Moravská větev a vůbec všichni příznivci BMW přišli před krátkou dobou o nesmírně šikovného odborníka na SW, kódování, aktualizace ŘJ, atd.... Radka Jalového alias Mentuli z Uhersko Hradišťska

Technicky a sw to není zase takový problém, stačí obyč K+D CAN kábl za pár stokorun + diagnostický a kódovací sw, což už je celkem oříšek, protože př. originální BMW ISTA/P má něco kolem 100GB. Nevýhodou pro člověka kerý pracuje na Macu, je nutnost instalace Woken, ale je celkem sranda si pustit WIN10 v okně

Byl bych rád, kdyby se nám zde podařilo dát dohormady seznam co všechno lze na E89 a případně jak..
Doplnění AirBag OFF vypínače spolujezdce:
Zatím jsem řešil prkotinu a tím bylo přidání Airbag OFF kniplu do palubovky kvůli prckovi. Postup - výměna stropního panelu s kontrolkou vypnutého Bagu spolujezdce, vyřezání a osazení samotného vypínače do boku palubovky, natažení 3 drátů do ŘJ Airbagu, nakódování. Pro majitele E85 nabízí BMW tuto funkci jako retrofit (postup je stejný), ale pro E89 již v nabídce BMW není. Isofix držáky dětské sedačky jsem neřešil, ale udělat to jde. V mém případě cena úpravy cca 2500,-.
Kódování funkcí E89:
Otevření střechy na dálku klíčkem
Kódoval ještě Radek, funguje v pořádku. Stačí držet tlačítko k odemčení vozu.
Zavření střechy na dálku klíčkem
Zde bohužel ... je třeba mít v autě Comfort Access. Jako retrofit téměř nemožné, ideální řešit smartTOPem
Otevření a zavření oken na dálku klíčkem
Kódoval ještě Radek, funguje v pořádku. Zde pouze bojuji s drobným problémem, pokud chci otevřít pouze okna a podržím tlačítko déle, dojde k otevírání střechy.
Manipulace se střechou za jízdy
Podařilo se mi nakódovat otevírání a zavírání střechy do 40km/h, vyzkoušeno - funguje. (z výroby bylo odhaduji 18km/h)
Sklápění el. zrcátek na dálku klíčkem
Mělo by jít nakódovat - nemám jak vyzkoušet.
Zobrazení rychosti digitálně na palubovce
Funguje v pořádku + je možná korekce rychlosti.
Intenzita svitu předních H8 kroužků - předface
Nezkoušel jsem. Nefunguje u LED markerů.
CIC Odblokování obrazu za jízdy
Mělo by jít nakódovat - nemám jak vyzkoušet.
mnoho a mnoho dalších.. jak budu mít chvíli, přidám sem další. Honza