Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bouchani motoru Hydroštel, Ventil

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
fsosna

#1 Příspěvek od fsosna »

Ahoj chci se s vami podeli t o svou zkusenost.....
Jedna se o e91 330i r.06 N52B30A kterou jsem si po vlastni ose pred dvema mesici privezl z nemecka. Auto bylo mesic po technicke a vse funkcni, zadna zavada na diagnostice ani pri jizde. byla udelana geometrie,pretesnena vana,vymenenej olej atd. vse je na fakture. Kdyz jsem prijel do Cr tak vse fungovalo a nebyl zadny problem Auto ma najeto 260000km ale vse je original a puvodni i lak. Tohle auto jsem vzdy chtel a konecne jsem ho mel doma, rikam si ze chci tento motor protoze je bezudrzbovej a bez poruchovej pouze poctive menit olej a tady nastal prvni problem. Auto melo najeto 6000km po vymene oleje, tak si rikam vymenim ho, ale nastal problem na stitku v motoru byl olej 5W30 a ve fakture byl psanej nejakej Alpine 10W40 tak jsem nevedel co tam teda dat,rozhodl jsem se pro olej Valvoline 5W40 MAXLIFE Syntetic. Jenze nez jsem ho stihl vymenit,tak se stalo tohle. jel jsem se projet klidnym tempem,vse bylo ok. Dojel jsem na vylet a sli jsme se projit,pak jsem prisel k autu a nastartoval jsem a chytlo to ale bouchalo v motoru jakoby to jelo na 5 valcu nepravidelny chod,a bouchani. Tak jsem to vypl a nastartoval a vse zase ok tak jak ma byt,tak jsem jel asi 20km a potreboval jsem natankovat,rikam si vypnu to a uvidim jak zase nastartuju, no ale to uz melo po kazdem nastartovani ten divnej zvuk a uz se to nedalo do normalu. tak rikam radeji to odtahnu. dotahli jsme to do servisu a zjistili jsme ze je spatnej hydrostel na 6tem valci tak se vymenil a v tu chvili se ukazalo ze zustal pridrenej saci ventil na 6 valci pod tim hydrostelem.pri toceni zadnima kolama preskakuje ta kluzna rolna a dela ten bouchavej zvuk.

Myslite si ze by v tom nemecku byli takovy blbci a dali tam mineral misto syntetiky a k vuli tomu se to pridrelo?
fsosna

#2 Příspěvek od fsosna »

Do auta jsem se zamiloval a vzal si pujcku abych ho trochu zkraslil....udelal jsem komplet brzdy, nechal ho cele rozlestit, koupil jsem nove kola a pneu atd, dal jsem do nej uz dost penez s tim ze vic uz nebude potreba, ted uz nemam zadne penize a po najetych 3000km a dvou mesicich doma se stane tohle, jsem z toho na dne,nevim co me ted ceka!!! sundat viko hlavy mi kamarad pomohl, ale opravit ten ventil uz si netroufa. Nevite nahodou nekdo co vsechno je tedka potreba udelat, ci vymenit a kolik hodin na tom servis ztravi? jde mi o to abych se nejak dopatral kolik bude oprava stat, abych vedel jak dlouho budu muset setrit nez to budu moct odvezt do servisu na opravu. Autu to nedavam za vinu, je to stroj a obcas se tam neco stane a to take chapu. Jen jsem ted uplne bez penez a auto mam v perfektnim stavu, ale bez motoru :(
Odpovědět