Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vibrace od podvozku

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Teddy

#1 Příspěvek od Teddy »

Přesunul jsem to z 3er. Tam to nepatřilo

Mam problém s vibracema na E61. Vibruje celé auto. Začalo to hned po přezutí zadních kol. Nechal jsem kola 3x převážit. pořád stejný. Zajel jsem do jinýho servisu, kde je fakt machr.... dovážil mi to do 2g! lepší, ale pořád stejný. Reklamoval jsem tedy pneu a zatim dal na zadek zimní. Bohužel teď jsem zjistil, že (ne tolik) ale dělá to taky. Při stálý rychlosti vibrace periodicky přicházejí a odcházejí.

Navíc se mi sjíždí vnitřky gum. úplně ta vnitřní hrana. Ale tak brutálně, že mi bouchla jedna guma a druhou jsem sundal a už z ní lezla kostra. Je to tak 1 cm na tom rohu běhounu. Obě stejně. Nejvíc asi při ostřejší jízdě.
Předek se mi taky tak sjel, ale po přezutí pneu je to dobrý. Začalo to sjíždění po geometri. Překontrolovali to, ale prej dobrý.

Co jsem se tu dočetl, tak:
1. Nejrychlejší a nejlevnější.... jdu teď sundat zadní kotouče a vyčistit dosedací plochu. Odpoledne to zkusim. To by vysvětlovalo proč to začalo po přezutí.... mohly se kotouče nějak pohnout.
2. dát nový zadní siláče.... ty by měly značit i to sjíždění vnitřků ne?
3. někdo tu psal i o tlumičích..... co myslíte?

Při jízdě to trochu honim po silnici. Pořád jako by mi prdel plavala. Při přejezdu nerovností se nic neozývá! Žádný klepání .. nic. Když bych byl paranoidní, tak bych řekl, že občas zadek na díře trochu ustřelí.... ale to je pořád stejný od tý doby, co jsem to koupil, takže se mi to buď zná, nebo to s problémem nesouvisí.
Teddy

#2 Příspěvek od Teddy »

Tak jsem se na to podíval.... Ani jsem to nerozdělával. Stačilo zvednout auto a vzít za kolo. Svisle dobrý, ale podélně se vrklá jak prase. Kolo se hejbe asi o 5mm. :(
Minimálně jsem koukal, že je vůle v čepu horního ramene.

Má smysl kupovat jen ty horní ramena, nebo toho odchází víc najednou?
Co tohle? http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... TLsBMJCw==

Teda ani nepíšou výrobce, tak aby to nebylo vyrobený z bláta...

edit.... než jsem to dopsal, tak mi odpověděli.... je to MASTER-R slyšel o tom někdo? Ani strejda google o tom neví
Teddy

#3 Příspěvek od Teddy »

Tak koukam, že nikdo neví, nebo nechce neporadit. :(
tupaccz

#4 Příspěvek od tupaccz »

Pokud chceš kupovat kvalitní díly tak kupuj díly od Meyle pokud možno HD jsou za super cenu za pár kaček.
Pokud možno vyhni se Autokelly a nebo Ecat obloukem.
Jsou drazí a navíc často píšou u svých prodávaných výrobků že se jedná o doporučenou náhradu ale nějak se zapomenou zmínit že se jedná o Polský produkt.
Vyzkoušej autodíly Prostějov nebo Voton.cz :-)
Teddy

#5 Příspěvek od Teddy »

Dík. Asi je to hodně individuální.
Já jsem s Meyle měl jen samou smůlu. Kupoval jsem axiální táhlo (vydrželo asi 3 tis.km), L rameno na předek (vydrželo asi 5 tis. km) a pak brzdový kotouče a desky (vydržely nekecam jen asi 1 tis. km).
Od tý doby je u mě doma Meyle sprostý slovo. Naštěstí voton a kellyna se k tomu postavili dobře a peníze jsem dostal zpět.

