Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kontrolka "Level Control System Failure"

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
filiplesna

#1 Příspěvek od filiplesna »

Ahoj,
vlastním 525d Touring a občas mi v něm během jízdy blikne varovný nápis "Level Control System Failure". Když zhasnu motor a následně znovu nastartuju, kontrolka zmizí. A objeví se zase třeba i po dalších 400 najetých kilometrech (po novém nastartování znovu zmizí).
Auto jsem koupil z druhé ruky a následně zjistil, že má vybrakovaný filtr pevných částic. Nemůže s tím ta chyba souviset?
Děkuju za radu, s pozdravem
Filip.
Lucifer

#2 Příspěvek od Lucifer »

Je to chyba nivelace, aneb na zadní nápravě jsou místo pružin měchy který vyrovnávají pořád stejnou výšku, může zahaprovat čidlo na nápravě apod. Chce to diag a zjistit kde je chyba zapsaná
abuk

#3 Příspěvek od abuk »

Ahoj, já měl stejný problém, neodkládej to a nechej si předělat sání kompresoru do kufru. Za zadním kolem pod pravým podběhem nárazníku je kompresor, většinou praskají hadičky k sání, pak to nasává bordel až se kompresor zadře. Byl jsem u toho, jak to předělávali a když sundali kryt kompresoru, bylo tam plno bordelu, hadička prasklá na dvou místech,... Za 5 min. 12, zachránili mě to od investice do nového kompresoru... Zručný člověk to asi zvládne i sám... Já to nechal dělat u TT-SIMIK na Slovensku a naprostá spokojenost...

PS: Můžou to být také senzory, ale dle projevu to bude stejný případ jako u mě...
Dawes

Re: kontrolka "Level Control System Failure"

#4 Příspěvek od Dawes »

Nechtel jsem zakladat nove tema,tak pisi sem.Nastal problem,kdy se mi obcas zobrazi uvedena kontrolka.Kompresor normalne mechy nafouka,ale pripada mi,ze za delsi dobu.Deje se to vetsinou po desti.Take jsem zaznamenal,ze si obcas pri dofuku jakoby ,,odfoukne".Netusite nekdo jak postupovat?Napada me nejaka hadicka praskla.Dekuji
Sweden

#5 Příspěvek od Sweden »

Jak už jsme si psali tak vím že máš moji bývalou e61, sice od prodeje najela cca.+80tis.km ale zase tak moc to není. Co znamená že dofukuje déle? Máš změřeno cca.jak dlouho? Dofukuje při každém delším stání nebo třeba každé ráno? Odfouknutí myslíš takovéto PUUUF když má doufoukáno,

Zkouška těsnosti je klasika, jarová voda, štětec a projít spoje, měchy, popř. místa kde by mohla být hadička prošoupaná(např.v nějakém ohybu apod.).
Nebo pokud máš diag. tak přes Inpu sledovat jak kompresor dofukuje, jak moc se u toho hřeje, či kolik Psů nafouká a jak dlouho je udrží.

Za mého vlastnictví jsem veškeré spoje a hadice kontroloval, kompresor vyčistil a přemýšlel o jeho přendání na vhodnější místo aby z něho nebyl žrout bordelu a prachu, bohužel na toto sem se již nedostal.
Přílohy
SAM_3259.JPG
SAM_3259.JPG (194.79 KiB) Zobrazeno 1215 x
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Dawes

#6 Příspěvek od Dawes »

Sweden píše:Jak už jsme si psali tak vím že máš moji bývalou e61, sice od prodeje najela cca.+80tis.km ale zase tak moc to není. Co znamená že dofukuje déle? Máš změřeno cca.jak dlouho? Dofukuje při každém delším stání nebo třeba každé ráno? Odfouknutí myslíš takovéto PUUUF když má doufoukáno,

Zkouška těsnosti je klasika, jarová voda, štětec a projít spoje, měchy, popř. místa kde by mohla být hadička prošoupaná(např.v nějakém ohybu apod.).
Nebo pokud máš diag. tak přes Inpu sledovat jak kompresor dofukuje, jak moc se u toho hřeje, či kolik Psů nafouká a jak dlouho je udrží.

Za mého vlastnictví jsem veškeré spoje a hadice kontroloval, kompresor vyčistil a přemýšlel o jeho přendání na vhodnější místo aby z něho nebyl žrout bordelu a prachu, bohužel na toto sem se již nedostal.
Presne tak ten zvuk puuuf dela pouze,kdyz ma dofoukano.Kontrolka se mi rozsviti tak 1xtydne po delsim stani.Zatim jsem nic nemeril,mam jenom delphi.Vetsinou mi to dela jen pri desti.V sobotu to zkusim rozebrat a projit vsechny ty spoje+ to tam vycistit.Celkove budu muset vycistit vsechny kanalky,protoze se mi drzi voda na prahu u ridice.Dekuji za odpoved
Ps Ty kola tomu seknou,asi se po nich ohlidnnu :)
Sweden

#7 Příspěvek od Sweden »

preventivně bych vyčistil ten předfiltr v pravém zadní podběhu aby měl kompresor dostatek potřebného vzduchu, je to práce na chvilku.

PS: kola tam máš R17? Pružiny H&R jsou pryč?
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Dawes

#8 Příspěvek od Dawes »

Sweden píše:preventivně bych vyčistil ten předfiltr v pravém zadní podběhu aby měl kompresor dostatek potřebného vzduchu, je to práce na chvilku.

PS: kola tam máš R17? Pružiny H&R jsou pryč?
O pružinách nic nevím,ale přijde mi to dost nízké o proti minulé E61. Zítra to schválně omrknu. Dal mi to na origo 17,na kterých to moc hezké není,kor když koukán na tvoje foto :D
Odpovědět