, tak se ho zeptam a zkusim to s nim probrat, protoze nez. topeni bych moc rad
.
Vybava podle VIN:
URL: https://www.parts.bmwgroup.com/tetis/in ... bETK_START
Uživatel: eu111111
Heslo: bmwetk1
To items: podle mne je to o vybave, jak jsem psal. Treba ja si myslel, ze bych nepotreboval nez. topeni, DVD, TV apod. Ted zjistuji, ze je to mozna zbytecny komfort, ale ze bych to rad a snazim se to do auta nejak dat. A pokud se Ti podari sehnat kousek, ktery to ma jiz z montazni linky, vyjde to levneji a bude to original.
Co se tyce vybavy, tak bych asi doporucil kuzi, vyhrev sedacek i zadni, odvetravani (kdyz v zadu, tak super), Logic7 (ja ho nemam a rozdil je opravdu znat), DVD treba i s TV a osobne bych uvital aktivni tempomat, mimimalne dvou zonova klima, tj. moznost ovladat teplotu pro L i P stranu + na oboje silu "vetru" (na stredove konsoly jsou 4 knofliky). Je toho silene moc, co muze byt jako vybava. Bohuzel drtiva vetsina inzeratu pise FULL load, plna naloz apod, jenze pak zjistis, ze je to vlastne social edition, jako ta 750i co to nekdo provada...
V ETK je moznost dokoupit refit kit nez. topeni, mam takove tuseni, ze vyjde na cca 1.000 EUR. Samotne Webasto, co mi rikal Snejk se snad pohybuje kolem 6.000 CZK. Takze by tech 400 EUR tak nejak sedelo. Co se tyce kodovani a doplneni nez. topeni do auta, to nevim, ale myslim si, ze to zase takovy problem nebude. Snejk nakodoval tusim dva parametry a nez. topeni mam ted menu, jen nejde zapnout. Ale jak pisi, nevim co to obnasi. Nicmene az ted pojedu za svym servisakem, tak se ho zeptam a zkusim to s nim probrat, protoze nez. topeni bych moc rad

Vybava podle VIN:
URL: https://www.parts.bmwgroup.com/tetis/in ... bETK_START
Uživatel: eu111111
Heslo: bmwetk1
To items: podle mne je to o vybave, jak jsem psal. Treba ja si myslel, ze bych nepotreboval nez. topeni, DVD, TV apod. Ted zjistuji, ze je to mozna zbytecny komfort, ale ze bych to rad a snazim se to do auta nejak dat. A pokud se Ti podari sehnat kousek, ktery to ma jiz z montazni linky, vyjde to levneji a bude to original.
Co se tyce vybavy, tak bych asi doporucil kuzi, vyhrev sedacek i zadni, odvetravani (kdyz v zadu, tak super), Logic7 (ja ho nemam a rozdil je opravdu znat), DVD treba i s TV a osobne bych uvital aktivni tempomat, mimimalne dvou zonova klima, tj. moznost ovladat teplotu pro L i P stranu + na oboje silu "vetru" (na stredove konsoly jsou 4 knofliky). Je toho silene moc, co muze byt jako vybava. Bohuzel drtiva vetsina inzeratu pise FULL load, plna naloz apod, jenze pak zjistis, ze je to vlastne social edition, jako ta 750i co to nekdo provada...

AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
-
Jeste bych zapomnel, pokud by jsi mel moznost sehnat auto s:
- soft-close,
- keyless go
- dynamic drive
Tak ber...
. Osobne mam prvni dve veci a uz nikdy nechci auto bez. Je preci sileny vopruz vyndavat klicek, odemykat auto a strkat ho do zapalovani... 
- soft-close,
- keyless go
- dynamic drive
Tak ber...

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
@hurvajs77
ja som ale nepisal v predchadzajucom prispevku o doplneni Webasta za 400eur,ale o doplneni VYHRIEVANIA VOLANTU za 400eur
V navode E65 sa pise o webaste:
1.predohrev motora (mas stitok v aute)
2.nezavisle kurenie na dialkove ovladanie
3.nezavisle kurenie a CHLADENIE na dialkove ovladanie
Treba si dat pozor,ktory ty webasta ma auto vo vybave pred kupou.
Prologic7 a DVD changer nemam v aute ani a rozmyslam to doplneni tiez.
Na tom nemeckom BMW fore pisal jeden manik,ze pobocka BMW Mnichov predava cely komplet KIT pre integraciu DVD changer do auta za cca 500eur (mali tu ponuku aj na Ebay.de) ,len nikde som nenasiel odpoved,ci DVD ti idu aj pocas jazdy,alebo je zablokovane a musis dokupit daku vecicku alebo cez diagnostiku musis odblokovat.
Ak tak silno tuzis po Distronic (aktivny tempomat) do E65,skus oslovit tohto poliaka:
http://allegro.pl/idealny-oryginalny-di ... 63604.html
mozno to este nepredal a zrobi ti lepsiu cenu
ja som ale nepisal v predchadzajucom prispevku o doplneni Webasta za 400eur,ale o doplneni VYHRIEVANIA VOLANTU za 400eur

