Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
"SEN" maleho chlapca je doma "850Ci"
"SEN" maleho chlapca je doma "850Ci"
Kedysi ako malý chlapec som mal sen, BMW z vyklopnými svetlami. Prišiel čas kedy sa sen stal skutočnostou. Som hrdý majitel e31 850Ci.
Pár foto po pol roku práce.
Pár foto po pol roku práce.
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky 2018-09-30 v 20.48.18.png (1.36 MiB) Zobrazeno 24346 x
-
- Snímek obrazovky 2018-09-30 v 20.48.36.png (855.82 KiB) Zobrazeno 24346 x
Naposledy upravil(a) Popp dne ned 30.09.2018 22:04, celkem upraveno 3 x.
Re: "SEN" maleho chlapca je doma "850Ci"
Hoď nějakou fotku, e31 už se dneska moc nevidí.
K&N filtr určitě ne, ničemu to neprospěje, motoru to může jen uškodit oproti standardnímu kvalitnímu filtru.
K&N filtr určitě ne, ničemu to neprospěje, motoru to může jen uškodit oproti standardnímu kvalitnímu filtru.
OK, vzduchove filtre objednam BOSCH aspon v komplete s ostatnými. Dakujem
Ako sem dám foto?
Ako sem dám foto?
Dnes "projíždka" po okolí
"na tachometru padesát"
"na tachometru padesát"

fotky sem podle mě nedáš dokud nejsi člen, alespoň mě to tak nešlo, tak odkaz na album někde na cloudu
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
-
- Člen Klubu
Nejsem sice majitel E31, ale to auto je prostě COOL (já bych volil teda 840ci se sport interierem) a aspoň rada jak bych k tomu pristupoval, plus názory.
Prvně dost záleží či je to 220kW alebo 240kW verze? Moc o tom autě nevíme, ročník, výbava a tak, logicky bude údržba nejvíc podobná s E32/E38 750i, viz.sekce 7er.
..Mám nejaké otázky, zodpoviete mi aspon čast?! Dakujem.
1. Chcem nechávat robit výfuky v Revilo HK, niečo kultivovane samozrejme (povodne to maju zasebou) celonerezove alebo mám kupit originaly? Moc sa mi nelúbi original zvuk.
Zvuk V8 je většinou ostřejší a sportovnější než komfortní V12. Variant nespočet buď nechat vyrobit nějaký duplex, nebo podle financí bych koupil rovnou klidně v nerezu něco odladěného kde si poslechnu zvuk. Je tady prostor pro odlehčení kg.
2. Baterky, no aké je treba kupit???
Prerobit na jednu není špatnej nápad-úspora hmotnosti, nákladov. Dal bych min. 100Ah a větší, viz.dnešní gelovky, znáš to z E60.
3. Svetla, chcel by som prerobit (viem iný topic)
Any upgrade? Jinačí světla než "KnightRider" na tom neznám
4. Ake sviečky?
Jel bych podle OEM čísla co to vypluje, prostě NGK, Bosch, Beru dle motorizace
5. Aký olej?
Podle Castrol navigatora to kupodivu doporučuje pro 220kW Castrol Magnatec 5W-30, kapacita 7,5 l a pre M73B54 240kW Castrol EDGE Titanium FST 0W-40, kapacita 8 l. No nevim radši bych se ještě poradil s M70, M73 majitelma..
6. Čo brzdy???
Jedna zkušenost, když jsem kdysi kupoval M5 interier do svojí E60 od borca s 850CSi manualis, hovoril mi, že tu bouračku koupil celou len kvoli origo carbon brzdám, prý to nějak zrovna pasuje a nic jiného tu těžkou 8er tak dobre neubrzdí. Takže možná cesta aj z E60 M5 ?
..
10. Hudba, 100% musí ostat originál radio ale rad by som to poladil.
Zase záleží na výbavě a počtu, určitě jde dat neue kvalitní repro plug&play upgrade.
..
14. 100 oktanovy benzín???
Nevim, ale aj N95 aditivovaný dělá EuroOil bez biosraček od Babiša. Jezdil bych na tyto lepší benály (Shell, Benzina, OMV, EO) ať se to odkarbonuje. Vraj Verva 100 je na to nej.
