Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E53 - "jakoby mi podrazili kola"

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dolfus

#1 Příspěvek od Dolfus »

Ahoj,
poradi nekdo, ma nazor, zkusenost.? pls..trochu me to desi, if nekde nezustanu viset..

Mam X5 E53 2005 takze 6st ZF prevodovka, najeto 175tis, asi pred pul rokem jsem nechal vymenit olej v prevodovce (stary byl cisty, bez hoblin), chvili jsem jezdil a pak mi z niceho nic pri kick downu pri 140km/h z 6 na 5 prevodovka hodila "trans. failsafe program". Otocil jsem to tedy a zajel do servisu, nechal projet diagnostikou, nic se nenaslo, smazali jsme adaptace, od te doby jsem najel asi 7tis km a zadny problem. Sem tam auto lehoucce skublo pri razeni, popojizdeni, nic drastickeho.

Dnes se mi ale 3x stalo, ze jsem jel mestem asi 50km/h, plyn jen velmi,velmi najemno a najednou, jakoby mi nekdo "podrazil kola", cele auto cuklo..zvlastni pocit, na sotva vterinu jakoby motor prestal tahnout, , nebo se kola ci prevodovka kousla (prevodovka nemela v te chvili potrebu radit, nezrychloval jsem). To se mi stalo 3x, kratce po sobe (ve dvou vesnicich), mezi tim vse ok, radilo, tahlo.. od te doby jsem pak ujel asi 200km az domu, dalnice i mesto a potiz se neopakovala ani v naznaku, Praha, krizovatky, pres celou phu apod.

Nenapadne Vas neco? Necistota v nafte? "Prevodovka"? Neco jineho?
Diky moc za kazdy nazor.. :(
Ruda
wylson

#2 Příspěvek od wylson »

Dolfus píše: "trans. failsafe program".
tahle hláška se mi objevuje nepravidelně cca každých přibližně 100 (200) ujetých kilometrů, naprosto bezdůvodně, jedu třeba 50km/h, plynule v obci, nebo 100 - 110km/h uplně pohodová jízda, bez kickdawnů.
Zpočátku jsem se děsil a byl dvakrát u odborníků na diagnostice, nikdo na nic nepřišel...

u tebe ta hláška + problém "podrazili kola" to bylo najednou? Současně?
Dolfus

#3 Příspěvek od Dolfus »

fajn..to me trochu uklidnilo. Diky. Tahle hlaska u me byla jen jednou, chvili po vymene oleje a od smazani adaptaci v servisu, kam jsem s tou hlaskou jel, se neobjevila. Je to tak 6-7tis km nazpatek.

To divne cuknuti dnes - zadna hlaska, zadna chyba, zadne varovani auta..jen divne cuknuti. Jakoby nekdo zastavil privod paliva do motoru (ten ale bezel v klidu dal), proste jak kdyby mi tam nekdo strcil klacek a behem sekundy ho vyndal.

Rikal jsem si, jestli to neni prevodovka (neprislo mi, ze by mela ci i chtela v tu chvili radit), nebo palivove cerpadlo, necistota v palivu ci tak neco..
wylson

#4 Příspěvek od wylson »

no ještě mám jeden úžasnej zážitek, jel jsem po uválcovaný štěrkový cestě, žádný závodění. Dostal se mi nejspíš malinký kamínek někam k některému čidlu ABS, co to auto dělalo :roll: rány ve předu jak když se rozletěl diferenciál, x5 sama brzdila atd, to trvalo cca 200km než kamínek vypadl. Netrvalo to průběžně pořád ale za tech 200km cca 4krát, rozsvítil se při tom varovný trojúhelník + kontrolka ABS. Od té doby cca 10tis km a vše OK.
Dolfus

#5 Příspěvek od Dolfus »

taky dobry... ... no, chvili premyslim, u me to bylo taky skoro jakoby auto na sekundu zabrzdilo, ale nevim..to se mi asi nezda, krom toho jsem si nevsmil, ze by neco svitilo...ale kaminek v ABS cidlu..? :D

no, cim vic premyslim, v cem muze byt u me zakopany pes, tim vic me napada spousta veci :

necistota palivo
palivovy filtr
cerpadlo PHM
prevodovka (takovy black box)
ridici jednotka (motor apod)
neco kolem diferaku a vubec, vseho co se toci
cidla a ridici jednotka brzd

divny je (a dobry), ze se to neopakuje..jen se bojim, ze se mi to nekde jednou kousne uplne a uz se nehnu :(
Renda1966

#6 Příspěvek od Renda1966 »

Něco podobného se mi také před měsícem objevilo. Jednou za rok se mi rozsvítí kontrolka 4x4 a po pár hodinách sama zhasne bez žádného jiného projevu závady. Před měsícem se mi také rozvítila najednou po nastartování jako i dříve ale pi rozjezdu z parkoviště mi auto škublo, jako když mi někdo zabrzdí přední kola na vteřinu, kontrolka tentokrát hned zhasla a auto jezdí jako vždy normálně a ani INPA mi nic neukazuje. Prý na to u BYCHLa už dříve koukali a nic nenašli. Tak to raději také neřeším...
Dolfus

#7 Příspěvek od Dolfus »

PRESNE...

jo, to je dobry poznatek...presne, jako by to udelala predni kola. ne zadek, ale predek, jako by se na setinu sekundy zahryzl. No, jsem rad, ze v tom nejsem sam, ale vubec, ale vuuuuubec nevim, co si o tom myslet...? :(((

kazdopadne u me zadna varovna kontrolka, nic..

rozhodne se mi to ale nelibi...
vlastnemec

#8 Příspěvek od vlastnemec »

Rendo u Tebe je to podle mě podpětí, pokud Ti to udělá ráno a zas to dokážeš zapnout (oranžová kontrolka) tak je to ono, jinak podpětí Ti vyhodí chybu do jednotky DSC, mě to dělalo při horší baterce, nebo když ji hodně webasto vycucá.

Co se týče dalšího toto se stalo, manželce prostě DSC si nevědělo rady jelikož něco zblblo čidla (šutr, jeden brzdič trochu přibrzdil kotouč), pokud to nevyhodilo opakující chybu neřešil bych.
Dolfus

#9 Příspěvek od Dolfus »

jo, to s tou baterkou asi sedi.. obvzlast kdyz jsem to startoval v zime, tak chvili 4x4s svitilo..jednou se mi stalo, ze byla baterka uplne KO (sezralo ji webasto) a pak se to projevovalo primo takhle..

myslis, ze by i to kopnuti u me, mohlo byt o baterce, ktera uz dodelava? Nebo fakt jen nejake cidlo..? No, ok..budu se snazit delat, jako ze nic..faktem jest, ze to bylo dost nahodile, zadne pravidlo..stalo se mi to za dva roky mona 5x...spis min.. diky moc za radu.. :)
Dolfus

#10 Příspěvek od Dolfus »

btw napada me jedna vec, prezul jsem ted na leto a trochu mi vibruje PP kolo (musim ho nechat dnes odpo vyvazit)..fakt lehce..tak v 50-110, klasika rekl bych. Napadlo me, if to s tim kopancem nemuze souviset, jestli nejake cidlo..nevim. Stale to nejak nechapu :)..
Odpovědět