V navode E65 sa pise o webaste:
1.predohrev motora (mas stitok v aute)
2.nezavisle kurenie na dialkove ovladanie
3.nezavisle kurenie a CHLADENIE na dialkove ovladanie
Treba si dat pozor,ktory ty webasta ma auto vo vybave pred kupou.
Prologic7 a DVD changer nemam v aute ani a rozmyslam to doplneni tiez.
Na tom nemeckom BMW fore pisal jeden manik,ze pobocka BMW Mnichov predava cely komplet KIT pre integraciu DVD changer do auta za cca 500eur (mali tu ponuku aj na Ebay.de) ,len nikde som nenasiel odpoved,ci DVD ti idu aj pocas jazdy,alebo je zablokovane a musis dokupit daku vecicku alebo cez diagnostiku musis odblokovat.
Ak tak silno tuzis po Distronic (aktivny tempomat) do E65,skus oslovit tohto poliaka:
http://allegro.pl/idealny-oryginalny-di ... 63604.html
mozno to este nepredal a zrobi ti lepsiu cenu

-
siko34 píše:ja som ale nepisal v predchadzajucom prispevku o doplneni Webasta za 400eur,ale o doplneni VYHRIEVANIA VOLANTU za 400eur
Aha, tak to jsem to nejak pomotal...

siko34 píše:Prologic7 a DVD changer nemam v aute ani a rozmyslam to doplneni tiez. Na tom nemeckom BMW fore pisal jeden manik,ze pobocka BMW Mnichov predava cely komplet KIT pre integraciu DVD changer do auta za cca 500eur (mali tu ponuku aj na Ebay.de) ,len nikde som nenasiel odpoved,ci DVD ti idu aj pocas jazdy,alebo je zablokovane a musis dokupit daku vecicku alebo cez diagnostiku musis odblokovat.
Ano, da se koupit kolem 500 EUR a myslim, ze to byl uplne novy, s kompletnim vybavenim. Co jsem slysel, pro prehravani behem jizdy se musi odblokovat. Nekde jsem dokonce cetl, ze u E65 to musi byt nejaky HW modul, ze to nejde resit SW.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
No o to ktore mam ja zaujem nema soft close .... co mi ani vlemi nechyba nema ani bezklucove otvarnie dveri je tam zamok ale ma to central co mi postacuje asi som cudak a asi som social
.....aj ked je sedmicka o vsetkych tichto veciach a tom luxuse tych hrackach a vymozenostiacch ja si osobne myslim ze mne stcia len tie veci ktore funkcne vyuzijem( ale to som ja )
......
ale vdaka za ten vin haldac alebo ako to nazvat .....
a ozaj fakt ziadne typi co si poriadne skontrolovat na sedmicke (mam na mysli uvediem priklad a tresnem blbost ....caste poruchy zmamikania kufru alebo neviem kaziace sa stahovanie okien atd. ?)
Bolo tu inac nieccospominane o tej klimatizovanej priehradke a o nastavovani chaldenia kureni len pre ujasnenie nasdtavuje sa to tim koleckom 0/1 ?
Dakujem chalani

ale vdaka za ten vin haldac alebo ako to nazvat .....
a ozaj fakt ziadne typi co si poriadne skontrolovat na sedmicke (mam na mysli uvediem priklad a tresnem blbost ....caste poruchy zmamikania kufru alebo neviem kaziace sa stahovanie okien atd. ?)

Bolo tu inac nieccospominane o tej klimatizovanej priehradke a o nastavovani chaldenia kureni len pre ujasnenie nasdtavuje sa to tim koleckom 0/1 ?
Dakujem chalani
-
Jasne, uznavam, ze Softclose a Keyless Go jsou hracicky, ale je to prakticke a navykove...
Osobne bych zkontroloval elektriku, jestli sedacky topi, odvetravaji apod. Proste jestli tlacitka delaji to co maji. Jestli jde otevirat kufr. Hydraulika kufru u E65 je pry docela problemova - osobne jsem ji mel spatnou a musel menit (dokonce olej z pistu mi vytekl do navigacniho PC, ale stacilo jen vymenit mechaniku). Zkusit treba navigaci, radio apod. Nejsem automechanik, takze moc neporadim co se tyce motoru. Ale nejlepsi by bylo to dat na diagnostiku, ta rekne hodne veci.

