Zdravím, od koupě auta mám problém s otáčkoměrem, ukazuje pouze v rozmezí 0 - 2200 ot/min, už jsem zkoušel jiný, funkční na jiném autě abych vyloučil otáčkoměr jako takový, nemá s tím někdo skušenost ? Popřípadě radu jak vše vyřešit ? Díky všem.
podle mě nejsou budíky originál z toho auta a nejsou sladěný,v zadu na dudíkách je v zelený patici čip a ten to dělá, budíky jsou furt stejný musíš nechat sladit čip s autem nebo schánět další čip a pak nepude většinou zase něco jinýho, ale otáčky ano. Koukni jestli ti to ukazuje v budíkách správný VIN a jsi doma.
Díky za radu, budíky mám asi 14 dní z jiného auta, taky z tds rv 95, ty co tam byli při koupi, kromě tachometru nefungovali vůbec, ale otáčkoměr se choval stejně.
darklord píše:Jak sladit? Elektriku auta mas v poriadku?
u e34 se musej sladit budíky s ostatní elektronikou auta,jinak neukazujou správně,je to inuviduální,někomu ukazuje špatně otáčkoměr,jinému zase palivoměr nebo něco jiného či kombinace všeho
Budíky mohou být špatně nakódované.. kdybych měl ADS kabel, tak bych to zvládl sám.. bohužel nemám a jediného koho znám, kdo umí kódovat a má ADS je Snejk...
A ten štekr jsi přendaval z těch původních (nefunkčních)?
Je to taková malá zelená kostička zezadu,mimo jiný v tom máš uložený kilometry.Jestli jsi to z těch starých nepřendal tak to zkus.
Budíky E34 jsou určitě kódovatelné a jediné co stačí udělat, je default coding ze ZCS kódu s prázdným MAN souborem.. toť vše. Nemusí se tam nic měnit ručně...
To už bylo nefunkční při koupi auta, takže s tím někdo laboroval před prodejem, možná tam jen naprali budíky kde bylo najetých 221 tis a ten původní s dvounásobkem vyhodili a pak jim došlo, že tím zruší otáčkoměr
tak konečně vim proč mi palivoměr lže a ukazuje 20l i když tam jsou už páry ale vyndavat se mi to znova nechce kouknu na starý budíky kde je ten čip.
ale na předchozim tds jsem taky měnil budíky a vše bylo ok,asi štěstí.
Tak sa divam do NCS, ono tam neni moc moznosti co kodovat na tych malych budikoch:
- otackomer 6000/7000 ot/min max
- typ motoru m40/m43/M50b20, M21D24, M51D25, M51D25_dde21
- typ palivovej nadrze (plast/plech)
- senzor zapnutych pasov / warning
- motor faktor 2/3/4/6 impulzov za otacku
- kilometre/mile
- country variant
- inspekcny interval 24/30tkm
a potom este nejaky balast ktory s funkcnostou nesuvisi... Ale ak mas budiky vcetne kodovacieho cipu z ineho tds tak by to podla mna malo normalne fungovat, to vypada ako nejaka chyba v kabelazi.