poradi nekdo, ma nazor, zkusenost.? pls..trochu me to desi, if nekde nezustanu viset..
Mam X5 E53 2005 takze 6st ZF prevodovka, najeto 175tis, asi pred pul rokem jsem nechal vymenit olej v prevodovce (stary byl cisty, bez hoblin), chvili jsem jezdil a pak mi z niceho nic pri kick downu pri 140km/h z 6 na 5 prevodovka hodila "trans. failsafe program". Otocil jsem to tedy a zajel do servisu, nechal projet diagnostikou, nic se nenaslo, smazali jsme adaptace, od te doby jsem najel asi 7tis km a zadny problem. Sem tam auto lehoucce skublo pri razeni, popojizdeni, nic drastickeho.
Dnes se mi ale 3x stalo, ze jsem jel mestem asi 50km/h, plyn jen velmi,velmi najemno a najednou, jakoby mi nekdo "podrazil kola", cele auto cuklo..zvlastni pocit, na sotva vterinu jakoby motor prestal tahnout, , nebo se kola ci prevodovka kousla (prevodovka nemela v te chvili potrebu radit, nezrychloval jsem). To se mi stalo 3x, kratce po sobe (ve dvou vesnicich), mezi tim vse ok, radilo, tahlo.. od te doby jsem pak ujel asi 200km az domu, dalnice i mesto a potiz se neopakovala ani v naznaku, Praha, krizovatky, pres celou phu apod.
Nenapadne Vas neco? Necistota v nafte? "Prevodovka"? Neco jineho?
Diky moc za kazdy nazor..

Ruda