Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Servisní historie
Taky by mě zajímalo, jestli jsou v autorizáku schopní (a ochotní) vyjet servisní historii auta, který třeba ani nebylo servisovaný u nich, ale někde v zahraničí.
Tuhle mi někdo říkal, že E60 (konkrétně šlo o kus z roku 2009) má už elektronickou servisní historii, že k tomu už nejsou papírový servisní knížky. Nevíte, co je na tom pravdy?
Tuhle mi někdo říkal, že E60 (konkrétně šlo o kus z roku 2009) má už elektronickou servisní historii, že k tomu už nejsou papírový servisní knížky. Nevíte, co je na tom pravdy?
-
- Kontaktovat uživatele:
knedlifek píše:Psal jsem do BYCHLA a tam mi řekli ne ne ne - neyblo tu nikdy auto, tak nic o něm nevíme.centrální databáze....
tak bychl neni autorizovanej servis ne? jestli má přistup do servisní historie.. nemusí mít kompletní..
jinak jsem se setkal i s tim, že některý německý servisy přistup do datbáze neměli a zaznamy tak do společný databáze neukládali..
- cmelak
Ja jsem byl nedavno ve Stratosu na Proseku a tam mi po predlozeni velkyho TP a obcanky ukazali jen na monitoru datumy a km, po rozkliknuti tam bylo videt co bylo delano ale nechteli nic tisknout, ze to je jen pro interni ucely, ale prekecal jsem ho aspon cvaknout si to na mobil.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Moje auto bylo prvním majitelem koupeno jako nové v tehdy Auto Base, dnes CarTec Praha a celou dobu tam jezdilo na servis. Když jsem tam jednou měl cestu okolo a kupoval nějaký díl, poptal jsem se na možnost získání podrobné servisní historie. Chlap na dílech nebyl moc ochotný, prý kolega, co by byl kompetentní to řešit, tam není a dal mi na něj vizitku. Tomu jsem se nedovolal, tak jsem podle kontaktů na netu zkusil zavolat nějaké jeho kolegyni. Ta předně chtěla doložit, že jsem teď vlastníkem, k tomu jsem jí poslal oskenovaný malý techničák, což stačilo. Potřeboval jsem to mailem (nejsem z Prahy), říkala, že digitalizované mají jen novější doklady a auta, postupně si dělají digitalizovaný archiv a dodatečně si skenují i věci ke starším autům, ale na to moje se ještě nedostalo (2006-2012). Chvilku jsem jí přemlouval, ale nakonec doklady k mému autu oskenovala mimo pořadí a naposílala mi to mailem. Takže mám všechny faktury včetně detailů položek, co se kdy dělalo :palec: Vychází mi z toho ale, že jinde, než kam auto fyzicky jezdilo na servis, bych tyhle detailní informace nezískal, leda tak ten základní výpis, jak psal tee-jay.