Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

planovana koupe e39 r 2001 530d aut.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
stevelr

#1 Příspěvek od stevelr »

Zdravim, chystam se zakoupit BMW E39 530D s automatickou prevodovkou. Ma najeto 270 tis. Km. Prosim o nejake rsdy zkusenych BMW fandu na co si dat pozorr a co zkontrolovat atd? Nejvic se bojim prevodovky jak overim spravnou funkcnost automatu a co by to delat nemelo? Diky za jakoukoli radu[/i]
Andre2

#2 Příspěvek od Andre2 »

Asi nejlíp vzít sebou někoho kdo E39 zná. Když tam všechno funguje, tak je s tím moc příjemné ježdění, ale těch věcí, co tam můžou být špatně je hrozně moc a může z toho být jedna velká bezedná pokladnička.
A už vůbec pokud jsi toho s automatem moc nenajezdil, tak nemáš moc šanci poznat jestli je převodovka před (po) smrti nebo ne.
stevelr

#3 Příspěvek od stevelr »

Jasný no zatím jsem sice automatem jel, ale nikdy jej nevlastnil tak uvidím, vím, že by to nemělo nijak škubat či dělat cokoli. Otázka ještě u toho automatu je jestli se pozná že to začíná nebo to je ráz na ráz, že se pokazí? Protože při procházení témat na tomto fóru jsou oba případy vypsané.
cajoch

#4 Příspěvek od cajoch »

odpověděl sis sám...někdy špatně řadí delší dobu, někdy zdechne naráz...zjisti jestli měnili v převodovce olej...
Andre2

#5 Příspěvek od Andre2 »

No, já si myslím, že nějaká celková smrt převodovky bez jakéhokoliv předchozího varování bude spíš výjimečný případ.
LukesE39

#6 Příspěvek od LukesE39 »

Cajoch: A co mu to řekne, jestli měnili v převodovce olej? Nejsou vyjímkou převodovky co mají 400 tis. na původním oleji a šlapou dál bez problému... Tím neříkám že to je pro převodovku dobré, ostatně panují tu oba názory. Jedni říkají neměnit druzí měnit.

V každým případě stav automatky by měl dobře poznat někdo, kdo s ní má zkušenosti, když se s tím sveze.
stevelr

#7 Příspěvek od stevelr »

Tak to jsem v pr** protože nikoho neznám, kdo by to se mnou absolvoval tu prohlídku, tím spíš že já jsem z Přerova a sraz máme ve Velkém Meziříčí na půli cesty, protože on je z Týna u Vltavy. Tak asi jedině napíšu na nějaký servis, který je poblíž ten by mi snad mohl s tím poradit. Údajně dle kontroly automatu je v pořádku, ale nevím jak probíhala kontrola a co se vlastně kontrolovalo :D Takže v podstatě jediná věc (mimo ty běžné) je poslouchat a cítit to jak pracuje automat? Případně mě ještě napadl dvouhmottý setrvák, ale to by se poznalo klepáním na volnoběh, ikdyž předtím jsem měl passata a tam se to tímto způsobem poznalo.
Vesa88

#8 Příspěvek od Vesa88 »

Jestli se nepletu tak dvouhmotak automat nema... :)
stevelr

#9 Příspěvek od stevelr »

Aha :D trapas no tim lip, nicmene jakym zpusobem probiha kontrola automatu v servisu? Borec mi psal ze kontrolu v servisu na automat udelanou ma.
Pred tim jsem mel Tigru, audi a3 a passata b5,5 ale automat a BMW a tak se fest tesim na sve prvni radne auto, ale nechci se prace nechat unest a koupit srot.
stevelr

#10 Příspěvek od stevelr »

Aha :D trapas no tim lip, nicmene jakym zpusobem probiha kontrola automatu v servisu? Borec mi psal ze kontrolu v servisu na automat udelanou ma.
Pred tim jsem mel Tigru, audi a3 a passata b5,5 ale automat a BMW a tak se fest tesim na sve prvni radne auto, ale nechci se prace nechat unest a koupit srot.
stevelr

#11 Příspěvek od stevelr »