15. Kola kolečka kolesá a pneu, ulala toto riešim furt, boj neskutočný u každeho BMW, aby to vypadalo super a bolo mnamkozne! Na toto sa odpovedat nedá asi moja volba.
Jasný, tady bych nevymýšlel vymyšlené a dal nějaké origa 18" (límce, konvexy, paprsky, M parally / kované apod.). Šel bych hlavně po hmotnosti, to auto má co shazovat. Pravda ET rozměr se nebude shánět snadno, kdyžtak podložky.
Asi znáte Bismarcka
http://moje.auto.cz/s-mike-RSKa-/bismarck.html
Sám jezdím na Styl 21 z 8er na E60 a to ET10/19 je celkom praktické
(ale jsou ale malé, jinak mám léto 18" kola).
..
17. Podvozok - menil zvás niekto za niečo dobré a hlavne funkčné?
Tady bych se pozastavil, nebyly první EDC právě na E31 ? Určitě bych to trochu snížil a nějaká Koni, KW varianta, Bilstein B16 by komfortu ubrat nemusela. Určitě někdo poradí, je na sto možností.
Dakujem.
Btw. offtopic mohl bys pls poradit jestli bylo složité dostat ty M5 EDC tlumiče na seriovou E60 ? Viz.iný topic..
Prvně dost záleží či je to 220kW alebo 240kW verze? Moc o tom autě nevíme, ročník, výbava a tak, logicky bude údržba nejvíc podobná s E32/E38 750i, viz.sekce 7er.
..Mám nejaké otázky, zodpoviete mi aspon čast?! Dakujem.
1. Chcem nechávat robit výfuky v Revilo HK, niečo kultivovane samozrejme (povodne to maju zasebou) celonerezove alebo mám kupit originaly? Moc sa mi nelúbi original zvuk.
Zvuk V8 je většinou ostřejší a sportovnější než komfortní V12. Variant nespočet buď nechat vyrobit nějaký duplex, nebo podle financí bych koupil rovnou klidně v nerezu něco odladěného kde si poslechnu zvuk. Je tady prostor pro odlehčení kg.
2. Baterky, no aké je treba kupit???
Prerobit na jednu není špatnej nápad-úspora hmotnosti, nákladov. Dal bych min. 100Ah a větší, viz.dnešní gelovky, znáš to z E60.
3. Svetla, chcel by som prerobit (viem iný topic)
Any upgrade? Jinačí světla než "KnightRider" na tom neznám

4. Ake sviečky?
Jel bych podle OEM čísla co to vypluje, prostě NGK, Bosch, Beru dle motorizace
5. Aký olej?
Podle Castrol navigatora to kupodivu doporučuje pro 220kW Castrol Magnatec 5W-30, kapacita 7,5 l a pre M73B54 240kW Castrol EDGE Titanium FST 0W-40, kapacita 8 l. No nevim radši bych se ještě poradil s M70, M73 majitelma..
6. Čo brzdy???
Jedna zkušenost, když jsem kdysi kupoval M5 interier do svojí E60 od borca s 850CSi manualis, hovoril mi, že tu bouračku koupil celou len kvoli origo carbon brzdám, prý to nějak zrovna pasuje a nic jiného tu těžkou 8er tak dobre neubrzdí. Takže možná cesta aj z E60 M5 ?
..
10. Hudba, 100% musí ostat originál radio ale rad by som to poladil.
Zase záleží na výbavě a počtu, určitě jde dat neue kvalitní repro plug&play upgrade.
..
14. 100 oktanovy benzín???
Nevim, ale aj N95 aditivovaný dělá EuroOil bez biosraček od Babiša. Jezdil bych na tyto lepší benály (Shell, Benzina, OMV, EO) ať se to odkarbonuje. Vraj Verva 100 je na to nej.
15. Kola kolečka kolesá a pneu, ulala toto riešim furt, boj neskutočný u každeho BMW, aby to vypadalo super a bolo mnamkozne! Na toto sa odpovedat nedá asi moja volba.
Jasný, tady bych nevymýšlel vymyšlené a dal nějaké origa 18" (límce, konvexy, paprsky, M parally / kované apod.). Šel bych hlavně po hmotnosti, to auto má co shazovat. Pravda ET rozměr se nebude shánět snadno, kdyžtak podložky.
