Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e61 zateklo do kufru pomoc!
Potřebuju sehnat tuto jednotku která to nedala zase ta zkurvená panorama zateklo mi do kufru a odpalilo to tuto jednotku prosím o radu o jakou jednotku se jedná kde a za kolik koupit,připadně jestli jde měnit kus za kus nebo se to musí zase přes diagnostiku.
Je to toto http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=25&hl=3 jo ještě jsem zjístil náhradu č.dílu 61359266274
A ještě prosím o radu kudy tam teda zatéká podle zkoušky to jde pravým zadním sloupkem po kabelech nad baterku a do prostoru pod rezervou.Který ten díl vyčistit nebo odstranit u totho odtoku panoramy nikde to tu nikdo pořádně nepopsal.Díky
Je to toto http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=25&hl=3 jo ještě jsem zjístil náhradu č.dílu 61359266274
A ještě prosím o radu kudy tam teda zatéká podle zkoušky to jde pravým zadním sloupkem po kabelech nad baterku a do prostoru pod rezervou.Který ten díl vyčistit nebo odstranit u totho odtoku panoramy nikde to tu nikdo pořádně nepopsal.Díky
- Přílohy
-
- bmw.jpg (43.25 KiB) Zobrazeno 2292 x
Tak to jsi dopadl o fous hůř než já. Já minulý týden u Snejka výtáhnul baterku z kufru a to už byla 2/3 pod vodou. Naštěstí byla voda jen v té pravé kapse, prostředek byl suchý.
A teče mě tam úplně stejně, pravá strana a svazek kabelů nad baterkou je mokrý a kape tam odtud. Vyndal jsem světlo, rozebral plasty kolem roletky na sloupku a zjistil, že konec odtoku je až pod nárazníkem a zespodu se tam nedostaneš. Takže buď to odkrytovat dole a nebo sundat nárazník. Tak jsem alespoň zkusil hadičku rukama pomačkat, kam jsem dosáhnul a to jak dolu k odtoku, tak i nahodu až do sloupku. Včera chcalo jako sviň a voda nikde....tak doufám, že už problém nebude.
Nicméně tě uklidním.....ty jsi měl vodu a já mám po včerejšku upravenou haupnu a střechu od krup......takže každej máme něco
A teče mě tam úplně stejně, pravá strana a svazek kabelů nad baterkou je mokrý a kape tam odtud. Vyndal jsem světlo, rozebral plasty kolem roletky na sloupku a zjistil, že konec odtoku je až pod nárazníkem a zespodu se tam nedostaneš. Takže buď to odkrytovat dole a nebo sundat nárazník. Tak jsem alespoň zkusil hadičku rukama pomačkat, kam jsem dosáhnul a to jak dolu k odtoku, tak i nahodu až do sloupku. Včera chcalo jako sviň a voda nikde....tak doufám, že už problém nebude.
Nicméně tě uklidním.....ty jsi měl vodu a já mám po včerejšku upravenou haupnu a střechu od krup......takže každej máme něco

BMW E36/7 Z3 Hell Rot, 2.8l, 1997
Škoda Yeti 2.0TDI/125kW, 2015
Peugeot 307CC, 1.6l, 2007
teče do všech E61, nehledě na panoramu, ale do každé teče jinudma, už jsem řešil vodu i v sedanu
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=106909
Takže u mě vyřešeno, jediné co je potřeba je odstrojit komplet strop a prošťouchnout odtokové trubičky. V každém rohu jedna. Ty přední jsou většinou OK.....tedy alespoň u mě a ty zadní ucpaný jako prase. Dělala mě to firma, když mě rovnala střechu po kroupách a do auta zatejkalo tak, že kufr celej plaval(naštěstí jen strany kde nejsou jednotky). Prý se to prošťouchlo drátem a z hadičky se vyvalil komplet všechen bordel. Holt jak tam asi napadá sajrajt když někde stojíte s otevřenou střechou(listí, větvičky, hmyz) tak až pak zaprší třeba i trochu dovnitř střechy, tak se to všechno postupem času spláchne do těch odtokovejch hadiček.
Kromě toho je potřeba zkontrolovat, zda máte dobře v rovině celou panoramu, zda třeba jeden roh(nebo víc) jako u mě není víc vystouplej. Pak všechna voda teče tudy dovnitř.
Kromě toho je potřeba zkontrolovat, zda máte dobře v rovině celou panoramu, zda třeba jeden roh(nebo víc) jako u mě není víc vystouplej. Pak všechna voda teče tudy dovnitř.
Takže velký kulový, že vyřešeno. Dnes první déšť po zimě a pravá kapse je opět mokrá.
Stejně musím v nejbližší době za Snejkem s destičkama, tak to tam zkusím nechat kuchnout. Asi ideální bude šmiknout ten zúžený konec odtokových hadiček.
Otázka je, zda se z auta dá nějak pohodlně dostat do těch zadních odtokových vstupů. Ideálně mě napadlo sundat nárazník...možná to bude stačit jen zespoda oddeklovat ani nárazník nepůjde dolů, ušmiknout ten zúžený konec hadičky a pak stáhnout panoramu a zkusit tam najít ty odtoky a protáhnout nějakou hadičku od kompresoru a zkusit jí nasadit na ten odtok a nechat to profouknout.
Zkoušel jste to už někdo, je to vůbec realizovatelné? Nebo se k těm odtokovým vstupům nedostanu a musí dolu tapec ze střechy, nebo snad nedej bože sundat panoramu?
Minule to prý v servisu technik prošťouchnul a vytekl bordel, ale to neznamená, že tam nezůstal další bordel a není to opět ucpané.....
díky za případné rady...nebo zkušenosti
Stejně musím v nejbližší době za Snejkem s destičkama, tak to tam zkusím nechat kuchnout. Asi ideální bude šmiknout ten zúžený konec odtokových hadiček.
Otázka je, zda se z auta dá nějak pohodlně dostat do těch zadních odtokových vstupů. Ideálně mě napadlo sundat nárazník...možná to bude stačit jen zespoda oddeklovat ani nárazník nepůjde dolů, ušmiknout ten zúžený konec hadičky a pak stáhnout panoramu a zkusit tam najít ty odtoky a protáhnout nějakou hadičku od kompresoru a zkusit jí nasadit na ten odtok a nechat to profouknout.
Zkoušel jste to už někdo, je to vůbec realizovatelné? Nebo se k těm odtokovým vstupům nedostanu a musí dolu tapec ze střechy, nebo snad nedej bože sundat panoramu?
Minule to prý v servisu technik prošťouchnul a vytekl bordel, ale to neznamená, že tam nezůstal další bordel a není to opět ucpané.....
díky za případné rady...nebo zkušenosti
- Giovany1971
- Kontaktovat uživatele:
JaraX píše:teče do všech E61, nehledě na panoramu, ale do každé teče jinudma, už jsem řešil vodu i v sedanu
Tvá nevraživost vůči e60 potažmo e61..už je trochu na diagnozu... mě tam neteče...mám tady 4 kamoše co mají e60,,3x 1x,e61 a nikomu tam neteče..Je pravda že žadná nemá Panoramu...

-