Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rada E39 2,5i
Proč ne? Je moc hezká, sice výbava menší, ale vypadá zachovale. Pokud ti 525i stačí a nepotřebuješ Touring, tak v inzerci je i hodně dobře vybavený sedan za nižší cenu:
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=133781
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=133781
Prostuduj fórum - popisuje se to tady cca jednou za týden. Podvozek, chlazení a koroze jsou nejčastější problémy E39. Určitě diagnostika u někoho, kdo tomu rozumí sebou.
Chlazení - auto má velký BC, takže si na fóru dej hledat skryté menu a to jak se používá. Důležitý je test č.7 - displej pak ukazuje teplotu vody, ta nesmí jít dlouhodobé pŕes 97. Ukazovatel teploty je nespolehlivý, na mém autě to bylo 107 -110 st.C a ručička zůstávala uprostřed - zahŕívání způsoboval vadný termostat. Zaměř se na stav chladiče - pokud je původní, tak asi bude vybulený. Dále přes diagnostiku otestovat klimavrtuli - předfaceliftová se dá opravit, ale u FL se musí měnit celá sahara.
Naopak emulze na víćku oleje je u tohoto motoru v tomto období normální, hlavně když jezdí kratší trasy, nesmí ale být na mérce.
Co se týče koroze, tak se zaměř především na spodky dveří a taky páté dveře.
Podvozek - prostě zvednout na rampé a posoudit stav.
Chlazení - auto má velký BC, takže si na fóru dej hledat skryté menu a to jak se používá. Důležitý je test č.7 - displej pak ukazuje teplotu vody, ta nesmí jít dlouhodobé pŕes 97. Ukazovatel teploty je nespolehlivý, na mém autě to bylo 107 -110 st.C a ručička zůstávala uprostřed - zahŕívání způsoboval vadný termostat. Zaměř se na stav chladiče - pokud je původní, tak asi bude vybulený. Dále přes diagnostiku otestovat klimavrtuli - předfaceliftová se dá opravit, ale u FL se musí měnit celá sahara.
Naopak emulze na víćku oleje je u tohoto motoru v tomto období normální, hlavně když jezdí kratší trasy, nesmí ale být na mérce.
Co se týče koroze, tak se zaměř především na spodky dveří a taky páté dveře.
Podvozek - prostě zvednout na rampé a posoudit stav.
- soukupadam
To auto má kůži bez výhřevu, tak to bych si rychle rozmyslel. V zimě zažiješ středověk. Prostě auto co má kuži bez výhřevu (jasnej ital) bych do baráku nevzal. Za 120tis mi to přijde drahé na to jakou to má výbavu.
Asi bych se podíval i jinde takovejch aut 525i - 530i touring bude více během měsíce dvou najdeš jistě lepší nabídku s výbavou.
Kdo si počká ten se dočká.
Asi bych se podíval i jinde takovejch aut 525i - 530i touring bude více během měsíce dvou najdeš jistě lepší nabídku s výbavou.

No zkuste si v zimě jet v látce a pak v kůži bez výhřevu...mě osobně to tedy vadí a já bych ledovou kůži v zimě nesnesl. Asi máte větší telesnou konstrukci a zima vám nevadí nebo jste otužilci nevim. Ale studená záda nesnáším
Jinak auto nevypadá špatně ale ta výbava je chabá asi bych se díval po jiném.

Jinak auto nevypadá špatně ale ta výbava je chabá asi bych se díval po jiném.
Když je zima, tak nosím kabát
Takže problém nemám. Jinak jsem ale výrazný rozdíl mezi ledovou látkou a ledovou kůží nezaznamenal, problém mám spíš v letě, když ta kůže dovede pálit neuvěřitelně. S výbavou souhlas, je to škoda, protože ta barevná kombinace interiéru i exteriéru je asi to nejhezčí, co jsem na E39 viděl.

Má to webasto takže ta kůže se dá přežít a ital to není je to kupované v ČRFilozof píše:To auto má kůži bez výhřevu, tak to bych si rychle rozmyslel. V zimě zažiješ středověk. Prostě auto co má kuži bez výhřevu (jasnej ital) bych do baráku nevzal. Za 120tis mi to přijde drahé na to jakou to má výbavu.

To auto měl tady němec který pracoval v česeké firmě taky to nechápu ale auto je fakt moc pěkné a zachovalé a přitom si připlatili sport sitze.Filozof píše:V pohodě webasto je moc fajn věc
Jen je divné že tak pěkné auto kupované v čr a majitel si nedal do výbavy výhřev sedaček ..to mi hlava nebere![]()
Na jihu bych to pochopil.