Ahoj, spozoroval som poslednu dobu problem s brzdami mam e91 330xd. Pri castom brzdeni je to ok, akonahle idem po dialnici dlhsiu dobu bez brzdenia a stupim na brzdu chyti sa to az po par sekundach a zacne to tahat do strany. Pri dlhsom brzdeni sa to zrovna a tak je to dokola.
E91 má systém, který udržuje brzdy v pohotovostním režimu ...
To znamená, že když prší tak dochází k občasnému přiblížení brzdových destiček ke kotouči a tím se kotouč vysuší a je ready k brždění.
Je porřeba břenastavit interval přibližování se destiček ke kotouči a nebo zkontrolovat prasátka v brzdiči ... jestli náhodou není nějaké přidřené.
kosh píše:E91 má systém, který udržuje brzdy v pohotovostním režimu ... To znamená, že když prší tak dochází k občasnému přiblížení brzdových destiček ke kotouči a tím se kotouč vysuší a je ready k brždění. Je porřeba břenastavit interval přibližování se destiček ke kotouči a nebo zkontrolovat prasátka v brzdiči ... jestli náhodou není nějaké přidřené.
tojo., ale prej to funguje v případě, že je puštěný cyklovač stěračů
Je to výrobní vada 3er x-Drive a X1 x-Drive!!! Byla na to svolávačka - já byl v servisu loni na jaře , dělalo mi to samé. od úpravy v servisu (změna ofuků a difuzorů, nějaká úprava na ABS a SW tuning - vše samozřejmě zdarma v rámci recallu) je to OK.
Je to výrobní vada 3er x-Drive a X1 x-Drive!!! Byla na to svolávačka - já byl v servisu loni na jaře , dělalo mi to samé. od úpravy v servisu (změna ofuků a difuzorů, nějaká úprava na ABS a SW tuning - vše samozřejmě zdarma v rámci recallu) je to OK.
zajdi s tím od autorizáku.
Prosim tě,
nevíš jestli se to může týkat i 330xi rv 2007 ? Je to od nějakého roku nebo tak něco.
Taky sem si všimnul, že za vlhka to něco podobnýho dělá.
Netrvá to teda 3 sekundy to né, ale nejdřív to taky tahá ke straně.
Moc děkuju...
Může tento problém mít souvislost s tím, že při stání např přes noc "vytvrdne" brzda? Ráno potom po nastartování zase normálně chodí, ale první zabrždění je hodně laxní... Stávalo se mi je cca jednou za měsíc, ale teď jak je hodně mokro, je to tak každý druhý den.