Nakonec rameno a táhlo od moogu a zatim (asi 30 tis.) spokojenost. Kotouče origo, takže super. :)
Teď je holt rozsypanej zadek. Ještě jsem našel v kellyně sadu na GO zadku od moogu. Přemýšlím o ní. Snad to něco vydrží.
oldaf

#6 Příspěvek od oldaf »

Meyle? a kvalitní? To byl vtip? Meyle bejvávalo kvalitní tak možná naposledy v devadesátých letech, dneska je to všechno šunt.
oldaf

#7 Příspěvek od oldaf »

Teddy píše:Přesunul jsem to z 3er. Tam to nepatřilo

Mam problém s vibracema na E61. Vibruje celé auto. Začalo to hned po přezutí zadních kol. Nechal jsem kola 3x převážit. pořád stejný. Zajel jsem do jinýho servisu, kde je fakt machr.... dovážil mi to do 2g! lepší, ale pořád stejný. Reklamoval jsem tedy pneu a zatim dal na zadek zimní. Bohužel teď jsem zjistil, že (ne tolik) ale dělá to taky. Při stálý rychlosti vibrace periodicky přicházejí a odcházejí.

Navíc se mi sjíždí vnitřky gum. úplně ta vnitřní hrana. Ale tak brutálně, že mi bouchla jedna guma a druhou jsem sundal a už z ní lezla kostra. Je to tak 1 cm na tom rohu běhounu. Obě stejně. Nejvíc asi při ostřejší jízdě.
Předek se mi taky tak sjel, ale po přezutí pneu je to dobrý. Začalo to sjíždění po geometri. Překontrolovali to, ale prej dobrý.

Co jsem se tu dočetl, tak:
1. Nejrychlejší a nejlevnější.... jdu teď sundat zadní kotouče a vyčistit dosedací plochu. Odpoledne to zkusim. To by vysvětlovalo proč to začalo po přezutí.... mohly se kotouče nějak pohnout.
2. dát nový zadní siláče.... ty by měly značit i to sjíždění vnitřků ne?
3. někdo tu psal i o tlumičích..... co myslíte?

Při jízdě to trochu honim po silnici. Pořád jako by mi prdel plavala. Při přejezdu nerovností se nic neozývá! Žádný klepání .. nic. Když bych byl paranoidní, tak bych řekl, že občas zadek na díře trochu ustřelí.... ale to je pořád stejný od tý doby, co jsem to koupil, takže se mi to buď zná, nebo to s problémem nesouvisí.
Teď jsem měnil na zadní nápravě díl číslo 2. Na obouch stranách ty kuláky měli skoro půl centimetru vůli. Auto s nima taky plavalo a vibrovalo tak že to bylo v sedačce jak na masážním křesle. Vnitřky gum sjetý taky na doraz. Po výměně kuláků úplně jiný auto.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
tupaccz

#8 Příspěvek od tupaccz »

oldaf No to nevím u E39 si na meyle nemůžu stěžovat.
tupaccz

#9 Příspěvek od tupaccz »

oldaf No to nevím u E39 si na meyle nemůžu stěžovat.
Teddy

#10 Příspěvek od Teddy »

Přesně tak se to chová mě.
Já jsem na to koukal sám. Ono jde blbě vrklat kolem a ještě se naklánět pod auto a čučet kde je jaká vůle. Každopádně jsem viděl vůli na čepu dílu č. 15. To ovšem neznamená, že neni i na tom dílu č. 2, jak píšeš ty.
Ujistil jsi mě, že musim koupit celou sadu a dát to všechno nový.
DÍK!!

Objednal jsem sadu od moogu.... po slevě mě vyjde na půlku.... 5 tis. To mi přijde rozumný. Snad mi to vydrží stejně, jako ty ramena od moogu na předku. Tam jsem zatim spokojenej. Cenu origo dílů jsem nezjišťoval, ale teď si finančně nemůžu vyskakovat. :(
Odpovědět