Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Combox E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#1 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Připravuju výměnu CCC za CIC, uvažuju i o rozšíření o combox, ale jsem nesehnal informace, co to obnáší. Je to jen výměna za ULF modul a dokódování?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
stawros
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od stawros »

Sorry ze se vmesuju ale k cemu vsemu je combox?
HonzaK

#3 Příspěvek od HonzaK »

Mám dodělané ve svojí trojce CIC + Combox Media a samotnou výměnou ULF nebo TCU za Combox toho až tak moc nezískáte. Závisí to ještě na další výbavě a taky telefonu.
Samotný Combox přinese (ve spojení s telefonem SGS3) jenom příjem a čtení SMS (dobrá věc), přehrávání hudby přes bluetooth (zní to sice super, ale praktické využití to moc pro mě nemá když si můžu na HDD v CIC naflákat 12GB hudby) a připojení k internetu - taky to zní super, ale projíždět web přes auto je zdlouhavé a k ničemu, v telefonu si to najdu asi tak 30x rychleji. Trochu použitelné je počasí a Google Earth, taky tam jdou nainstalovat nějaké aplikace s informacemi o lyžařských střediscích apod.
K dalšímu lepšímu využití je třeba mít natáhlé USB v loketce (SA6FL). Pak jde kromě přehrávání hudby z přímo z flashky bez kopírování na HDD (navíc i s obrázky alb) i aktualizovat soft v Comboxu (3 minutová záležitost, updaty tak 2x ročně). Tohle ještě budu dodělávat až se mi bude chtít :)
Pokud někdo používá nějakou verzi Iphone, tak tam jde jít ještě o level dál. Ale zase ve spojení s hardwarovým rozšířením. A to konkrétně vyměnit v loketce tu konzoli pro nabíjení telefonu za verzi Media + Snap-in adaptér na konkrétní Iphone a natáhnout kabel do CIC pro přehrání videa z telefonu. Pak se po nakódování objeví v menu jako zdroj Plugin. - telefon je potřeba mít zacvaklý v tom držáku.
Taky pokud je v CIC aktivované BMW Apps, tak ve spojení s Iphonem jde poslouchat Webrádia, čumět na Facebook, Twitter a asi pár dalších krávovin.
Ten potřebný hardware není úplně levná záležitost a na Iphone v nejbližšších letech konvertovat nehodlám, takže se tím zatím nezabývám.
Takže to jsou ve zkratce takhle z hlavy možnosti tohodle upgradu.
Kdyby tak u nás šlo dokoupit aktivace BMW online, tak by to byla pecka. Pak se v CIC zaktivují další věci jako hledání POI přes net, plánování tras na Google a aut. přenos do navi a určitě spousta dalších fičur. Ale to se zpětně už nikdy nestane. Tohle umí pouze auta od 7/2013 a nejde to aktivovat ani u auta se stejným hardwarem o měsíc starším (alespoň né ofic. a bez toho předplatného to je k ničemu.)
Ale celkově je přechod z CCC+ULF na CIC+Combox+6FL jako hodně dobrý upgrade. A zpětně to hodnotím velmi pozitivně. Je to jak přechod z minulého století do tohodle :D
EDIT:
Ještě je ve BMW Office (jedné z věcí co se objeví) dostupné příjem a čtení mailů. Problém je že to funguje jenom s nějakou Nokií. Takže zase nic.
Celkově by měli bytelně zapracovat na těch funkcích použitelných v autě u všech Smartphonů.
Každopádně se vyplatí si pročíst důkladně na stránkách BMW funkce a omezení jednotlivých telefonů va spojení s BMW.
stawros
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stawros »

Ty jo hodne vycerpavajici odpoved.. Diky.. No ja mam prave e60 LCI takze CIC mam i s HDD jenze v lokentce nemam vyvedeny to usb s aux a docela me to stve.. A kdyz sem dal snap-in adapter media na iphona tak jenom nabiji..:-/ jak tak koukam asi si ten combox budu muset sehnat..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matiz »

Combox je pro ty co nemaji iphone draha a v podstate nepotrebna zalezitost. A i pro ty co iphone maji je to v mem pohledu vzhledem k tomu co nabidne dost i pro mne nezajimave a to jsem na multimedia hodne narocny. Sice neco nabidne, ale nic zasadniho, teda nic tak zasadniho jako je vymena CCC za CIC. To je proste z jineho stoleti at si rika kdo chce co chce. A uprimne receno, i CIC je sto let za opicema s tim, co dokaze na multimedia obycejny tablet nebo smartfoun. Bohuzel. Uz jsem to nekde psal, nejvetsi slabinou CIC je nemoznost ulozit video na HDD, vse ostani je dostacujici a nemam nejake zasadni namitky az na par "dronosti", treba konkretne pristup na flash disk v loketce je pomerne zdlouhavy, je to na nekolik kliknuti. Mne by vyhovovalo mnohem vice pri kliknuti na external device aby ihned zobrazil root pripojeneho flashdisku. Jinak pro maximalisty na audio, nezkousel jsem kolik se vejde na integrovany HDD v CIC, ale predpokladam ze veeelmi mnoho, protoze to uklada nejspis komprimovane. Nemuzu to overit jinak nez ze by se zaflakal cely hdd a spocitala se kapacita, ale pri exportu veci z HDD nema track 35MB ale tak okolo 5MB, coz jasne svedci o nejspis ztratove kompresi.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Jelikož jsem odpůrce smartfounů, tak pro mě to bude mít význam hlavně pro připojení k internetu. A ta investice už není až taková raketa.
stawros
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od stawros »

