Dobrý den,
zvažujeme koupi tohoto vozu. Je to spolehlivý vůz?
Jak se pohybují ceny náhradních dílů pro pravidelnou údržbu? Destičky, kotouče, olej apod.
Popř. můžete doporučit servis v okr. Karviná?
Předem moc děkuji za odpovědi
1. BMW nikdy hanit nebudu
2. Audi Ti doporučovat taky nebudu
3. Všechno ostatní co chceš vědět si najdeš na internetu nebo ve zdejších přízpěvcích (a že je jich tu dost)
Ale aby si mel o cem premyslet, tak zvaz jeste jednou volbu toho 4x4. Je to pro tebe opravdu dulezity? Jezdis celou zimu po horach? Ja jen, ze spousta lidi ani netusi, co ta zadokolka s dobryma gumama projede. Za sebe muzu rict, ze s tim projedu vic nez s cimkoliv pred tim. (Predokolky).
Protoze ta ctyrkolka je drazsi uplne ve vsem. Porizovaci cena, nahradni dily, castecne udrzba..... A efekt?
horan píše:Ale aby si mel o cem premyslet, tak zvaz jeste jednou volbu toho 4x4. Je to pro tebe opravdu dulezity? Jezdis celou zimu po horach? Ja jen, ze spousta lidi ani netusi, co ta zadokolka s dobryma gumama projede. Za sebe muzu rict, ze s tim projedu vic nez s cimkoliv pred tim. (Predokolky).
Protoze ta ctyrkolka je drazsi uplne ve vsem. Porizovaci cena, nahradni dily, castecne udrzba..... A efekt?
Přesně tak a člověka to i víc baví, když zadek občas lehce ustřelí.
Dobré pneu, plná nádřž a hurá na hory.
tohle píšou lidi co xdrive nikdy neměli... pokud na to máš, tak si to kup a určitě neprohloupíš, jede to parádně.. a nic moc se na tom nesere... jinak přemýšlel bych o 2008 po faceliftu... mnohem lepší.
Ano tohle pisu, protoze jsem ctyrkolku nemel.
Ale nikde jsem nezustal nikdy zaseklej, takze tahat kila a potencialni problemy me prijde zbytecny.
Ze zkusenosti vim, ze urcity procento lidi (a neni jich malo) si kupuje ctyrkolky protoze si mysli jak ojebou fyziku, ze na ledu se da letet 150km/h, ze pri aqauplaningu staci prislapnout plyn, ze se nemuze prevratit atd. Nam ostatnim staci zadek.
Proto jsem napsal o tom zamysleni. Nepsal jsem ze je to k hovnu, ale na dalnice je to opravdu k nicemu.
horan píše:Ano tohle pisu, protoze jsem ctyrkolku nemel.
Ale nikde jsem nezustal nikdy zaseklej, takze tahat kila a potencialni problemy me prijde zbytecny.
Ze zkusenosti vim, ze urcity procento lidi (a neni jich malo) si kupuje ctyrkolky protoze si mysli jak ojebou fyziku, ze na ledu se da letet 150km/h, ze pri aqauplaningu staci prislapnout plyn, ze se nemuze prevratit atd. Nam ostatnim staci zadek.
Proto jsem napsal o tom zamysleni. Nepsal jsem ze je to k hovnu, ale na dalnice je to opravdu k nicemu.
Měl jsem A6 quattro a pro mě to bylo opravdu zbytečný a nevyužitý.
Milannn: mimochodem muzes popsat nam chudym ridicum co nemaji na predni poloosy v cem je to teda o tolik lepsi? V pripade ze nezijes v alpach. Jak v praci tak v rodine je nekolik 4kolek , ale nepozoruji nic, v cem by v beznym provozu byly lepsi, pokud neberu otcovi LR, a LandCruiser co pouziva v lese.
Nechci tu rozpoutat flame, jen jsem dal nejaky duvody proc ne, zatimco ty si jen naznacil ze neni pro chudy.
milannn píše:tohle píšou lidi co xdrive nikdy neměli... pokud na to máš, tak si to kup a určitě neprohloupíš, jede to parádně.. a nic moc se na tom nesere... jinak přemýšlel bych o 2008 po faceliftu... mnohem lepší.
Jsem uplnej chudák a looser,ale čtyřkolu jsem měl jak píšu nahoře. Tak nechápu proč píšeš to co píšeš
ja mam napr. xdrive "pro jistotu"
v 99.5% jeho schopnosti nevyuzijes a jenom ho "vozis sebou", ale kdyz nastane krizova situace, tak je kazde promile pravdepodobnosti, ze se z toho dostanes bez ztraty kyticky, k dobru a budes rad ze ho mas.
a jako vsechno kazda "pojistka" neco stoji, takze mas vyssi spotrebu a potencionalne vic veci co se muze srat, ale s tim se proste musi pocitat dopredu.
Ja mam 530xd 2009 a sem nad miru spokojenej ikdyz nejezdim na hory a prakticky to xko nevyuziju... podle me i podle nazoru hodne znamejch je xdrive u bmw nejlepsi ze vsech systemu 4kolek.. A myslim ze treba ten litr spotreby navic se da prezit kdyz jezdis s pocitem ze to auto vyjede kamkoliv..
No ja nevim, ja zase slysel ze jedinny rozdil mezi zadnim nahonem a pohonem vsech kol je ten ze se ctyrkolkou zapadnete na hur pristupnem miste Ja to mam nastavene jinak, mne se s tema ctyrkolama nejezdi dobre, je to jiny pocit z rizeni a mne se tam vytraci ta radost. Navic to neni jen litr ve spotrebe, o dost hur to jede, minimalne pocitove a servis taky nakladnejsi.