Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 530dt / nekonecny problemy s podvozkem
cau,
neco mi na predni naprave dela furt rachot (na kolejich, na kostkach) a obcas se stane takova jakoby delsi vibrace, takovy drnceni (na normalni rovny novy dalnici treba i) prestoze jsou vymeneny ramena i vse na rizeni (dokonce vc. prevodky), nevite cim to muze bejt? vse se zda bejt na zvedaku pevny, nic se nehne... mate nekdo prosim nakej tip? muze to bejt treba stabilizator?
uz mam to auto skoro 2 roky, navstivil jsem cca 3 servisy (nektery z nich opakovane, nektery uz radsi ani ne..), vzdy neco vymenili ale problem neprestal. + mam fungl novy gumy a byl jsem na geosce...
mimo to se zacalo ozyvat vpravo vzadu bouchani na nerovnostech, uz jsem resil neco podobnyho u e39 tds - silentbloky zadni napravy - tohle ma sice mechy ale asi tam bude to samy, co...?
neco mi na predni naprave dela furt rachot (na kolejich, na kostkach) a obcas se stane takova jakoby delsi vibrace, takovy drnceni (na normalni rovny novy dalnici treba i) prestoze jsou vymeneny ramena i vse na rizeni (dokonce vc. prevodky), nevite cim to muze bejt? vse se zda bejt na zvedaku pevny, nic se nehne... mate nekdo prosim nakej tip? muze to bejt treba stabilizator?
uz mam to auto skoro 2 roky, navstivil jsem cca 3 servisy (nektery z nich opakovane, nektery uz radsi ani ne..), vzdy neco vymenili ale problem neprestal. + mam fungl novy gumy a byl jsem na geosce...
mimo to se zacalo ozyvat vpravo vzadu bouchani na nerovnostech, uz jsem resil neco podobnyho u e39 tds - silentbloky zadni napravy - tohle ma sice mechy ale asi tam bude to samy, co...?
Já reším něco podobného. Teď v pondělí budu měnit silentbloky předního stabilizátoru. A pak ti napíšu. Jinak nemám nikde vůle nic, takže ten stabilizátor je u mě poslední možnost.
Dělá mi to taky jenom takové tupé rány jako kdyby tam bylo něco uvolněné.
Co se týče zadku tak to budou ty ludry gumové obrovké (silentblok nápravy):-) pokud máš Kombíka tak jedna stojí okolo 1500 Kč a jsou tam 4.
Brácha teď kupoval jeden Meyle po 1000 Kč v autodílech Prostějov.
ale raději zajeď na nejbližší STK, tam ti s tím zahýbají a řeknou přesně co je špatné. Stojí to 150 Kč a věř mi ušetříš plno peněz a nebudeš je rvát do kapes těm domácím, rádoby opravářům:-)
Dělá mi to taky jenom takové tupé rány jako kdyby tam bylo něco uvolněné.
Co se týče zadku tak to budou ty ludry gumové obrovké (silentblok nápravy):-) pokud máš Kombíka tak jedna stojí okolo 1500 Kč a jsou tam 4.
Brácha teď kupoval jeden Meyle po 1000 Kč v autodílech Prostějov.
ale raději zajeď na nejbližší STK, tam ti s tím zahýbají a řeknou přesně co je špatné. Stojí to 150 Kč a věř mi ušetříš plno peněz a nebudeš je rvát do kapes těm domácím, rádoby opravářům:-)
U Touringa je na nic, že je celá zadní náprav (pro mě) komplikovaná a je tam více věcí které mohu zlobit(4 ramena,kostice ,silentbloky.Tompo píše:Chlapi, neřešil někdo na touru vibrace kolem 140km/h, přijde mi to zezadu, chvílema je to dost nepříjemné. na TK jsme s tím klepali, siláče jsou ok, nemám na vyzkoušení jinou sadu kol, které by to mohli dělat. Jen jestli to náhodou někdo neměl taky?
