Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 otevření kapoty

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
krakonos

#1 Příspěvek od krakonos »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda někdo znáte postup, jak otevřít kapotu při přetrženém bovdenu?
Při otevírání se mi přetrhl jeden bovden, ten u levé strany z pohledu řidiče a tudíž kapota nevyskočí ze zámku. Druhý zámek se normálně otevře.
Zkoušel jsem sundat kryt motoru i podběh u levého kola, ale absolutně bez šance se na zámek dostat.
Mohl by jste mi někdo prosím poradit?
FFrenkie

#2 Příspěvek od FFrenkie »

Zkus to přes ledvinky.
krakonos

#3 Příspěvek od krakonos »

Pres ledvinky jsem to zkousel, ale tam je dost plastu a hned chladic, takze se nedostanu ani do motoru.
Rad bych radu od nekoho, kdo to uz delal a ma s tim zkusenost.
FFrenkie

#4 Příspěvek od FFrenkie »

No nevím,někde jsem četl,že to jde,vyndáš ledvinky ,pak se musí ty plasty odehnout trochou násilí a dostaneš se spodem k zámkům.
krakonos

#5 Příspěvek od krakonos »

Bohuzel to tak neni, ledvinku vyndas, plasty odehnes, ale za nimi je chladic a napravo dalsi plasty, taze uplne bez sance.
Jestli jsi to nekde cetl, nemas treba odkaz?
FFrenkie

#6 Příspěvek od FFrenkie »

Zkus tady,je to sice E36 .ale princip bude podobný.
https://www.youtube.com/watch?v=nnq8vng6fZI
gsicbr

#7 Příspěvek od gsicbr »

ta e36 je úplně jiná. U e60 jsou ledvinky součástí nárazníku a ten nesundáš, protože 5 šroubů je pod kapotou. Samotný ledvinky nepomůžou, jsou tam pak ty plasty. Sleduju tohle fórum od začátku, a protože jsem měl nárazník nedávno dole, přemýšlím jak ti pomoct, ale nic mě nenapadá. Je to jak nedobytná pevnost. Bez toho aby jsi něco znásilnil tak to podle mě nepůjde. Držím palce.
abuk

#8 Příspěvek od abuk »

Ahoj, ono to asi nějak půjde,... Předminulý týden jsem byl v Brně na ohňostrojích a když jsem se vracel k autu, tak se mi kolem něj někdo motal. (Jak jsem se rozběhl, utekli) Asi chtěli ukrást světlomety nebo něco z motoru, jelikož jsem měl levou stranu kapoty pootevřenou...(čelem k autu) Druhý zámek mě zachránil. Zkoumal jsem, jak to mohli vypáčit a nikde jsem žádné poškození nenašel... Asi kouzelníci...

EDIT: Mrkni sem http://www.bmwforums.info/bmw-5-series- ... onnet.html
EDIT2:Hi had same problem other day took me 10 mins,I got car on ramps removed bottom engine cover and located the latch on driver side cuz that was side not releasing and looked on net of latch design and how release button works , and used long thin metal piece wire and pushed release button, lucky it worked.and the cable was fine just popped out of the latch. Look on net for e60 latch so can see how looks and where release button is.
krakonos

#9 Příspěvek od krakonos »

Ahoj,
povedlo se to nakonec otevřít, ac mi několik servisaku tvrdilo, ze bez zniceni kapoty to nepujde.
Kdyby jste to někdo potreboval, tak se musí sundat leve kolo, vyndat plastovy podbeh a pak hubenou rukou pod vzduchovym filtrem se da sahnout prsty az na ten zamek a odcvaknout ho.
Musim ale rici, ze nez se to povedlo, tak to stalo spoustu casu a nervu, nez se na to prislo, jak to zvladnout bez nasili.
sedyvlk6

#10 Příspěvek od sedyvlk6 »

krakonos píše:Ahoj,
povedlo se to nakonec otevřít, ac mi několik servisaku tvrdilo, ze bez zniceni kapoty to nepujde.
Kdyby jste to někdo potreboval, tak se musí sundat leve kolo, vyndat plastovy podbeh a pak hubenou rukou pod vzduchovym filtrem se da sahnout prsty az na ten zamek a odcvaknout ho.
Musim ale rici, ze nez se to povedlo, tak to stalo spoustu casu a nervu, nez se na to prislo, jak to zvladnout bez nasili.
počkej vzducháč je na pravé straně
krakonos

#11 Příspěvek od krakonos »

sedyvlk6 píše:
krakonos píše:Ahoj,
počkej vzducháč je na pravé straně
Z pohledu ridice je na levé strane viz uvodni clanek.
Odpovědět