a jeste se chci zeptat venkovni teplomer na zhaveni ma nejakej vliv nebo vubec ne? protoze ten mam spatnej
a na co vse jsou ty piny je jich tam 11 ( sest na zhavice ) a ty zbyle ?
Jen přidám poznatek. Jak jsem psal, tak jsem toto řešil minulý týden v práci. Vyhořela komplet motorová elektrika když ráno auto zažhavilo. Jelikož nějaký šikula v BMW vymyslel, že žhavení nebude mít pojistku, tak po zkratu jedné žhavící svíčky došlo k rozžhavení nejen žhavičů, ale i kabelu mezi žhavičkou a ŘJ. Tím došlo k seškvaření celého motorového svazku. Zkrat způsobil pravděpodobně unik chladící kapaliny pod přírubou na hlavě. Voda "kapala" na svíčku. Nebyl to nijak velký unik vody. Ani majitel nezaznamenal nějaký problém. Bylo vidět, že to jen trošku prolínalo, ale stačilo to na zkrat.
Už jsem pro jistotu koukal na svoje auto. Mám sucho
Šlo o e39 530d
all píše:venkovní teploměr s tím nemá co dělat.neovládá žhavení a auto podle venkovní teploty nežhaví.
ten silný 10mm červený kabel je přímo z baterie.
6kabelů na žhavky
2kabely na řídící jednotku motoru
1kabel kostra
1 kabel napájení
1 silný baterie
Pokud tedy dam + z baterky primo na relatko na ten hlavni a dal kostru a dalsi plus na ty dva piny jak pises , relatko by melo sepnout pokud je dobre ? nebo se mylim ?
nezkoušej blbosti. odpálíš si ještě něco dál. prostě to vymen a je to. ty dva jsou nějaké řízený z jedntotky motoru. nevím jak to funguje a v podstatě to nepotřebuju vědět.
myslel jsem jen to zkusit mimo auto samostatne to rele zajima me jestli je fakt v prdeli nebo ne ale kdyz rikas ze jedine zhavicky a pokud je mam nove tak jedine rele tak to bude tim diky
zdravim tak mam jeste jeden dotaz kdyz mam auto v garazi v teple a zkousim to rele zhaveni melo by sepnout nebo spina jen kdyz je mraz a pise to vorgluhen?