Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Snap-in modul funkce

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
knedlifek

#1 Příspěvek od knedlifek »

Ahoj lidičky, můj dotaz zní z vyprávění:

Zakoupil jsem nokii 6230 na což mám v autě BMW E61 rv07 Snap-in adapter, předpokládal jsem, že vložím telefon a automaticky se spojí a bude fungovat jako handsfree, ale nikoliv - "pouze" nabijí. Proč jsem toto chtěl zprovoznit? Abych zjistil zda mi bude fungovat internet autě, respektive www a email. Případně jako záložní telefon, kdybych svůj zapoměl. Můžete mi poradit, co mám udělat? Abych vše vyzjstil a aktivoval? Online chapu že musím mít pro začátek nastavené gprs na telefonu a poté buď mi online půjde či nikoliv. Když se kouknu do nabídky online, tak mi říká, že nebylo nalezeno žádné spojení k internetu.... Díky chalani :-D
HonzaK

#2 Příspěvek od HonzaK »

U tvého ročníku slouží Snap In k nabíjení a případně zesílení signálu antény (ale to asi jen u některých telefonů).
Telefon si musíš každopádně spárovat přes Bluetooth. A to nemusí být rozhodně nějaká prehistorická Nokie, ale ten co normálně používáš. Je to celkem snadno pochopitelné z toho co se ti objevuje na displeji během toho procesu, pokud vládneš nějakým jazykem, kterým to na tebe píše.
Na internet v tomhle autě tak jak je zapomeň.
I kdybys měl tuhle věc ve výbavě, tak ti u nás po vypršení původního kontraktu nepojede. Data to tahá přes interní simku a u některých čerstvě dovezených aut to ještě do vypršení kontraktu původního majitele jede a tahá data přes Roaming.
knedlifek

#3 Příspěvek od knedlifek »

Výborně si mi to vysvětlil a teď i chápu. Děkuji.
knedlifek

#4 Příspěvek od knedlifek »

:-) Za simka nejde vyměnit za naší co? To by mohlo vyřešit. Kdepak je?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

SIM karta nikde není. Volání na SOS (112) obstarává Mulf modul, kterej má i svoje IMEI číslo, aby se dokázal registrovat do GSM sítě
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
HonzaK

#6 Příspěvek od HonzaK »

Ale tady se Vlasto neřeší žádný MULF.
Tady popisuji auto z té doby s výbavou "připojení k internetu" anebo jakékoliv auto s BMW Assist, Teleservices. Prostě ty co používají TCU a ta rozhodně v sobě simku má a přes ní to smskuje a volá a přenáší data dle aktivovaných služeb přes nasmlouvaného operátora. Proto je nutné mít kontrakt, protože to platíš nějakým paušálem.
Často k vidění u aut z DE.
U nás se nikdy neprodávalo, protože to u nás nefunguje. Teda až teď od 7/13 a ne zpětně. Ale to je jiná kapitola a jiná technika.

SOS volání s tím nemá nic společného.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

BMW assist tam mám, volá to jen na 112 a v Německu (u nás to nefunguje) do BMW. Teď to řeším, mám auto u Snejka - CIC + Combox, ale mám dojem, že pro připojení k internetu se používá telefon s datovejma službama jako modem
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
knedlifek

#8 Příspěvek od knedlifek »

Tak se klíči domluvte, jak to tedy je :-)
HonzaK

#9 Příspěvek od HonzaK »

Tak jak jsem psal. Popisoval jsem stav u E60 z roku 07 co má ten co to tady odstartoval.
Combox se do E60 nikdy továrně nedával.
Ta možnost s daty přes tvůj telefon je taky. Mám to v autě, ale jak píšeš, chce to Combox + mít v něm nakódovaný fake VIN auta co to mělo z fabriky
knedlifek

#10 Příspěvek od knedlifek »

Ach jo, jsem myslel že svitla naděje... Tak už nebudu buzerovat :-) . A stejně by se mi to líbilo, ale e61 je krásné auto a kvůli tomu si novější kupovat nebudu.
Odpovědět