Osobne bych zkontroloval elektriku, jestli sedacky topi, odvetravaji apod. Proste jestli tlacitka delaji to co maji. Jestli jde otevirat kufr. Hydraulika kufru u E65 je pry docela problemova - osobne jsem ji mel spatnou a musel menit (dokonce olej z pistu mi vytekl do navigacniho PC, ale stacilo jen vymenit mechaniku). Zkusit treba navigaci, radio apod. Nejsem automechanik, takze moc neporadim co se tyce motoru. Ale nejlepsi by bylo to dat na diagnostiku, ta rekne hodne veci.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
-
DVD nemam, ale predpokladam, ze bych to netestoval jinak. Proste nejaky film na DVD a zkusit prehrat.items píše:...ako je to s DVD staci mi tam vopchat klasicke DVD a tak to testovat ? a CD-menic bere len klasicke cd ziadne mp3 ak som sa spravne tuna docital
Netusim, jak to je s MP3 u FC verze, jestli umi nebo ne. Ja mam pred FC verzi, asi nefunguje - nezkousel jsem. Ale nekdo mi rikal, ze to je snad jen SW zalezitost, netusim. Pokud by to bylo jen SW, sel bych do toho.
Muzes treba zkusit i Bluetooth, jestli ho mas, telefon, handsfree apod. Z elektriky vlastne vsechno co ma "tlacitko".
Z motoru treba jeho chovani, jestli nekope prevodovka a jak se chova auto na silnici. Nebo ho vezmi na STK, zaplat prohlidku a oni Ti reknou co mu je a co ne. Minimalne budes mit hotovou technickou a emise...
Treba na mem aute jsem mel par skrytych vad, ktere se proste poznaly, az kdyz se "sundalo" par veci. Takze mi muj servisak rikal, ze ani on by to asi nepoznal, pokud by to mel moznost pri koupi kontrolovat. Mel jsem treba ustipnuty jeden list tlacne vrtule, takze casem to znicilo vizkozni spojku a silne nacalo vodni pumpu. A to jsou veci, ktere proste tezko zjistis rychlou prohlidkou.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
no to ano to tasko clovek zisti pri oblihiadke ..... ta moja o ktoru mam zaujem je este pred facceliftom tak zato sa pytam vinko mi posle behom vykendu tak som zvedavy ... a super diky za rady zatial
inac ako si sa potom k tomu dostal ze mas ulomeni ten kus ? ake chyby alebo ako sa to zacalo prejavovat ?
A ako najlepsie otestovat automat ? ( viem hlupa otazka ale z automatom nemam ziadne skusenosti stale som jazdil len na manuali )
....zoslapnut az napodlahu potom pridavat pomaly alebo ho prehodit do manualneho rezimu a povitacat kazdu rychlost ? alebo este sa da niako inak ?
ozaj na "palubaku" sa da pozret intreval vymeny brz oleja atd ?
Dakujem