Ale jestli ti to dělá při 140Km/h ta to asi(podle mě amatéra) v nápravě nic nebude.
Kola by se při takové rychlosti taky neměla ozývat , jedině prohoď zadek s předkem a uvidíš.
Ale možná bych se zaměřil Diferenciál,setrvačník,převodovka a tak ale to už opravdu jen spekujuji.
Měl jsem E36 která mi vibrovala ze zadu asi kolem 80 a 120 a výše a měl jsem špatný diferenciál.
Je na nic že sehnat opravdu dobrého mechanika je těžší než si najít dobré auto:-)
mozna ten zvuk dela ten kryt toho kotouce, je volnej a cinka, ale zda se mi to obcas moc hlucny na to aby to byla takova prkotina
jeste si rikam jestli to nemuze delat ulozeni tlumice, ze se ten tlumic v tom treba trochu vrti pri zatezi.. a chybi mi tam nahore jeden z tech 3 sroubu... je to hodne velkej vopruz vymenit?
z jinyho soudku: kupoval jsem pred dvema tydny novy rameno na pravou stranu, nechal si ho u jednoho nejmenovanyho klubaka vymenit: utahnul tu stranu dal od kola na zvednutym autu, to zpusobilo po polozeni neprirozeny napnuti gumy v tom rameni a rameno je ted vyrazne volnejsi nez stary rameno na druhy strane napravy, zrejme ta guma nejak povolila a uvnitr se utrhla. kdyz jsem mu to volal tak mi na to rekl ze takhle stejne namontoval uz x ramen a nezda se mu na tom nic divnyho, tak nevim co si o tom myslet.
uz se to tu asi parkrat resilo, ale pro jistotu pripominam - dotahujte veci na naprave az po polozeni auta - idealne na jame, pripadne to i pripominejte lidem u kterych si to nechavate menit, at uz se tvari sebejistejc...
zatim ID nezverejnuju abych nepomlouval, uvidim jak se mi tu k tomu kdo zkusenej vyjadrite, ale rameno stalo neco pres dvojku, jsem docela nastvanej. zas nekdo dalsi kdo mi na aute neco posral i presto ze mi ho nekdo jinej doporucil, to je furt znova a znova...

z jinyho soudku: kupoval jsem pred dvema tydny novy rameno na pravou stranu, nechal si ho u jednoho nejmenovanyho klubaka vymenit: utahnul tu stranu dal od kola na zvednutym autu, to zpusobilo po polozeni neprirozeny napnuti gumy v tom rameni a rameno je ted vyrazne volnejsi nez stary rameno na druhy strane napravy, zrejme ta guma nejak povolila a uvnitr se utrhla. kdyz jsem mu to volal tak mi na to rekl ze takhle stejne namontoval uz x ramen a nezda se mu na tom nic divnyho, tak nevim co si o tom myslet.
uz se to tu asi parkrat resilo, ale pro jistotu pripominam - dotahujte veci na naprave az po polozeni auta - idealne na jame, pripadne to i pripominejte lidem u kterych si to nechavate menit, at uz se tvari sebejistejc...
zatim ID nezverejnuju abych nepomlouval, uvidim jak se mi tu k tomu kdo zkusenej vyjadrite, ale rameno stalo neco pres dvojku, jsem docela nastvanej. zas nekdo dalsi kdo mi na aute neco posral i presto ze mi ho nekdo jinej doporucil, to je furt znova a znova...
matej525 píše:no pridelam je vid... ale podle toho co rikas to zacinam cim dal tim vic videt na to vyjebany ulozeni tlumice... nebo uz fakt nevim co by to mohlo delat, leda samotnej tlumic....
ano, prekrouceni silentbloku, to je ten spravnej vyraz pro to co mi s tim proved... dik:)
Jak sem Ti říkal-ty tlumiče už nejsou nejlepší