Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 Rozdíl v panelu pro výhřev s kolečkem a tlačítkem ?
Vyměnil jsem sedačky látkové s výhřevem za kožené s výhřevem.Problém je že nevím jestli budu muset měnit i ovládací panel pro výhřev za tlačítkový .Původní panel s potenciometrem nereguluje nová sedadla.I barvy drátů na sedačkách jsou trochu jiné.Máte někdo zkušenost s výměnou? Původní sedačky e39/sedan/96 za sedačky z 2001.
Našel jsem pouze témata s nutným protažením drátu od panelu,ale o typech panelů nic.
Našel jsem pouze témata s nutným protažením drátu od panelu,ale o typech panelů nic.
Pleteš. Stačilo mi 10 sekund: http://www.ebay.com/itm/OEM-BMW-E38-E39 ... bb&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/BMW-E39-96-00-5 ... 76&vxp=mtr
Facelift interiéru proběhl dříve než facelift celého modelu. Od té doby jsou tam tlačítka. Takže s ASC jsou. A na facelift sedadla je potřebné vyměnit to ,,spínací centrum,, tzn celou lištu s tlačítky.
http://www.ebay.com/itm/BMW-E39-96-00-5 ... 76&vxp=mtr
Facelift interiéru proběhl dříve než facelift celého modelu. Od té doby jsou tam tlačítka. Takže s ASC jsou. A na facelift sedadla je potřebné vyměnit to ,,spínací centrum,, tzn celou lištu s tlačítky.
Mě jde spíš o zkušenosti někoho kdo vyměnil tento panel.Protože u sedaček mi nejde výhřev a otázka zní.. Je možné nechat panel s potenciometrem na sedačky ,které původně ovládal panel s tlačítky ?
Popřípadě co je ještě dál nutné doupravit.Když koupím panel s talčítky a s ASC tak budu muse dobastlit konektory.Dělal to někdo ?
Popřípadě co je ještě dál nutné doupravit.Když koupím panel s talčítky a s ASC tak budu muse dobastlit konektory.Dělal to někdo ?
-
Staré sedačky byli manuální s výhřevem a Mka byli v elektrice s výhřevem takže mě z podlahy šli jen drátky s jednoduchým konektorem na výhřev sedadel.Na Mka se už jen dotáhla šťáva z autozapalovače a vše se zapojilo a jelo to.Jaká tam byla barevnost káblů už bohužel nevím,ale to snad nemá na funkci vliv.
-
Taky jsem měnil sedadla a už několikrát
Oboje byly poface a šli do předface aut, takže jsem ještě přeletovával konektory z černých na žluté a v obou případech jsem nechával ovládání výhřevu z předface (kolečka) a v obou případech sedadla hřejí, i když mám pocit (pouze subjektivní) že jim to nahřátí trvá o něco déle (ale už to nemám jak změřit).
I předpínáky jsem nechával, a vše v pohodě, jen pro zajímavost.

Birkoff píše:Taky jsem měnil sedadla a už několikrátOboje byly poface a šli do předface aut, takže jsem ještě přeletovával konektory z černých na žluté a v obou případech jsem nechával ovládání výhřevu z předface (kolečka) a v obou případech sedadla hřejí, i když mám pocit (pouze subjektivní) že jim to nahřátí trvá o něco déle (ale už to nemám jak změřit).
Tohle je přesně informace kterou jsem potřeboval znát.Přepínáky pásu jsem také neměnil (pouze jsem přeletoval konektor). Podle diagnostiky je to funkční.Díky