inac ako si sa potom k tomu dostal ze mas ulomeni ten kus ? ake chyby alebo ako sa to zacalo prejavovat ?
A ako najlepsie otestovat automat ? ( viem hlupa otazka ale z automatom nemam ziadne skusenosti stale som jazdil len na manuali )
....zoslapnut az napodlahu potom pridavat pomaly alebo ho prehodit do manualneho rezimu a povitacat kazdu rychlost ? alebo este sa da niako inak ?
ozaj na "palubaku" sa da pozret intreval vymeny brz oleja atd ?
Dakujem
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
moje citace z fora 7er
JaraX:
tak jsem ted hodně lital kolem E65tek a nasbiral celkem hodně postřehu, takže pišu zkušenosti
motor 735i, - nebrat, hodí se akorat na ježdění po dalnici předpisově, ve městě hruza, člověk jede na pohodu a motor toči 3000otáček, tím se to stava naprosto nekomfortním, sem si připadal jako bych to sam moc točil, je to fakt slabota, po kickdownu nic moc, až ve vysokejch otáčkách se to probudí.
motor 730d, super, oproti E38 krásně tahne a žere skoro o dva litry min, nicméně nafta, napiču spolehlivost,
nejlepší je 745i, 750i a samozřejmě 760i, ta je muj jasnej favorit, akorat ty naklady sou trochu vyšší, ale jde spíš o stav v jakym to člověk koupí.
no a vybava, dělalo se toho opravdu hodně, nicmene moje podmínky jsou
LOGIC7 - nejlepší audio v autě vubec, hraje opravdu brutalně i v nizkych hlasitostech
softclose - el. dovirani dveří
comfortsitze - daji se poznat lehce podle opěraku krku, pokud je opěrak i vzadu, ma auto oboje comfortsitze, samozřejmostí je vyhřev a odvětravani, v lětě super.
držáky napoju vpředu před ledničkou - ano opravdu byli za připlatek a je na piču koupit auto za 300 a zjistit že není kam dat piti
EDC podvozek - tak to je naprosta bomba a pro mě už nutnost, ten rozdil mezi tím jak se auto chová je brutalni, krásně měkoučký, krásně filtruje nerovnosti a na sport motokára
night vision a aktivni tempomat obojí super věc ale prvni kousky to moc nemaj
další podmínkou je velka navi, některy maj jen malou, pozor na to.
no a pak super věci jako
zadní roletky všecky v el. masáže a vyhřevy vzadu včetně odvětravani, el kufr, zadní i-drive, a dalších asi 1000 věci
Hansen:
Vyjmenovat výbavu e66 760Li by trvalo asi hodně dlouho. Některé technické vychytávky jsou opravdu zajímavé. Noční infrakamera je dobrá věc. Cyklistu nebo chodce je vidět daleko před sebou. Kombinace elektronických tlumičů a hydraulických stabilizátorů dokáže opravdu utlumit i hrbatý povrch na dálnici D1 nebo D11. Logic 7 je asi nejlepší audio, co jsem v autě viděl. Nevím, jestli je to součást audia a nebo jeslli to tam nechal první majitel dodělat. Při zrychlování se mění nastavení zvuku tak, že utlumí rostoucí akustický hluk od pneumatik. V papírech od auta je napsáno, že se to jmenuje NST (noise suppressant treatment). Kromě audia mám v autě analogovou i digitální televizi, přední i zadní monitorovací kameru, dva monitory, satelitní připojení k internetu, izolační skla, čtyřzonovou klimatizaci, chladničku, nezávislé topení, keyless atd ......... Jediné co mně chybí je volič rychlostí. Mám jenom páčku pod volantem. Problémem je také vnímání rychlosti. Dokonalé odhlučnění a dokonalá stabilita způsobuje, že se rychlost přes dvě kila připadá jako normální cestovní rychlost.
JaraX:
jinak co se týče výbavy, udělal jsem soupis nutné výbavy co by měla mít každa rozumně vybavená E65
- lednice mezi sedačkama (super komfort za jízdy, vychlazený jídlo a piti celou cestu) (pozná se podle kolečka v lednici)
- široká navi
- logic 7 audio - jedno z nejlepších audii v autě vůbec, (pozná se podle menu LOGIC7 v entertainmentu)
- dynamic drive - výrazně zlepšuje chování auta na cestě (pozná se na diag nebo v soupisu vybavu, připadně pod autem)
- EDC - elektronický podvozek, zkomfortnuje jízdu na rozbitém povrchu, na pěkněm naopak dělá ze sedmy trojku (pozná se podle kabelu z tlumičů a položky EDC v menu)
- komfortní sedačky (poznají se podle hodně ovladačů na sedačce a podle opěráku krku, proto sledovat jeslti má auto opěráky krku v předu i vzadu)
- větrané sedačky - v létě super věc (poznají se podle děrování a tlačítka)
- dvojitá skla (už nejsou tak výrazná jako v E38, ale stejně jde poznat že je sklo zdvojené)
