Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 Displej s najetými km a teplotou není vidět

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
KamilAC

#1 Příspěvek od KamilAC »

Prosím o radu. Displej téměř není vidět a to co vidět je, není možné přečíst z důvodu chybějících částí písmen. Jde tento problém odstranit nebo je to na nové"budíky"? Díky
dexter

#2 Příspěvek od dexter »

Jde to odstranit 3ma spůsobama.
1 koupí nových budíků
2 nechat to někde opravit (spolehlivá oprava není zajištěná,ale podle mého názoru odborník přes tyhle pixeli je myslím airbone,ale raděj si to ověř ,protože tém kolem vadných pixelů se tady otvíralo spoustu a já si to teda všechno nepamatuji.Ale myslím že nebydlí v čr,což není problém řešit poštou. jde o to ať ti to udělá pořádně raděj někdo kdo se s tím zabívá.Vim,že tohle opravuje i někdo v čr,ale taky vím,že byli na něj stížnosti)
a za 3-tí můžeš se do toho pustit klidně sám,ale tvoje úspěšnost bude tak 5%. Jedině stratíš možnost nechat je opravit.
:roll:
Horys
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Horys »

Ohledně nefukčních pixelu na displeji je odborník ARBONE měl sem u něho na opravě několik budíku a všechny fakčijou na 100%.sam bych se do toho nepouštěl oprava je dost náročná skoušel sem to sám a pak oprava byla větší než samotná oprava displeje.
Arbone má hodně solidní ceny a hlavně ti dá záruku to ti dá malokdo.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Panaque »

Horys píše:Ohledně nefukčních pixelu na displeji je odborník ARBONE měl sem u něho na opravě několik budíku a všechny fakčijou na 100%.sam bych se do toho nepouštěl oprava je dost náročná skoušel sem to sám a pak oprava byla větší než samotná oprava displeje.
Arbone má hodně solidní ceny a hlavně ti dá záruku to ti dá malokdo.

A myslíš, že by dokázal dát dohromady podsvícení? Žárovičky jsou v poho, pixeli taky, jen to prostě kua nesvítí... 8O
Horys
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Horys »

Ahoj určítě jo je fakt dobrej a co mám budíky od něho tak žádnej problém.
a co ti nesvítí konkretně podsvícení budíku nebo displeje?
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Panaque »

Horys píše:Ahoj určítě jo je fakt dobrej a co mám budíky od něho tak žádnej problém.

Dík :wink:

Nesvítí podsvícení displeje... Když jedu po směru sluníčka tak je to docela dobře vidět ale v noci jsem nahranej... :lol:

Nejvíc mě ale asi dere, že se při startu neukáže displej s kostičkama oleje a ostatníma hláškama...
Horys
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Horys »

Panaque píše:
Horys píše:Ahoj určítě jo je fakt dobrej a co mám budíky od něho tak žádnej problém.

Nesvítí podsvícení displeje... Když jedu po směru sluníčka tak je to docela dobře vidět ale v noci jsem nahranej... :lol:

Nejvíc mě ale asi dere, že se při startu neukáže displej s kostičkama oleje a ostatníma hláškama...

to je přesně ten problém jak nefunkční pixeli je to všecko ten stejny problém špatny kontakt mezi tištákem a displejem a na to je arbone profik
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Panaque »

Horys píše:
Panaque píše:

to je přesně ten problém jak nefunkční pixeli je to všecko ten stejny problém špatny kontakt mezi tištákem a displejem a na to je arbone profik

SUPER...
dexter

#9 Příspěvek od dexter »

Panaque píše:

tohle ti osvicujou žárovičky.To vyměníš i sám.
Kdyby ti vynechávali pixely,tak by to bylo o něčem jiném.Ale taky zajímavé,že ti nesvíti ani jedna z 5ti.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Panaque »

Nejdříve to začalo na chvíly zhasínat ale stačila pořádná rána do kaple, pak zase jely, nakonec zhasly úplně... Takže jenom žárovičkama to nebude, navíc už jsme je kontrolovali a jsou OK...

