Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

rozvodovy retez

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drroman

#1 Příspěvek od Drroman »

zdravím,nasel jsem sice par temat,ale uspokojivou odpoved ne.mel jsem dole vacky a mechanik mi pri nastavovani rozvodu rekl,ze mam totalne vytahany retez,a napinak otevreny naplno uz tu nekdo resil vymenu rozvodu na 525,nebo 530d e60-61?najeto mam cca 280t.z motoru se mi ozyva pravidelne klepani,jehoz frekvence se zvysuje s otackama,jinak auto jezdi normalne.stejne klepani jsem slysel na vice dieselovych bavorech,ale po zahrati to zmizelo.mi to klepe porad stejne.muze to klepat napr ten napinak nebo neco na tech rozvodech?vstriky to nejsou,ty byly na masine.neumite nekdo poradit? https://www.youtube.com/watch?v=1Ys3MPTnqhc
sobol

#2 Příspěvek od sobol »

Drroman píše:zdravím,nasel jsem sice par temat,ale uspokojivou odpoved ne.mel jsem dole vacky a mechanik mi pri nastavovani rozvodu rekl,ze mam totalne vytahany retez,a napinak otevreny naplno uz tu nekdo resil vymenu rozvodu na 525,nebo 530d e60-61?najeto mam cca 280t.z motoru se mi ozyva pravidelne klepani,jehoz frekvence se zvysuje s otackama,jinak auto jezdi normalne.stejne klepani jsem slysel na vice dieselovych bavorech,ale po zahrati to zmizelo.mi to klepe porad stejne.muze to klepat napr ten napinak nebo neco na tech rozvodech?vstriky to nejsou,ty byly na masine.neumite nekdo poradit? https://www.youtube.com/watch?v=1Ys3MPTnqhc
jaky je to rok vyroby ?
bibikuba

#3 Příspěvek od bibikuba »

to mě taky zajímá,jestli má někdo za sebou komplet opravu rozvodů...vydává mi podobný zvuky 530d :cry: ještě jsem to nějak nezkoumal ale hádám rozvody,vstřiky popř.dvouhmota.nějaký poznatek o výměně rozvodů popř.na koho se obrátit se bude hodit..
Drroman

#4 Příspěvek od Drroman »

je to 2006,zitra by mely byt rozvody hotove,menil jsem komplet retez kola kladky napinaky,proste vsechno tak poreferuju.rozvody byly posledni vec,jinak si proste na ten zvuk zvyknu coz se uz castecne stalo :D
sobol

#5 Příspěvek od sobol »

Drroman píše:je to 2006,zitra by mely byt rozvody hotove,menil jsem komplet retez kola kladky napinaky,proste vsechno tak poreferuju.rozvody byly posledni vec,jinak si proste na ten zvuk zvyknu coz se uz castecne stalo :D
2006,to je jeste dobry,tam to praska jen obcas :)
Laco002JT

Re: rozvodovy retez

#6 Příspěvek od Laco002JT »

Skusim obnovit temu. Mam tiez klepanie od motora(prikladam aj video). Ide o 330xd e91 m57n2 170kw. Moze to sposobovat ta retaz? Alebo je to nieco ine? Stretol sa s tym niekto? Pozna niekto riesenie? Som vdacny za kazdu radu.

Video: https://m.youtube.com/watch?time_contin ... bQzmsrfa_U

Zvuk najlepsie pocut cca od 14-15 sekundy. Take mechanicke klepanie/cvakanie. Video zvuk dost skresluje bohuzial. Pocut to na volnobeh az do kabiny do cca 1900 otacok potom zvuk motora prehlusi to cvakanie. Potom spat od cca 1900->volnobeh pocut zvuk znova. Myslim ze zvuk je velmi podobny az rovnaky ako u zakladatela temy.
zidators
Kontaktovat uživatele:

Re: rozvodovy retez

#7 Příspěvek od zidators »

Taky mám takové klepání,ale to dělá vývěva mi bylo řečeno :) jelikož mám motor po rozvodech.
Odpovědět