Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW e39 s 16:9 + DSP a MP3?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Viky
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Viky »

Kluci mám e39 rv 03, v autě počeštěnou 16:9 s DSP a už mě zacíná srát changer na cd bo při jakékoli nerovnosti (měchy + sport podvozek) dojde k přerušení přehrávání.

Vím že existuje věcička s nazvem Xcarlink.

Pochlubte se jak kdo máte vyřešený audio vy audiofilové :-)
bartpt
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bartpt »

co zkusit tohle..

http://dx.com/p/1-0-led-car-mp3-player- ... xNzOvl5MrV
vkládám přepis kamarádova popisu
Dole na stránkách jsou fotky možné instalace..

Celý modul má rozměry 9,2 x 3,5 x 4 centimetry. To znamená, že míst na umístění se najde dost, třeba instalace do popelníku(jak dovnitř, tak ven) pro nekuřáky je docela elegantní.
Přední panel (černý nebo stříbrný) obsahuje červený digitální display, vstup USB, universální vstup MINI známý z mobilů,vstup na SD/MMC kartu, hlavní vypínač a ovládací spínače na PLAY, posuv před/vzad, volbu vstupů a regulace hlasitosti. SD karta i fleška může mít kapacitu až 32GB. Regulace hlasitosti je možná díky vnitřnímu zesilovači, kterým se dá upravovat síla výstupu. Já vidím praktičnost v tom, že se dají srovnat hlasitosti výstupů z modulu s hlasitostí hlavního přístroje v autě, kterou potom regulujete ve stejné hladině jedním knoflíkem. Modul si pamatuje moment místa přehrávání (písničku od začátku), kdy jste ho vypnuli, nebo opustili auto. Dále obsahuje funkci REPEAT, Equalizer, hodiny a MUTE. Bohužel mi chybí třeba funkce RANDOM – náhodné přehrávání skladeb.

A co se dá všechno poslouchat přes modul? MP3, z flaschky nebo karty, jako bonus FM rádio ve frekvencích 78,5 – 108 MHz, nebo Ipod a jiné přehrávače prostřednictvím MINI USB, včetně telefonu.

Je to modul, proto trochu práce musíte věnovat zapojení. Modul neobsahuje kabeláž, proto je nutné je opatřit s mikro piny (samicemi), nebo lépe naletovat. Modul neobsahuje žádný manuál, proto popíšu i přípojné body. Základem je napájení přes červený 2-pinový konektor +12V a zem (-). Dále výstup bílý 5-ti pinový konektor s L-kanálem P-kanálem a zem. Na toto je nutné použít stíněný kabel, třeba ze starých sluchátek. Na druhé straně kabel zakončíte nejlépe CINCH (samec)konektory, pokud je má vstup vašeho hlavního přístroje. Další dva PINy jsou výstupem 5V, které lze použít jako spínací napětí třeba externího zesilovače. Dále 3pin pro propojení AUX vstupu, a v rohu letovací otvor pro drát-anténu rádia.

Co víc si přát za 7,39 USD že ?
tomaskraltk

#3 Příspěvek od tomaskraltk »

A zkušenosti s tímhle modulem?
Lucifer

#4 Příspěvek od Lucifer »

To jo celej žhavej v takovým autě mačkat tlačítka někde v popelníku abych si přepnul skladby :D

U e39 je jediný funkční jistý řešení DENSION, stojí cca 2700, umí usb flash některé verze mají i BT, umí ovládat všechny věci od applu.

Vypisuje ID3 tagy na MID/NAVI nebo do budíků, má několik servisních nastavovacích souborů vycházejí i aktualizace od dension kdy se jen nahrajou přes USB do zařízení.

Umí mít k sobě připojenej i např 2TB HDD.