Jak psal Horys, chce to zkušeného elektronika...
rockheart

#11 Příspěvek od rockheart »

Horys píše:
Panaque píše:

a jakej je kontakt na toho Arboneho???? Prosím????
KamilAC

#12 Příspěvek od KamilAC »

Jasný dik zkusim ho kontaktovat, kdyžtak už mám nabídku budíků :wink:
airbone

#13 Příspěvek od airbone »

Ak by si hodil foto ako to vyzera - tak by som ti povedal ci su to pixely alebo len ziarovky. Najlepsie skusit priamo TEST02 aby bolo jasne co a ako. Ak by to boli pixely, tak sa to da riesit jedine postou, momentalne byvam v NL.
KamilAC

#14 Příspěvek od KamilAC »

airbone píše:Ak by si hodil foto ako to vyzera - tak by som ti povedal ci su to pixely alebo len ziarovky. Najlepsie skusit priamo TEST02 aby bolo jasne co a ako. Ak by to boli pixely, tak sa to da riesit jedine postou, momentalne byvam v NL.

Jak udělám ten test2? Já sem co se týče E39 uplný ucho, doteď sem měl samou E36ku. A ten kontakt na ARBONEHO máte někdo???
airbone

#15 Příspěvek od airbone »

Drz sltacene prave tlacidlo (check control) na budikoch a pretoc kluc do prvej polohy. Nabehne ti na displeji TEST01, prepni zas pravy tlacidlom na TEST02 a lavym tlacidlom (reset dennych km) to spustis.
KamilAC

#16 Příspěvek od KamilAC »

airbone píše:Drz sltacene prave tlacidlo (check control) na budikoch a pretoc kluc do prvej polohy. Nabehne ti na displeji TEST01, prepni zas pravy tlacidlom na TEST02 a lavym tlacidlom (reset dennych km) to spustis.

Ono se ti to povídá... :lol: Ale když ten displej neni vidět tak je to docela na pytel.
dexter

#17 Příspěvek od dexter »

to neplatilo pro tebe,ale spíš prot kolegu,comu to nesvítí.
Hansen

#18 Příspěvek od Hansen »

Na přístrojovce jsem měl také chybné pixely a nečitelné bylo počítadlo najetých km a velký displej hlášek palubního počítače. Našel jsem tady na fóru odkaz na adresu, kde byl popis jak odemknout test palubního přístroje. Dnes jsem stál v koloně, tak jsem podle návodu odemknul testy a došel jsem na test 21, který resetuje palubní přístroj a palubní počítač. Všem budíkům po resetu spadly ručičky a vynuloval se BC včetně hodin, data, korekce teploty a chybových hlášení. Po naběhnutí začal displej fungovat normálně a chybné pixely zmizely. Myslel jsem, že chybné pixely jsou mechanickou závadou kontaktů tištěného spoje a displeje. Nechápu, jak je možné, že se displej probral.
eric
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od eric »

Hansen píše:Na přístrojovce jsem měl také chybné pixely a nečitelné bylo počítadlo najetých km a velký displej hlášek palubního počítače. Našel jsem tady na fóru odkaz na adresu, kde byl popis jak odemknout test palubního přístroje. Dnes jsem stál v koloně, tak jsem podle návodu odemknul testy a došel jsem na test 21, který resetuje palubní přístroj a palubní počítač. Všem budíkům po resetu spadly ručičky a vynuloval se BC včetně hodin, data, korekce teploty a chybových hlášení. Po naběhnutí začal displej fungovat normálně a chybné pixely zmizely. Myslel jsem, že chybné pixely jsou mechanickou závadou kontaktů tištěného spoje a displeje. Nechápu, jak je možné, že se displej probral.

Tak to by mě taky zajímalo??!
540david

#20 Příspěvek od 540david »

8O 8O 8O to mě taky..
Odpovědět