Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pískání e39 540iat

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
OndraBMW535i

#21 Příspěvek od OndraBMW535i »

podobny problém jsem resil na mem sprinteru r.2009, občas se ozyva takove houkani nekde od spod, dela to jenom nekdy a jenom za jizdy, bohužel jsem se nato musel vysrat :D pac jsem to resil několikrát a nic, je to dodavka na praci, ale nesnasim takove zahadne zvuky :D
RomanM3

#22 Příspěvek od RomanM3 »

no kuva to je nápad!ted jsi na to kápnul...udělám z toho dodávku na práci a vyseru se na to :wink:
upřímně už k tomu taky nemám daleko, že se na to vykašlu a budu jezdit dokud se něco prostě nerozletí na kusy a aspon pak budu vědět co to bylo.....nebo to hodím ze skály
OndraBMW535i

#23 Příspěvek od OndraBMW535i »

RomanM3 píše:no kuva to je nápad!ted jsi na to kápnul...udělám z toho dodávku na práci a vyseru se na to :wink:
upřímně už k tomu taky nemám daleko, že se na to vykašlu a budu jezdit dokud se něco prostě nerozletí na kusy a aspon pak budu vědět co to bylo.....nebo to hodím ze skály

znám ten pocit, kdy jsi spocený v rohu místnosti a okusuješ si do krve prsty, kdy ten zvuk konečně skončí :D :D :D ne kámo, znám to, už milionkrát jsem řešil na mé V8 zvuky a přišlo mi vždy, že jsem jediný komu se to děje))))))
RomanM3

#24 Příspěvek od RomanM3 »

tak jsem dostal o víkendu prověřit ten ventilátor - po přejetí železničního přejezdu to začalo pískat, ale ani po vypnutí ventilátoru to nepřestalo.
dneska jsem jezdil po doktorech a během asi 10km to udělalo dvakrát.
bohužel na to ted nemám moc čas, řešit to, ale zároveň ani ted moc autem nejezdím, tak to aspon ani nekurvím ještě víc.
nicméně pořád nevím čím to je a pořád jsem nejvíc nakloněný tomu, že to dělá převodovka. je tu nějaký machr přes tyhle převodovky? nemůže tam být třeba nějaký ložisko, které toto může dělat?nebo nemohl některý z předchozích majitelů třeba tahat auto dlouho na laně a tím ji zkurvil a takto se to projevuje? jak funguje vlastně mazání té převodovky?asi je tam někde čerpadlo, no ne?
jsem bezradný....
diky za další rady
ps: dneska jsem natočil další video, kde je to snad malinko lépe slyšet...nemám ted ale u sebe kabel. jak příjdu domu tak si možná vzpomenu a upnu to a dám sem link
Odpovědět