No co sem koukal k sobe tak by tam na hudbu melo na tom hdd zbejt tak 12giga a myslim ze se tam toho zrovna moc nevejde..:-) ale nasel sem na netu program na prevod do formatu kterej je v cic na hudbu pouzitej takze je dobry ze muzes zalohovat na flashku a pak to doma dohrat usporadat a vratit zpatky..:-)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matiz »

To te teda obdivuju, protoze na ten interfernet bych ja nervy nemel. Myslim tim neco hledat, cist si. Raketa to neni, ale nasbira se to pokud to chces mit udelane hezky.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Raketa je ten CIC, doufám, že půjde nějak slušně vyfrézovat otvor pro ovladač iDrive, další záser bude zřejmě panel okolo čudlíků klimošky
matiz
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matiz »

Musis se na to divat pozitivne, kazdy si nejakym zpusobem delame radost, pokud je to moc, kasli na combox. Uvidis ze az budes mit v aute cic, nebudes litovat.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Combox za 250 éček je už jen třešnička na dortu. Akorát teď nemám jasno, jestli se kabel na propojení dá objednat nebo musí vyrobit
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matiz »

Samozrejme ze se da vyrobit pokud mas z ceho. Jelikoz se ptas, tak nemas material aby sis je vyrobil, tak ze si k tomu pripocti dalsich 110 ecek za redukce... Plus dopravu :mrgreen: A modli se aby byly OK. I s tim comboxem, protoze si funkcnost predem moc neoveris. Jistota je samozrejme novy kus.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

110 éček za redukci ULF Combox je asi přehnaný, konektor vč. pinů a housingu vyjde v BMW max. na tři kila a ten kufa taky tak nějak
hurvajs77

#14 Příspěvek od hurvajs77 »

matiz píše:...A uprimne receno, i CIC je sto let za opicema s tim, co dokaze na multimedia obycejny tablet nebo smartfoun...
tak to asi také plyne z toho, že CIC je vlastně z roku 2008/2009, takže je strarý. Sice existuje CIC-HIGH, ale i ten není prostě zaměřený na multimédia, kdežto pro tablet nebo smartphone je to jedna z předních vlastností, bych řekl. Podle mne se motaj jabka s hruškama. Je ale pravda, že by to mohlo být lépe vybavené, potřebné technologie jsou a není nad to si pustit video za jízdy :-)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
matiz
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matiz »

V tom pripade se neco zmenilo, protoze housing se nedodaval, respektive nebyli schopni jej objednat, potrebujes i redukce na anteny, no uvidis. Ja to uz pustil z hlavy, pro mne to je zbytecne, nevyuziju to.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

To jako, že z ETK nejde něco objednat? Jsem koukal, že by ty kabely měly jít přepinovat do toho novýho konektoru
mcconrad

#17 Příspěvek od mcconrad »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, pokud mám v autě (E61 11/2008) iDrive, který je normálně součástí CIC (7 tlačítek) a software klasiku - CCC, jde to překopat na CIC? Předpokládám, že tam bude asi potřeba i jiný HW, jinak bych nechápal, proč bych tam měl SW z CCC...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od matiz »

Ten konektor v etk vubec neni, stejne jako konektor pro mulf. A kdyz tam neni, neni mozne jej objednat. Pokud zadas cislo konektoru, etk jej nenajde a nezna. Ani v online, ani v autorizaku. A jelikoz je to special pro bmw, nesezenes jej jinde. Takze kdo sehnat umi, ten chce za peknou redukci 110€ plus doprava :mrgreen:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Mně to ETK najde, musíš zadat celý číslo, nestačí jen posledních 7 61136913644, 61136913626, ten k ULFu za 300, to je Kufatec 37758. Piny do obou v BMW, ale viděl jsem obrázek, kde nebyla fyzicky ta redukce, ale bylo to přepinovaný
matiz
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od matiz »

Prisaham ze v dobe kdy jsem to resil to nebylo dohledatelne, ani online, ani v cartecu a ani v nejakem dalsim autorizaku. Nikdo to neumel dodat. Ted jsem to samozrejme nehledal. Pokud jej dodaji, je redukce pro normalniho belocha samo ze nesmysl.

edit: piny samo ze no problem, ale housing nesel objednat !
Odpovědět