Asi znáte Bismarcka

Sám jezdím na Styl 21 z 8er na E60 a to ET10/19 je celkom praktické

..
17. Podvozok - menil zvás niekto za niečo dobré a hlavne funkčné?
Tady bych se pozastavil, nebyly první EDC právě na E31 ? Určitě bych to trochu snížil a nějaká Koni, KW varianta, Bilstein B16 by komfortu ubrat nemusela. Určitě někdo poradí, je na sto možností.
Dakujem.
Btw. offtopic mohl bys pls poradit jestli bylo složité dostat ty M5 EDC tlumiče na seriovou E60 ? Viz.iný topic..
Dakujem za rady.
Čo sa týka výfuku tak som narazil na problém. Oliver ukončil v Revilo úpravy výfukou, tak iná volba, objednám tlmiče bez koncoviek, nechám tam dat povodne koncovky a unás nechám urobit nerezové vedenia, zvody rozleštím a nechám ich pochromovat.
Svetla ostavaju jak su akurát dám Angel Eyes - neviem ešte ako a či vobec ale uvažujem otom.
Jojo sviečky som objednal NGK
S olejom fakt neviem...
Brzdy ... uff to male autičko je tažké ako svina a rozkotulane je umenie to dobrzdit na seriových brzdách.
Brzdy stale neviem no ale mom aj ja set z M5 e60, je to jediné čo som zatial na moju e60 545i nedal z M5ky - inák interier mám tiež v e61 z M5
Dnes som menil repráky originály za nové ako si napísal plugINplay nechcelo sa mi to bastlit, dával som stredobasy a kupodivu to hrá dost dobre.
Kolečká dám asi Style 32 18" mám jedny doma tak ich nechám zrenovovat a mám vyhrané.
Možno dám Style 65 z M5 alebo 166 z M5 uvidím ktoré viac sadnu.
Jeden nemec mi poslal foto svojej 850Ci zo znížením 35/35 a vypadá to dobre a práve na kolach Style 65. Inak KaW.
Svetla ostavaju jak su akurát dám Angel Eyes - neviem ešte ako a či vobec ale uvažujem otom.
Jojo sviečky som objednal NGK
S olejom fakt neviem...
Brzdy ... uff to male autičko je tažké ako svina a rozkotulane je umenie to dobrzdit na seriových brzdách.
Brzdy stale neviem no ale mom aj ja set z M5 e60, je to jediné čo som zatial na moju e60 545i nedal z M5ky - inák interier mám tiež v e61 z M5
Dnes som menil repráky originály za nové ako si napísal plugINplay nechcelo sa mi to bastlit, dával som stredobasy a kupodivu to hrá dost dobre.
Kolečká dám asi Style 32 18" mám jedny doma tak ich nechám zrenovovat a mám vyhrané.
Možno dám Style 65 z M5 alebo 166 z M5 uvidím ktoré viac sadnu.
Jeden nemec mi poslal foto svojej 850Ci zo znížením 35/35 a vypadá to dobre a práve na kolach Style 65. Inak KaW.
ROK: 11/1992zddan01 píše:něco o koupi, stav, původ atd.? výjimečný auto, takže zvědavost jasná
fotky sem podle mě nedáš dokud nejsi člen, alespoň mě to tak nešlo, tak odkaz na album někde na cloudu
KILOMETRE: 143.237km pri kúpe
POVOD: nemecko, som tretí majitel,
PREVODOVKA: automatická
MOTOR: M70
FARBA: DIAMANTSCHWARZ METALLIC
VYBAVA: nič moc to nemá - radio na CD originál, čo je kupodivu WAW, šíber, elektrika okien 4x, klima, velký BC, centrál, elektrika s pametou + volant, výhrev sedačiek, tempomat, v základe iba 4reproduktory - viac som teda nenašiel a zosilovač, skybag, tempomat, elektrika spetákou, zatmavovacie spetné, inak asi nič viac, podvozok je 100% originál Mpacket.
