Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW Proffesional Hifi vs Logic 7

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
LukasK85

#1 Příspěvek od LukasK85 »

Zdravim přátelé,

prosím o radu, zdali už někdo řešil. V autorizovaném servisu mi nedokázali poradit. V původní e90 320d jsem měl radio Professional s funkcí Logic 7. Nyní jsem koupil e92 335i, kde je taktéž Professional. Domníval jsem se zřejmě mylně, že se jedná o stejnou kategorii, ale v původním voze vše hraje mnohem lépe. Tady na fóru jsem dohledal, že se dělají zřejmě čtyři verze a to Bussines, Professional Hifi, Professional Logic 7 a Harman Kardan nebo tak podobně :)

Přestože bylo v původním vozidle více repro, hlavně mělo radio nastavení ekvalizeru, je možné pokud bych sehnal pouze radio s Logic 7 a neřešil počet repro v současném voze, že bude vše hrát o poznání lépe? Popřípadě musí se nějakým způsobem kódovat výměna nebo v čem by mohl být problém.

Moc děkuji za jakýkoli názor :)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

Je az s podivem,ze ti v autorizaku nedokazali dat relevantni informaci. Takze se o to pokusim ja -) Jsou celkem ctyri stupne audio vybavy a to stereo, hifi, profes. DSP a high end audio individual. Rozdily jsou nasledujici, stereo pouze zakladni papirove repraky ktere pohani radio nebo navigace, bez vyskovych repro. Hifi ma stejne repraky ale uz ma vyskace ve dverich ridice a ma na subbasy zesilovac. Logic je vlastne DSP jednotka a nasleduji zesilovace ktere maji vyssi vykon a zcela jine reproduktory. Umoznuje korekci ekvalizerem a prostorovy zvuk. V podstate to byl nejvyssi stupen ktery byl v cenicich. Hajend audio individual se oproti ligicu lisi malo, ale presto dost podstatne. Ma pokrocilejsi DSP procesor a procesing ktery bmw oznacuje pod terminem DIRAC. Hraje to lepe nez logic, nicmene s opravdovym hajendem to ma spolecny jen nazev -) Nabizelo se to snad jen do M3 u trojkovych modelu. Ma i jine, kvalitnejsi reproduktory.

Logic neni soucasti zadneho radia, je to dalsi ridici jednotka s kabelazi, zastavba neni tak zcela trivialni zalezitost. Dodelat se to da, ale neni to uplne nejlevnejsi. Ja daval do sveho High End Individual protoze jsem se k nemu dostal, ale cekal jsem od toho proste vic, bezmenzne nadseni se nekonalo. Co je horsi, slysel jsem uz i Bang&Olufsen a na kolena mne nesrazil, hraje to na auto asi dobre, ale ti ktery maji zkusenosti s opravdovym hajendem budou brecet.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matiz »

Takto vypada jednotka logicu nebo individualu, nejde poznat co je co u novejsich typu, vthledove jsou stejne. No a jedna ze zastavby...
Přílohy
Ps1020558.jpg
Ps1020558.jpg (131.59 KiB) Zobrazeno 2569 x
P1020584.JPG
P1020584.JPG (157.34 KiB) Zobrazeno 2570 x
xyron

#4 Příspěvek od xyron »

Jen doplním Matize:

DSP alias Logic 7 byl nejdražší stupeň ve standartní výbavě (1000 euro)
High End Individual byl ve standartním programu Individual (2000 euro)

vzhledem k tomu že standartizovanej program Individual je soucasti ceniku, da se rici ze DSP je 3 level, HE Individual je 4 level hudby do auta co sel objednat.... s M3 to nemá nic společného, šlo to objednat i do normálních aut...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matiz »

Ja to tak hluboko zas nestudoval, ale u M3 to slo nakonfigurovat bezne. A vsechny ktere jsem videl byly z M. A ano, v kodovacich datech jsou vsechny karosarske varianty, tak samo i s petkama vcetne X. Takze pridat jdou, ovsem jsou temer nesehnatelne.
xyron

#6 Příspěvek od xyron »

Tak jasne, jen malokdo si to zatrhnul za dvojnasobnou cenu...
LukasK85

#7 Příspěvek od LukasK85 »

Ja moc dekuji za vysvetleni, jsem nyni chytrejsi, zato zklamanejsi. Kdyz vidim co vsechno je nutne rozebrat, tak se radeji do niceho poustet nebudu :( desi me predstava ze nekde bude neco vrzat v interieru :)

Kazdopadne jeste jednou moc diky :)
LukasK85

#8 Příspěvek od LukasK85 »

Po delší odmlce znovu zdravim :D

Rozhodl jsem se, že pokud bude cena přijatelná a komponenty půjdou někde sehnat, půjdu do té výměny, tahle verze HIFI vážně nehraje dobře... Je někdo ochotný takovou výměnu realizovat ??? Matiz - psal si že už jste takovou montáž realizovali...

Díky za pomoc :D
soustek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od soustek »

Lidičky zastavba L7 není žádná věda, už jsem jich zastavěl dost a problém to není ani se nemusí rozdělávat celý auto. Je to jen časově náročný. Den práce. A cena za sadu L7 kolem 12 tis za to určitě stojí. Plus nějaké kabely... a když dáš L7 tak nemáš v kufru... žádný zásahy a nesmysly. Já jen doporučuji, pokud nechceš závodit v decibeldragu nebo ozvučit Mc parking tak je to pecka!!
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

ale Logic v sedmě není stejnej s logicem v pětce,
v sedmě to tak lehky není,
s tím že logic je pecka souhlasím
Odpovědět