- držáky nápojů (pozor, nemá každá E65, sou navíc chlazené, v létě super věc, vzimě se dají vyhřívat, ale pozor, nedávat tam foták cestou na dovolenou )
- elektrické zadní roletky (poznají se podle tlačítek)
- webasto (pozná se na idrivu, připadně podle dalkoveho ovladani)
- soft close - dovirani dveří, v E65 nutnost
JaraX:
tak jsem ted hodně lital kolem E65tek a nasbiral celkem hodně postřehu, takže pišu zkušenosti
motor 735i, - nebrat, hodí se akorat na ježdění po dalnici předpisově, ve městě hruza, člověk jede na pohodu a motor toči 3000otáček, tím se to stava naprosto nekomfortním, sem si připadal jako bych to sam moc točil, je to fakt slabota, po kickdownu nic moc, až ve vysokejch otáčkách se to probudí.
motor 730d, super, oproti E38 krásně tahne a žere skoro o dva litry min, nicméně nafta, napiču spolehlivost,
nejlepší je 745i, 750i a samozřejmě 760i, ta je muj jasnej favorit, akorat ty naklady sou trochu vyšší, ale jde spíš o stav v jakym to člověk koupí.
no a vybava, dělalo se toho opravdu hodně, nicmene moje podmínky jsou
LOGIC7 - nejlepší audio v autě vubec, hraje opravdu brutalně i v nizkych hlasitostech
softclose - el. dovirani dveří
comfortsitze - daji se poznat lehce podle opěraku krku, pokud je opěrak i vzadu, ma auto oboje comfortsitze, samozřejmostí je vyhřev a odvětravani, v lětě super.
držáky napoju vpředu před ledničkou - ano opravdu byli za připlatek a je na piču koupit auto za 300 a zjistit že není kam dat piti
EDC podvozek - tak to je naprosta bomba a pro mě už nutnost, ten rozdil mezi tím jak se auto chová je brutalni, krásně měkoučký, krásně filtruje nerovnosti a na sport motokára
night vision a aktivni tempomat obojí super věc ale prvni kousky to moc nemaj
další podmínkou je velka navi, některy maj jen malou, pozor na to.
no a pak super věci jako
zadní roletky všecky v el. masáže a vyhřevy vzadu včetně odvětravani, el kufr, zadní i-drive, a dalších asi 1000 věci
Hansen:
Vyjmenovat výbavu e66 760Li by trvalo asi hodně dlouho. Některé technické vychytávky jsou opravdu zajímavé. Noční infrakamera je dobrá věc. Cyklistu nebo chodce je vidět daleko před sebou. Kombinace elektronických tlumičů a hydraulických stabilizátorů dokáže opravdu utlumit i hrbatý povrch na dálnici D1 nebo D11. Logic 7 je asi nejlepší audio, co jsem v autě viděl. Nevím, jestli je to součást audia a nebo jeslli to tam nechal první majitel dodělat. Při zrychlování se mění nastavení zvuku tak, že utlumí rostoucí akustický hluk od pneumatik. V papírech od auta je napsáno, že se to jmenuje NST (noise suppressant treatment). Kromě audia mám v autě analogovou i digitální televizi, přední i zadní monitorovací kameru, dva monitory, satelitní připojení k internetu, izolační skla, čtyřzonovou klimatizaci, chladničku, nezávislé topení, keyless atd ......... Jediné co mně chybí je volič rychlostí. Mám jenom páčku pod volantem. Problémem je také vnímání rychlosti. Dokonalé odhlučnění a dokonalá stabilita způsobuje, že se rychlost přes dvě kila připadá jako normální cestovní rychlost.
JaraX:
jinak co se týče výbavy, udělal jsem soupis nutné výbavy co by měla mít každa rozumně vybavená E65
- lednice mezi sedačkama (super komfort za jízdy, vychlazený jídlo a piti celou cestu) (pozná se podle kolečka v lednici)
- široká navi
- logic 7 audio - jedno z nejlepších audii v autě vůbec, (pozná se podle menu LOGIC7 v entertainmentu)
- dynamic drive - výrazně zlepšuje chování auta na cestě (pozná se na diag nebo v soupisu vybavu, připadně pod autem)
- EDC - elektronický podvozek, zkomfortnuje jízdu na rozbitém povrchu, na pěkněm naopak dělá ze sedmy trojku (pozná se podle kabelu z tlumičů a položky EDC v menu)
- komfortní sedačky (poznají se podle hodně ovladačů na sedačce a podle opěráku krku, proto sledovat jeslti má auto opěráky krku v předu i vzadu)
- větrané sedačky - v létě super věc (poznají se podle děrování a tlačítka)
- dvojitá skla (už nejsou tak výrazná jako v E38, ale stejně jde poznat že je sklo zdvojené)
- držáky nápojů (pozor, nemá každá E65, sou navíc chlazené, v létě super věc, vzimě se dají vyhřívat, ale pozor, nedávat tam foták cestou na dovolenou )
- elektrické zadní roletky (poznají se podle tlačítek)
- webasto (pozná se na idrivu, připadně podle dalkoveho ovladani)
- soft close - dovirani dveří, v E65 nutnost