STAV: malo by byt nebúrané, alebo je sakramensky dobre urobené, kontroloval som zadné blatníky znutra a su nedotknuté, stlpky na streche nedotknuté, celkovo stav dobrý, na par miestach sa lupe lak, videt už že zadne blatniky chcu ošetrit, kapota a predný nerazník su od kamienkou, okolo šíbru jemná hrdza, miesto v kufri zdravé miestami počiatočná hrdza, pod baterkami už horšie ale iba povrchová vec, podbehy super - po sezone pojde na celolak, teraz sa chcem venovat iným veciam.
ZVEDAVOST: mi je jasné ked jazdím všímam si ludí a všetci sa otáčajú, vela krát palec hore, problem ho nechat pred nákupakom, ked som ho kupil a zaviezol na kompletne generalne tepovanie a čistenie interieru tak behom minuty tam bolo viac ludí ako v nemocnici.
Foto som zatial nenahral nikam žiadne ale všetky tieto upgrady robím zo synom (11r.) a ten všetko fotí a kameruje - pojde to na youtube tak hodím odkaz na jeho kanál.
INTERIER: červená koža, dost dobrý stav - fakt dost dobrý. Štropnicu som demontoval aj komplet veci knemu - manželka ho čaluní do čiernej alcantary.
Naposledy upravil(a) Popp dne úte 15.05.2018 21:55, celkem upraveno 1 x.
Jenom k těm filtrům - bylo mi už několikrát doporučováno kupovat filtry Mann pokud to jde. Bosch šel prý s kvalitou docela rapidně dolů
červená kůže, to je pěkný
jakou má auto vůbec barvu? pokud jsi to psal a přehlédl jsem to, sorry
seznam výbavy co šel objednat je tady
https://www.e31.net/preislisten.html
dobrý je Komplettlederausstattung za 23.960,00 DM, masakr...
s olejem to bude asi stejný, jako u podobných aut z tý doby, 5W40 a výš podle stylu jízdy...
přiznám se, že jsem se po tomhle autě loni koukal, říkal jsem si, mám V8 v e64, tak V12 v něčem zajímavým, to by šlo, ale ceny už vyskočily vysoko, nakonec jsem koupil jinou BMW specialitku, byť s půlkou válců...
každopádně gratulace k legendárnímu autu s pěkným nájezdem, výbavou, interiérem a v zachovalým stavu

seznam výbavy co šel objednat je tady
https://www.e31.net/preislisten.html
dobrý je Komplettlederausstattung za 23.960,00 DM, masakr...
s olejem to bude asi stejný, jako u podobných aut z tý doby, 5W40 a výš podle stylu jízdy...
přiznám se, že jsem se po tomhle autě loni koukal, říkal jsem si, mám V8 v e64, tak V12 v něčem zajímavým, to by šlo, ale ceny už vyskočily vysoko, nakonec jsem koupil jinou BMW specialitku, byť s půlkou válců...
každopádně gratulace k legendárnímu autu s pěkným nájezdem, výbavou, interiérem a v zachovalým stavu
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Misanek píše:Jenom k těm filtrům - bylo mi už několikrát doporučováno kupovat filtry Mann pokud to jde. Bosch šel prý s kvalitou docela rapidně dolů
Mne zase moj mechanik doporučuje vždy Bosch, okrem sviečok teda tie stoja za ... hovno.
Dávam Bosch filtre fakt do každého BMW.
zddan01 DAKUJEM
Mali sme prave takuto červenu kožu a Alpine a je fakt pekná, interier tej osmičky je važne krasny.
Farba je DIAMANTSCHWARZ METALLIC
Budem objednávat koberčeky do interieru, je to na zakazku lebo inak sa nerobia a nedaju sa nikde kupit a pritej priležitosti si nechám urobit aj koberec dozadu do kufru - viac TOPIC koberčeky.
Ja som velmi dlho premýšlal nad e24 635Csi prave koly cene a ked som uvidel tuto 850Ci za tie lowe "ŽE VAŽNE" hned som volal - pýtam sa čo jej je atd ... a odpoved "NIČ POTREBUJEM PENIAZE" tak som sadol do auta a letel prenu, zamnou bol zástup milion dalších zaujemcou.
Mali sme prave takuto červenu kožu a Alpine a je fakt pekná, interier tej osmičky je važne krasny.
Farba je DIAMANTSCHWARZ METALLIC
Budem objednávat koberčeky do interieru, je to na zakazku lebo inak sa nerobia a nedaju sa nikde kupit a pritej priležitosti si nechám urobit aj koberec dozadu do kufru - viac TOPIC koberčeky.
Ja som velmi dlho premýšlal nad e24 635Csi prave koly cene a ked som uvidel tuto 850Ci za tie lowe "ŽE VAŽNE" hned som volal - pýtam sa čo jej je atd ... a odpoved "NIČ POTREBUJEM PENIAZE" tak som sadol do auta a letel prenu, zamnou bol zástup milion dalších zaujemcou.
tak to je fajn kombinace, černá metalíza, červená kůže, nic křiklavýho, přesto výrazná...
jak prostornej interiér to auto má? já v něm nikdy neseděl a bylo mi řečeno, že pro člověka ke 2 m je už stísněnější, nějak se mi tomu kvůli těm vnějším rozměrům nechce věřit...
jak prostornej interiér to auto má? já v něm nikdy neseděl a bylo mi řečeno, že pro člověka ke 2 m je už stísněnější, nějak se mi tomu kvůli těm vnějším rozměrům nechce věřit...
hmm, tak to znám, já jsem primárně koukal na Z3 Coupe, pak na 8 a protože se najednou zjevila ta Z3 za zlomek ceny těch ostatních, tak jsem oprášil francouzštinu, zavolal do Švýcarska a jelo se, prodávající pak taky vyprávěl, že pořád zvonil telefon...Ja som velmi dlho premýšlal nad e24 635Csi prave koly cene a ked som uvidel tuto 850Ci za tie lowe "ŽE VAŽNE" hned som volal - pýtam sa čo jej je atd ... a odpoved "NIČ POTREBUJEM PENIAZE" tak som sadol do auta a letel prenu, zamnou bol zástup milion dalších zaujemcou.
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Jojo kombinacia týchto dvoch farieb je pekná.
Čo sa týka placu, tak toho tam teda moc není, mali sme kedysi Z3 ale iba R6 2.0i a tam toho placu už vobec není.
Ja mám cca 175cm, 90kg, športová postava (MMA Fighter a EX boxer PRO) a je to tam premna akurát ale zamna sa nikdo už nevojde. Mám ju max nadoraz dozadu a max dolu, max kolisku. Ked si vedla sadne manželka a našteluje si to tak syn 11r. si dozadu sadne a ma placu na nožky dost, vzadu som teda ešte nesedel, kufor je akurát na bagáž keby že ideme na wellness weekend alebo na SK na otočku. Stahovat vtom suseda asi bude drahá vec.
Inak plac pobokoch normal, ono to ma dvere hruba jako BVP, tam sa zase sedí, sorry leží docela nízko, placu inak na nohy dost, porovnal by som to s e36 coupe akurat stred je široký ako v sedme, ako píšeš e31 z vonku vypadá brutalne velka, teraz skumam prečo je tak nízka, neviem či už upravena alebo je to tým M podvozkom.
Čo sa týka placu, tak toho tam teda moc není, mali sme kedysi Z3 ale iba R6 2.0i a tam toho placu už vobec není.
Ja mám cca 175cm, 90kg, športová postava (MMA Fighter a EX boxer PRO) a je to tam premna akurát ale zamna sa nikdo už nevojde. Mám ju max nadoraz dozadu a max dolu, max kolisku. Ked si vedla sadne manželka a našteluje si to tak syn 11r. si dozadu sadne a ma placu na nožky dost, vzadu som teda ešte nesedel, kufor je akurát na bagáž keby že ideme na wellness weekend alebo na SK na otočku. Stahovat vtom suseda asi bude drahá vec.
Inak plac pobokoch normal, ono to ma dvere hruba jako BVP, tam sa zase sedí, sorry leží docela nízko, placu inak na nohy dost, porovnal by som to s e36 coupe akurat stred je široký ako v sedme, ako píšeš e31 z vonku vypadá brutalne velka, teraz skumam prečo je tak nízka, neviem či už upravena alebo je to tým M podvozkom.
Dneska jsem v jedne sedel. Nahodou jsem byl u kamose na bazaru a zrovna ji tam ma na prodej. Tak jsem to ocihl, sedl si do ni a zadni sedacky jsou fakt velka nouzovka. Jinak legendarni a malo viditelna kara. A ta cena tech aut je tak velka, ze je to fakt pro nadsence, protoze za ni se da sehnat i E60 M5.
Jojo tie ceny su zavratne, e36 M3, M5 e39, 635Csi, dnes uz pekna e39 540i v manualu je 200+, vidim to ako investičny zamer.
Za tu, co tam ma bude chtit 600 000 kc.
OMG že 600kč
Tak to som mal štastie ako svina, ako tri svine nie jedna.
ETAPA1:
Ale chystam sa na velke veci stou osemkou, teraz cez weekend by som rad urobil motor už mam všetko nakupene, mam aj chut, syn sa tiež teši tak dufam že ho poladime jak treba.
ETAPA2:
Podvozok a brzdy a perovanie
Brzdy by som rad z M5 e60, eventuelne už by som ich aj mal a za dobre peniaze navyše už len poriešit aby pasovali a sedeli.
Podvozok uz pomaly nachystany na objednavku, čakam na odpoved od mechanika kolko lowe to bude stat a či mame všetko potrebne.
Medzi tym musim zdemontovat značnu čast podvozku koly lakovaniu spodku karoserie a lakovanie stabilizatorou a veci okolo.
Perovanie uz riešim Bilstein B16 magnet
ETAPA3:
Vyfuky, v pondelok budem mat doma vyfuky z M5 e60 komplet ale musim to potm zaniest cele nejakemu profikovi aby stoho vyrobil Monstrom (MON STRUM možno budu SPZ)
Tak to som mal štastie ako svina, ako tri svine nie jedna.
ETAPA1:
Ale chystam sa na velke veci stou osemkou, teraz cez weekend by som rad urobil motor už mam všetko nakupene, mam aj chut, syn sa tiež teši tak dufam že ho poladime jak treba.
ETAPA2:
Podvozok a brzdy a perovanie
Brzdy by som rad z M5 e60, eventuelne už by som ich aj mal a za dobre peniaze navyše už len poriešit aby pasovali a sedeli.
Podvozok uz pomaly nachystany na objednavku, čakam na odpoved od mechanika kolko lowe to bude stat a či mame všetko potrebne.
Medzi tym musim zdemontovat značnu čast podvozku koly lakovaniu spodku karoserie a lakovanie stabilizatorou a veci okolo.
Perovanie uz riešim Bilstein B16 magnet
ETAPA3:
Vyfuky, v pondelok budem mat doma vyfuky z M5 e60 komplet ale musim to potm zaniest cele nejakemu profikovi aby stoho vyrobil Monstrom (MON STRUM možno budu SPZ)
Dnes test kol a vysledok:
Style 65 z M5 e39 3miesto 18"
Style 124 z e61 2miesto 18"
Style 166 z M5 e60 1miesto (asi preto že 19")
Rád by som este Style 95 ale musím ich nechat prezut na pneu z 166 lebo mam natom zimu z mojej 760Li a nevlezu sa tam
EDIT DNES 03.06
Po laborovaní to vyhrali kola Style 32 18" predok 8J a zadok 9J, v každom prípade kola su na renovácii nechcem lak ani komaxit profesionály z Plzne by mali kola rozleštit vyleštit a upnem sem foto pred a po renovácii a foto na osmičke.
Style 65 z M5 e39 3miesto 18"
Style 124 z e61 2miesto 18"
Style 166 z M5 e60 1miesto (asi preto že 19")
Rád by som este Style 95 ale musím ich nechat prezut na pneu z 166 lebo mam natom zimu z mojej 760Li a nevlezu sa tam
EDIT DNES 03.06
Po laborovaní to vyhrali kola Style 32 18" predok 8J a zadok 9J, v každom prípade kola su na renovácii nechcem lak ani komaxit profesionály z Plzne by mali kola rozleštit vyleštit a upnem sem foto pred a po renovácii a foto na osmičke.
Naposledy upravil(a) Popp dne ned 03.06.2018 09:48, celkem upraveno 1 x.