Tak hlavně bych podotknul, že kotouče pro BMW dodává výhradně ATE a desky s logem BMW od ATE si nechali lisovat stejně od Textaru, kterej vyrábí 80% desek v evropě. Ale je fakt, že ATE braný přes BMW brzdí špicově.
Už mnoho lidí mi řeklo, že jedna věc je značka výrobce a druhá věc je požadavek na dodavatelskou kvalitu onoho výrobce. Mnohokrát jsem se potkal s tím, že i když jsou dílce vyráběny u těchto zmińovaných značek, tak speciálně BMW velmi dbá na top kvalitu odebíraných komponent. Takže to není jen o krabičce Original Erzatzteile BMW, ale hlavně o tom, co v tý krabičce je. A je jedno od koho to pochází.
Jasně, nemusí to platit univerzálně. Ale jak se v tom potom vyznat. Mnoho prodejců ND je schopno prodat dílec deklarovaných kvalit - ale skutečnost je pak o něčem jiném.
Když to jen trochu jde, je lepší koupit originál dílec. Aspoň u těch opravdu důležitých komponent jako je motor, podvozek a brzdy. Ostatní je věčně diskutovaná otázka na kterou asi nebude nikdy 100% správná odpověď.
Přímo tady na stránkách máš odkaz na ceny ND. Jsou sice trochu předražený ale jako orientace kolik to zhruba bude stát to stačí... Najdeš si číslo dílů v ETK a pak ho vložíš a dáš vyhledat...
Tak online cenik BMW rika, ze hardyna na E60 530i vyjde na neco malo pres 3000,-.
Jinak k tem origo dilum a druhovyrobe - zatim (musim zaklepat) jsem toho nemusel menit moc, ale uz mam druhou sadu kostic predniho stabiku. Znacku nevim, nejaka druhovyroba, vybrana nejlepsim presvedcenim mechanika. To vse behem 20tis.km. To mi prijde dost slaby vysledek (podvozek/kola vse origo/rozmery). Sem mozna trochu pedant, ale jak to zacne klepat, tak to proste musi pryc - to je snad jasny ne
Jak jste na tom Vy s kosticema? Nevyplati se je fakt koupit v BMW?
Šel bych do originálu. V tomto bych neexperimentoval. zvlášť, když ti odešly už druhý za 2é.tis km - to je absolut aušus a reklamoval bych to. od takovýho dílu bych si představoval tak minimálně trojnásobnou životnost.
No pochybuju ze by nebyl rozdíl v brzdach mezi 520 a 530.... Takže i ta cenovka bude nižší. Pro me byl celkem sok když jsem je ted dělal na 535oproti 530. Fakt podstatnej cenovej rozdíl.
PPetr píše:No pochybuju ze by nebyl rozdíl v brzdach mezi 520 a 530.... Takže i ta cenovka bude nižší. Pro me byl celkem sok když jsem je ted dělal na 535oproti 530. Fakt podstatnej cenovej rozdíl.
Mezi 520 a 530 tušim rozdíl neni, až 535 má větší průměr kotoučů, jde to poznat tak, že na 530ku a 530ku narveš 16ky kola, na 535ku a vejš už ne.