Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

mapové podklady pro CCC profi,pomoc

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
bigrosak

#1 Příspěvek od bigrosak »

Ahoj všem,
mám E60 r.v2004 s velkou navi profi. Můj problém je že DVD mechanika normálně čte hudební CD,ale mapové podklady už nikoliv.Mám stažené tyto verze:
BMW Update DVD Road MAP Europe Professional 2013
BMW Update DVD Road MAP Europe Professional 2014

Vypalováno v imgburn rychlostí 2x na Verbatim DVD-R,zkoušel jsem i CDburnerXP ve kterém pálím vše a též nic :-( dále testováno i na DVD -RW,DVD +RW.Nenapadá mě už nic co můžu dělat špatně a proto Vás žádám o radu.Nikde jsem nic nenašel a jestli zakládám téma které zde je tak se omlouvám.
HonzaX

#2 Příspěvek od HonzaX »

Ahoj možností je více, máš zajetelenou DVD mechaniku, což by určitě stálo za pokus jí vyčistit popřípadě vyměnit a nebo máš v autě starý SW. Bohužel jsem se teď nedávno setkal i stím že to způsoboval SW, auta které najsou programované 6 a více let, tak to DVD buď vůbec nenačtou nebou načtou jen hodně malou část mapy a sekají se.
bigrosak

#3 Příspěvek od bigrosak »

Myslím si že auto nemělo určitě víc jak 6 let přehrávaný SW,auto měla paní která neřešila na autě skoro nic,jen jezdila :-( co stojí přehrání SW a popřípadě kdo to kde dělá? Do autorizáku se mě nechce. Stejnak bych rád zprovoznil přehrávání MP3. Mám rok 2004/3 tak snad to půjde.Předpokládám že sám to asi nezvládnu přehrát že?
bigrosak

#4 Příspěvek od bigrosak »

ještě bych se rád zeptal na nejšetrnější vyčištění DVD mechaniky? CO čistící DVD?
HonzaX

#5 Příspěvek od HonzaX »

Asi záleží čim to chceš přehrát a jak starým SW. MP3 se dají taky dokódovat, je to jen o přidání SA do FA a následně nakodovat CCC. K tomu čištění, já radši dávám přednost to rozebrat a vyčistit ručně. Čistící CD si myslim že není zrovna moc šetrné. CCCčka na ty DVD mechaniky celkem trpějí. popřípadě se ta mechanika dá objednat stojí zhruba 1700 bez DPH.
bigrosak

#6 Příspěvek od bigrosak »

Tak to netuším čím to přehrát nejlépe :-( mě jde hlavně o funkční navigaci a funkční zařízení :-) řekl bych že tak nějak mě vše funguje jak má a v pořádku,tak abych nenadělal více škody jak užitku :-)
HonzaX

#7 Příspěvek od HonzaX »

Jestli ti mohu něco doporučit, tak teď v CarTecu v Liberci mají kampaň s aktualizací SW v autě. Účtují si v rámci kampaně pouze 9AW. Součástí je samozřejmně i diagnostika která je před i po programování. Hlavně je to nejaktuálnějším SW a beze strachu že si doma odsmahneš nějakou jednotku.
hurvajs77

#8 Příspěvek od hurvajs77 »

Na čištění se rovnou vyser, stejně to nepomůže. Jestli to chceš řešit, tak výměnou mechaniky. Vyčištění zabere třeba na 3 měsíce a pak budeš stejně v prdeli. To jestli třeba výměna nebo ne, zjistíš jednoduše vložením orig. map - pokud budou fungovat, je problém s pálenýma, tj. např. unavaný laser. Jestli se nenačtou, hledej problém v diagnostice. U starých aut se prostě "unavý"´laser a pak zádné čištění nepomůže. U E60 je to blbě řešené, podle mne, protože CCC je ve středovém panelu a docela se zahřívá, což má jednoduše vliv na vlastní laser, DVD médium atd.