Jo jeste majitel menil budiky protoze se pry zasekavaly a ted ale ukazuji spatny pocet km a ten je 460tis. Ale udajne v ridici jednotce je 270. Tis ale ze se to neda zmenit v tech budikach jedine zase za nove. Moc jsem to nepochopil, protoze ve VW staci bezna diagnostika VAG a hex kabel a muzes tam zmenit km za par minut.
stevelr

#12 Příspěvek od stevelr »

Jo jeste majitel menil budiky protoze se pry zasekavaly a ted ale ukazuji spatny pocet km a ten je 460tis. Ale udajne v ridici jednotce je 270. Tis ale ze se to neda zmenit v tech budikach jedine zase za nove. Moc jsem to nepochopil, protoze ve VW staci bezna diagnostika VAG a hex kabel a muzes tam zmenit km za par minut.
LukesE39

#13 Příspěvek od LukesE39 »

Co já vím, tak jakmile se zasekávají budíky, tak se někdo hrabal v tachometru (stočil ho).. Opravte mě někdo, jestli se mýlím...
stevelr

#14 Příspěvek od stevelr »

LukesE39 píše:Co já vím, tak jakmile se zasekávají budíky, tak se někdo hrabal v tachometru (stočil ho).. Opravte mě někdo, jestli se mýlím...

Tak to asi kaslu, protoze kdo vi kolik to ma nalitany za ty roky a automat dle clanku tady vydrzi tak tech 200 az 250 tis a pak oprava vetsiho razeni je nevyhnutelna :/. A je to pravda ze se to z ridici jednotky motoru neda propsat na tachac?
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Hehe, ten tachometer... dobrá ojebka :) BTW. koľko do toho chceš dať?
d(- -)b
Haste
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Haste »

stevelr píše:Jo jeste majitel menil budiky protoze se pry zasekavaly a ted ale ukazuji spatny pocet km a ten je 460tis. Ale udajne v ridici jednotce je 270. Tis ale ze se to neda zmenit v tech budikach jedine zase za nove. Moc jsem to nepochopil, protoze ve VW staci bezna diagnostika VAG a hex kabel a muzes tam zmenit km za par minut.

Co ti brani si vzit VINko a nechat si ho proverit v nejblizsim BMW servisu. Udelali mi to zadara asi za 10 sekund vcetne vytisknuti historie, co o nem BMW ma.
stevelr

#17 Příspěvek od stevelr »

SlimShady píše:Hehe, ten tachometer... dobrá ojebka :) BTW. koľko do toho chceš dať?

No abych byl uprimny tak to menim za svuj passat 1.9tdi roku 12/2004 do ktereho jsem dal uz dost cca 55 tisic za posledni rok takze je v dorym stavu az na klimu ale zase borec rikal ze chce pro rodinu kombika tak to dava na vymenu je to e39 mpaket rok 2001 v plne palbe.
LukesE39

#18 Příspěvek od LukesE39 »

Zkus sem hodit odkaz na to auto. Myslím, že dost lidí tady by ti mohlo poradit už jen na základě inzerátu... :wink:
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Plná paľba :D ty ma chceš urehotať k smrti :) daj sem inzerát. Len zo zvedavosti, aký máš cenový strop za "hotovku"? ;)
d(- -)b
stevelr

#20 Příspěvek od stevelr »

Haste píše:
stevelr píše:Jo jeste majitel menil budiky protoze se pry zasekavaly a ted ale ukazuji spatny pocet km a ten je 460tis. Ale udajne v ridici jednotce je 270. Tis ale ze se to neda zmenit v tech budikach jedine zase za nove. Moc jsem to nepochopil, protoze ve VW staci bezna diagnostika VAG a hex kabel a muzes tam zmenit km za par minut.

Co ti brani si vzit VINko a nechat si ho proverit v nejblizsim BMW servisu. Udelali mi to zadara asi za 10 sekund vcetne vytisknuti historie, co o nem BMW ma.

Dobra rada, ale predtim u audi mi tohle delali za 500 a nic nezjistili jeste, no taky Frommer auto stoji za ****. Zkusim Horimex v OL a uvidim co mi reknou.
Odpovědět