BMW jako je e39 jsou dost choulostivý co se týče připojení neoriginálních věcí do ibusu v autě. Xcarlink mi dělal takový bordel, že mi nešly např xenony, nesvítily některé kontrolky v budíkách, vypadnul úplně zvuk, zmizely všechny čísla z MID displeje. Ale dokud fungoval byla to dobrá věcička.
LukyMaster

#5 Příspěvek od LukyMaster »

Xcarlink mam 2roky a spokojenost 8) Žádnej bordel mi to zatím nedělá..
Viky
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Viky »

Přesně tak, vím ze varianta zvaná fm transmitter je třeba fajn ale hyzdilo by mi to interiér a dále bych přišel o mulitifunkci. Xcarlink se mi líbí ale nelíbí se mi cena. Je mi jasný že někdo to musel vyvinout ale v materiálu to určitě nestalo víc jak 150kc. Tento můj pohled (jsem elektrotechnik) se může zdát zkreslený ale byl to důvod proč jsem tady položil dotaz v prvním prispevku. Tak jak tak se obávám že tomu jakesovi (bmwjakes.cz) toho 3499,- budu muset dat sakra .. :-/
Viky
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Viky »

Jde mi hlavně o to zachovat originální ovládání (volant/16:9), udržet kvalitu zvuku a odstranit citlivost na otřesy. X carlink mi přijde docela drahej, ta druhá vecicka mi přijde rozumejsi.

Vzpomenes si jak se to instaluje? Stačí pouze odpálit changer do věcných lovišť a připojit to místo něj?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Mám dojem, že největší problém v tomhle případě je DSP. Kdysi se někdo dával odkaz na zařízení, u kterého psali, že je pro DSP, ale nepodařilo se mu to zapojit
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Viky
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Viky »

Čistě teoreticky by dsp neměl vadit alternativní zdroj signálu, neměl by poznat ze nehrajes z cd changeru ... ! Rád bych když už něco koupím aby to bylo vyzkoušené a fungovalo to ...
Viky
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Viky »

http://www.bmshop.eu/gateway-light-adap ... a-dension/

Zvláštní, dole je specifikace vozidla: bmw e39 (ne s DSP).

Tak tohle mi bude asi k ničemu ..
Lucifer

#11 Příspěvek od Lucifer »

Z changeru do DSP zesilovače vede zvuk koaxem, šlo by to vyřešit ale jen za předpokladu že jsi v autě neměl dřív DSP a máš rádio+MID panel
ACDC

#12 Příspěvek od ACDC »

Zajímalo by mne, zda tyto přístroje umí např FLAC.
Viky
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Viky »

Z fabriky mám v autě 16:9 a DSP. Takže tak jak tak je jedinou volbou xcarlink?
Filozof

#14 Příspěvek od Filozof »

i pro DSP jsou různé možnosti.
mrkni třeba sem.
http://www.gromaudio.com/docs/bmw_dsp_kit_manual.pdf

Jinak celkově GROM audio mi bylo doporučováno taky do 7er. A některé varianty taky umí DSP.

http://www.gromaudio.com/store/accessor ... n_kit.html

Tady nějakej výběr.

http://www.gromaudio.com/store/all-bmwt.html

tady BMW JAKES prodává sice draze ale pro představu
http://sluzby.bazos.cz/inzerat/32399269 ... od-Aux.php

Takže vlastně stačí jen udělat kabel pro DSP nebo ho koupit a pak připojíš jakoukoliv krabici.... Nebo koupit celek i s DSP přechodkou což ale vyjde dráž.
Viky
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Viky »

Kua je to zapeklita věc. Ještě čekám jestli se k tomuto vyjádří někdo kdo má stejnou specifikaci audiovybavy jako já a úspěšně mu to hraje ...
Lucifer

#16 Příspěvek od Lucifer »

Teď jsem dotelefonoval s jedním pánem co právě řeší a prodává tyhle věcičky a říkal že pro DSP je řešení to zapojit přes analog, tj nepouštět to přes coaxiál do zesilovače. Víc podrobností mi nesdělil
Viky
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Viky »

Hmmm ... To mi moc nepomůže.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Řešitelný to možná je, muselo by se to propojit přes něco takovýho. Je to ale čistě neodzkoušená teorie http://www.hdtechnika.cz/audio-konverto ... au-d4.html
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Viky
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Viky »

Kua tam teď jsem na vážkách ... X carlink tohle prostě není schopnej kompletně vyřešit?
wacc

#20 Příspěvek od wacc »

Kdysi jsem se o to trošku zajímal. Tohle by mělo s DSP bez problémů fungovat a navíc je to kvalitnější než ty čínské výrobky (např. nežere baterku):
http://www.maintronic.de/de/produkte/cp ... layer.html
Odpovědět