Osobně bych to vyděl na výměnu mechaniky. Pak bude fungovat bezvadně.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
hansm5

#9 Příspěvek od hansm5 »

bigrosak píše:Myslím si že auto nemělo určitě víc jak 6 let přehrávaný SW,auto měla paní která neřešila na autě skoro nic,jen jezdila :-( co stojí přehrání SW a popřípadě kdo to kde dělá? Do autorizáku se mě nechce. Stejnak bych rád zprovoznil přehrávání MP3. Mám rok 2004/3 tak snad to půjde.Předpokládám že sám to asi nezvládnu přehrát že?
v de jsem platil komplet prekodovani na posledni soft.80 eur :wink:
bigrosak

#10 Příspěvek od bigrosak »

Jsem rozhodnutý pro novou mechaniku a přehrání softu :-)
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Zkus vypálit na jinou značku DVD případně pálení provést v jiné mechanice. Už jsem se setkal s mechanikami, co byly "vybíravé" na kvalitu media a kvalitu vypálení. Něco nečtou vůbec a po přepálení na jiné medium naprosto bez problémů.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
bigrosak

#12 Příspěvek od bigrosak »

to jsem bohužel též zkoušel,poprvé jsem pálil na noname disky,pak Sony,nakonec Verbatim.Všechny mínusové :-( jen je zajímavé že hudební se sežere všechny i poškrábané :-( chtělo by to skusit origo mapy co by to dělalo,jenže ty bohužel nemám :-(
bigrosak

#13 Příspěvek od bigrosak »

a zkoušel jsem to i na různých mechanikách vypalovat
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Kliknout na soubor pravým tlačítkem, otevřít v programu Nero (nebo ImgBurn), zvolit co nejnižší rychlost. Fertig
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
bigrosak

#15 Příspěvek od bigrosak »

v Neru umím vypalovat dobře a ISO soubory mě nedělají žádný problém :-D vypalováno rychlostí 2x ,zkoušeno i 1X opravdu netuším co dál.Vše to vezme jen mapy nikoliv.Není tady někdo z okolí Kladna komu vše funguje jak má? Rád bych to skusil :-)
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Pak mě napadá několik otázek:
Jsou mapy, které vypaluješ, určeny pro tvůj typ navigace?
Zkoušel jsi tebou vypálené mapy v jiném, cizím autě?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

bigrosak píše:v Neru umím vypalovat dobře a ISO soubory mě nedělají žádný problém :-D vypalováno rychlostí 2x ,zkoušeno i 1X opravdu netuším co dál.Vše to vezme jen mapy nikoliv.Není tady někdo z okolí Kladna komu vše funguje jak má? Rád bych to skusil :-)
A co to píše, když to DVD vložíš do mechaniky v autě?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
bigrosak

#18 Příspěvek od bigrosak »

mapy jsou určeny pro navigaci CCC profi což v autě mám a bohužel to nepíše ani nedělá nic :-( po vložení DVD chvilku slyším jak některé DVD načítá a některé ani nenačte,prostě nedělá nic a na obrazovce též nic nepíše. :-( jedině stáhnout jiné staré mapy,ale nevím které.No a v jiném autě jsem to neměl možnost vyzkoušet,alespoň prozatím.
hurvajs77

#19 Příspěvek od hurvajs77 »

bigrosak píše:vypalováno rychlostí 2x ,zkoušeno i 1X...
dnes je to v podstatě píčovina, pokud nemáš několik let staré média a vypalovačku, tak sotva budeš vypalovat 2x nebo méně. Běžně dostupná média umí tak 4x ne-li víc. To že si to nastavíš v nějakém klikátku, neznamená, že se opravdu pálí 2x...

Vyměň čtení mechaniku - to je řešení Tvého problému.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
hurvajs77

#20 Příspěvek od hurvajs77 »

bigrosak píše:...po vložení DVD chvilku slyším jak některé DVD načítá a některé ani nenačte,prostě nedělá nic a na obrazovce též nic nepíše...
Jsou dvě varianty:
1) je prdeli mechanika, takže výměna,
2) špatné ISO - naštěstí je na netu hodně zkurvených verzí, takže vypálíš a dělá to kulový.

osobně to spíše vidím na nechaniku. Pokud by bylo špatně vypálené, tak to zobrazí "vložte navigační DVD". To že se nic nezobrazí, tak to znamená, že se pokouší DVD načítat a může i vythnout. Několikrát se mi stalo, že nechtělo ani vrátit DVD. Vždy pomohla výměna mechaniky a v ideálním případě i update SW.

Nebo máš další řešení, zajet do BMW, vysmahnout 5tis a uvidíš, že s originálem to bude fungovat skvěle...
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět