Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Budu táhnout auto

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Filozof

#1 Příspěvek od Filozof »

Budu táhnout auto na laně pres 150k.
Nemůže se mi stím nic stát. Někde jsem četl že rozlačování nebo tažení auta může poškodit motor.

Chtěl jsem vědět na co si dát pozor, protože jsem nejvíce tahl auto asi 25km.
Jinak posilovač brzd a řízení mi asi nepojede že ? :?

Felicie potáhne těžké BMW 1800kg takže to bude asi zahul pro tu feldu protože jedeme přes kopce a hory atd. Tak snad to zvládne.
dafson

#2 Příspěvek od dafson »

Co se tyce rizeni tak to bude natvrdo tak si priprav svaly ale da se to brzdy ti daji vetsi zahul je to brutalita ja jel cca 20 km na tyci a jen sem pomahal brzdit a taky sem mel prodreny kopacky od pedalu.Jo a jinak tu Feldu uprime lituju me tahl Seat Toledo 1,9D a ver mi ze po tech 20km toho mel plny brejle...ale samozrejme ti preju hodne stesti.
T613
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od T613 »

no na felicii radsi rychle zapomen ... pokud je to manual tak by nemelo vadit 150km, u automatu uz je to otazka ... kazdopadne doporucuju tycku je to k nezaplaceni pro obe auta nez lano ...
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Panaque »

Filozof píše:Budu táhnout auto na laně pres 150k.
Nemůže se mi stím nic stát. Někde jsem četl že rozlačování nebo tažení auta může poškodit motor.

Chtěl jsem vědět na co si dát pozor, protože jsem nejvíce tahl auto asi 25km.
Jinak posilovač brzd a řízení mi asi nepojede že ? :?

Felicie potáhne těžké BMW 1800kg takže to bude asi zahul pro tu feldu protože jedeme přes kopce a hory atd. Tak snad to zvládne.

Tak to ti držím hooodně palec!!!

Takovou dálavu a ještě za Felou mi příjde jako velmi špatná noční můra!!!

Nemáš možnost plaťáku????

Jinak na brzdy a volant zapomeň!!! Nic z toho ti nepůjde a nakonec budeš mít pravou nohu a obě ruce jako Arnold...

Jinak budeš muset pořát dobrzďovat, fela je lehčí a z kopce bys jí převálcoval... A to bude chtít pořádnej záběr nohou nebo ručkou...

Dále, jestli tam máš nějaké pořádné salámy na předních (245 atp.) tak už bych do takové dálky vůbec nešel... Nedá se to pořádně bez posilovačů urvat...

Každopádně dej vědět jestli jsi ve zdraví dojel, zní to jako hodně hustá bojovka :wink:
ferenc

#5 Příspěvek od ferenc »

.......
Player1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Player1 »

To bude mazec...pak napiš, jestli to ta felda rozchodila a co na to říkala spojka. Nemáš možnost sehnat něco většího? Já jsem s TDSem e34 táhl mazdu xedos 6 a i pro tdso to byl dobrej záhul. Pak jsem táhl 318is a to bylo jak nic. No a když si představím tu feldu vs. e34...zlé sen :roll:

Taky ale hodně záleží na tom, jak mu budeš pomáhat. Lano se snaž držet pořád napnutý a dobržďuj dřív než on ať se neprověsí.
CZAirwolf

#7 Příspěvek od CZAirwolf »

http://www.tonicar.cz/pujcovna-privesu.htm

Nevahej a najdi si neco takoveho jako maji na konci...ten litr ci kolik to stoji za ty klidne nervy atd. rozhodne stoji...
adam

#8 Příspěvek od adam »

majitel felicie asi bude mit radost az bude po tehle akci menit spojku :-) jinak nezapomen klicek do druhe (nebo ktere) polohy, jinak se ti zamkne volant :-)
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od BMWPower »

Tenkrát se mi rozlítla hadice u chladiče na E34. Brácha mě tahal taky s Feldou(má 1,9D combi). Asi po 50km vařila. Domů to bylo okolo 100km. Já toho měl v polovině plný brejle-v noze křeče a celej mokrej od bojování s volantem-a to nejsem žádný ochcápek :D. nakonec jsme dojeli asi po 3 zastávkách. Auto bylo doma ale Filcka najezdila na spojku asi 1500km a byla kaput. Pokud to táhneš 150km-upřímnou soustrast. Já bych stejnou blbost neudělal a raději bych si domluvil vlek. popř. odtahovku(nevím jak kde ale u nás borec bere 15kč/km). Nechci Tě strašit ale není to žádná prdel...jinak Good Luck!!! Držím pěsti!!!
OndraE34

#10 Příspěvek od OndraE34 »

to musis natočit,pro tu fildu je to jasna sebevražda,ja s fildou skoušel tahnout r.laguna na panvaglu a jen po rovince žadnej kopeček nic a po 10 kilceh se sema od sebe začla palit spojka.....takže přeji štasnou cestu....
Kail

#11 Příspěvek od Kail »

Blbost,ta felda to nemůže zmáknout,bude s tím mít co dělat na rovince,v kopci chcípne nebo bude klouzat spojka...Vždyť je to 2x tolik co váží ta Felda sama,neblbni a sežeň plaťák...No ale pokud do toho fakt půjdeš,držím palce :wink:
tono

#12 Příspěvek od tono »

Nevymýšlaj a zožeň si vleka a poriadne auto. Určo budeš mať menej problémov. Tiež som tak raz šetril a po prejdený asi 90% celej trasy kamoš čo ma ťahal zastavil na stopke nejako na dva razy a kým som sa poobzeral menil som aj predok. Nehovorím už tom že čo ak ešte nasneží, to už vás dvoch bude musieť ťahať nejaká 120ka :D
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od coupe328 »

Nic proti felicii,ale dopadne to nejspise takto...
http://www.youtube.com/swf/l.swf?video_ ... rel=1&eurl
Richardos

#14 Příspěvek od Richardos »

Já bych to tak tragicky neviděl. Felda určitě neni ideální, ale jestli neni jiná možnost, ten řidič nebude úplnej jouda a auto nebude vrak, tak to zmáknete;) Musí správně řadit, točit a hlavně dost předvídat... Jako že se někomu oddělala spojka bylo proto, že byla načatá. U dobrý by se dřív zastavil motor, než by se začla klouzat. Chce to být na pozoru, dělat přestávky a počítat s tím, že možná lano párkrát přetrhnete. Jinak souhlasim, že to neni ideální nápad jak s distancí, tak s tahačem. 8)
milo
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od milo »

vubec bych se do toho s feldou nepoustel. znamy me (tehdy jeste E34-prdlo mi tesneni pod hlavou) jednou tahal fabii sdi z benesova do prahy. cela trasa je vicemene z kopecka, i tak sla brzo spojka na fabii do kytek. asi po mesici vymena.

o tom, ze jsem ho jednou pri brzdeni v levotocive zatacce hodil temer do svodidel, kdyz se brzdy chytly radeji pomlcim.

je to sebevrazda a hlavne blbost :?
ajfel

#16 Příspěvek od ajfel »

me (ix) tahal tchan zespoda od strerberka pres ecce homo k opave a oktavka to prezila, ale mela co delat (1.820VTurbo) ...

pokud jsou v ceste vetsi kopecky, rozjezdy do kopce, tak ti nevim. pokud je to vicemene rovina, bez prujezdu velkyma mestama, tak snad ok.

kdyz jsem se tahal sam e30 -318i tahla e34 - ix, tak to slo ok. ta e30 mela super zprevodovani a tahala do kopcu v klidecku na 3 :)

petr
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od miloshm »

Musím se jen připojit k příspěvkům přede mnou. Jednou jsem táhnul e34 za Fordem Sierrou 2.0 a jeden kopec jsem málem nevyjel ani na jedničku. S tak slabým autem jako je Felda to opravdu radši ani nezkoušej - budeš pak stát někde u krajnice se dvouma nepojízdnejma autama.
GG

#18 Příspěvek od GG »

Tak do toho bych nešel :wink: Jednou jsem potřeboval odtáhnout e36 a táhlo se to za lagunou a měla co dělat a v kopci cítil prý spojku :lol: Takže když mi křupla hadice k chladiči na e39, volal jsem rovnou odtahovku 8)
ZapBranigan
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZapBranigan »

Presne pred tydnem jsem tahnul Kangoo po Praze asi 2 km, ale pres asi 8 svetel a dost me to stvalo. Porad hlidat napnuty lano, rozjizdet se jak podelanej, ridici nervozni okolo, chodci... No proste uz dlouho zase nechci nic takovyho zazit. Na 150 km bych si 100% radsi zaplatil vlek nebo odtah, protoze bych na to nemel nervy...
elektrik

#20 Příspěvek od elektrik »

hele lidi zase z toho neděljte takovou vědu.... s pár přestávkama to auto v pohodě doveze kam potřebuje třeba za felicii..... já tahnol prve 525ku za škodou 1000 MB asi 50 KM a úplně v pohodě se jelo.....jeden prudkej kopec se jelo sice za 1 ale normálka po rovinkách 70. Zase nedělejte z BMW náklaďák zase tak těžký to neni a felicie si s tim hravě poradí.
Odpovědět