Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vše okolo alarmu E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bigrosak

#1 Příspěvek od bigrosak »

Ahoj,hledal jsem všemožně,ale nenašel.Zajímá mě co vše umí origoš alarm v E60. Můj postřeh je zatím jen že když je auto zamčeno dálkou a odemknu klíčem začne nechutně pískat.Dále jsem zkoušel odpojit baterii a začal k tomu houkat i klakson a blikat směrovky.Alespoň si myslím že to tím bylo.Po druhé se mě to již nepovedlo s klaksonem.Dále jsem měl na diagnostice chybu na nějaké čidlo alarmu v autě kterou jsem odstranil,ale nechápu k čemu čidlo slouží?Při zamčeném autě a stažených oknech se nic neděje když po autě mávám,po houpání z autem taky nic.Jediné co mě napadá zkusit auto zvednou heverem zda něco bude dělat :-) .Chyba se již neukázala.Dále by mě zajímalo zda se dá nějak zaktivovat blikání směrovek při zamknutí,občas se mě stane že si nejsem jistý a musím se jít podívat :-( tedy jen když stojím zezadu k autu a nevidím blikat signalizační kontrolku na zrcátku.To je snad vše co mě napadá.Pokud jsou i jiné vychytávky které alarm umí tak sem s nima :-)
sonyk02

#2 Příspěvek od sonyk02 »

Blikání smerovek při zamknuti by mělo jit nastavit v iDrive. Jsou tam obě možnosti jak při zamceni tak odemčení jestli má blikat.
bigrosak

#3 Příspěvek od bigrosak »

Auto při zvedání heverem také nic nedělá,nehouká ani nic jiného.Dokonce jsem v klidu vyměnil všechny kola a alarm stále nic.To funguje jen na otevření dveří? Opravdu originál alarm nemá nějaké vychytávky :-( docela mě to mrzí.
bigrosak

#4 Příspěvek od bigrosak »

A ještě jedna věc,na idrive jsem nastavil bliknutí směrovek při zamknutí i odemknutí,ale funguje to jen při odemčení vozu.Spíše bych to uvítal opačně,netuší někdo kde může být problém?
mi00wa

#5 Příspěvek od mi00wa »

můžeš si to nastavit v idrive (položka setting) jak blikáni při zamknuti (myslím že to blikne dvakrát) tak i odemykání ( jednou blikne)
janosik

#6 Příspěvek od janosik »

po zvednutí, např. výměny kola při zamklém vozu se spustí alarm.
bigrosak

#7 Příspěvek od bigrosak »

Jasně to nastavení jsem našel,ale funguje bliknutí jen při odemčení,ale ne zamčení i kdyyž je zaškrtnuto.Jináč se mě alarm nespustí při zvedání heverem? Na diagnostice žádná chyba není na alarmu.Kde se nachází senzor pohybu? Zkontroloval bych ho,popřípadě vyměnil.Jináč co je ve stropnici u prostřed za čidla či co to je? Přijde mě to jako nějaký mikrofonek nebo něco podobného.
mi00wa

#8 Příspěvek od mi00wa »

to máš divný, mám zaškrtnute jak odemykáni a zavirani blikání a bez problemu někdy s prodlevou, čidlo proti náklonu by měl bejt ve stropě. A jak popisuješ že tam vidíš ,,mikrofonek" tak to jsou detektor pohybu. ( snad víš co to je)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

To ve stropu je prostorový čidlo. Nezkoušel jsem zvedat zajištěný auto, ale mám dojem, že to nijak reagovat nebude, protože náklon hlídají jiný čidla, ale ty nejsou instalovaný u origo alarmu
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
bigrosak

#10 Příspěvek od bigrosak »

ano mám zaškrtnuté obě políčka a blikání funguje jen při odemčení vozu.Prostorové čidlo jsem zkoušel se zamčeným vozem,aktivním alarmem a staženým oknem,ale vůbec nic se neděje :-( při mávání ani jiném pohybu,nemůže to být třeba čidlo při rozbití skla? Jináč je škoda že tam není z fabriky nějaké gravitační čidlo které bude fungovat při náklonu atp.Nemáte někdo nějaký návod k alarmu co vše umí atp? Myslím si že by udělal službu více lidem kteří vlastní E60tku :-)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Snejk »

pokud mas opravdu origo alarm (dioda na zrcatku a ve strope pohybove cidla) a mas jistotu ze to není jen castecna dodělávka ale origo alarm, tak to samozrejme naklonove i pohybove cidlo vždy ma, a kola by si bez jeho spusteni fakt nevymenil...
to ze to po zamceni nezablika (pokud jsi to opravdu spravne nastavil) prave znaci to, ze auto není plne zajistene a nektera zona je porad otevrena, ci proste nefunkcni... tzn... mas třeba otevreny kufr... zamknes.. ale auto blikne az po tom co ho zavres.... takze musíš podle diag projit všechny cidla jestli fungujou..
ovšem za predpokladu ze si to tam jen někdo navoko nedobastlil... staci pridat sirenku, nakodovat alarm a na dveře apod bude reagovat uplne každý auto... to uz je v zakladu :)
bigrosak

#12 Příspěvek od bigrosak »

Aha :-) v zrcátku dioda je a po aktivaci bliká,jak bude čas tak to celé projdu a uvidím co je kde špatně,jináč sirénu to má,dokonce při odpojení baterie začne auto vyvádět ještě vic i s klaksonem :-)Dám vědět na co jsem přišel.
mi00wa

#13 Příspěvek od mi00wa »

pokud zamkneš auto dálkovým a potom zmačkneš ještě jednou LOCK (logo bmw) tak dioda se nachvílí rozsvítí a potom začne blikat, tím pádem jsi odpojil čidlo náklonu a detektor pohybu. aby jsi znova zapnul čidlo náklonu a pohybu detektor musíš auto odemknout a potom opět zamknout kličem nebo zmáčknout jednokrát logo bmw
Odpovědět