Ahoj,
mám E60 520D r.v. 2009 a když pustím klimatizaci tak se nese do kabiny z motoru hvízdavý zvuk, který reaguje na otáčky motoru a v motorovém prostoru není vůbec slyšet . I v kabině se musí ztlumit radio aby bylo to svištění slyšet. Po vypnutí klimatizace to okamžitě přestane. Prosím o radu zda se stím někdo setkal, než začnu utrácet za plnění klimačky a řemenice kompr atd.
Díky Jarda
Teď se hvízdání dost zvětšilo když jsem auto týden nepoužíval. Dříve to bylo slyšitelné, jen když lehce šlapu na plyn, kdy není slyšet motor, nicméně teď už to i přes rádio je slyšet až dovnitř. Vypnutím klimy je okamžitě klid, zapnutím to po pár vteřinách opět začíná.
Řemenice, náplň, větrák?
dík
BMW E36/7 Z3 Hell Rot, 2.8l, 1997
Škoda Yeti 2.0TDI/125kW, 2015
Peugeot 307CC, 1.6l, 2007
málo chladiva nereaguje na ot. motoru. Je to takový stejný syčení a málo by to chladilo nebo to nesepne vůbec. Tohle spíš vypadá na ložisko spojky kompresoru. Účinnost klimatizace je v pořádku?
Tak dnes jsem byl objednaný na tu kontrolu klimy, takže jsem to zrušil, když vidím, že doplnění nemá účinek.
Včera jsem ještě zkoušel, když vypnu automatickou klimatizaci(prostřední tlačítko AUTO) a nechám jen foukat(horní tlačítko svítí+spodní svítí), tak to píská taky.....
Jinak klima klimí v pohodě.....
Jak je náročné zkusit vyměnit to ložisko, je k tomu nějaký přístup, nebo musí něco zásadního ven? Vlastně, jde vůbec vyměnit to ložisko?
dík
BMW E36/7 Z3 Hell Rot, 2.8l, 1997
Škoda Yeti 2.0TDI/125kW, 2015
Peugeot 307CC, 1.6l, 2007
Pokud to nedělá ventilátor, Tak by mohlo být špatné ložisko na řemenici (přece jen, když se kompresor sepne, tak je ješetě vědší tlak na ložisko). Nebo prokluzuje řemen na kompresoru, kontroloval jsi?
Z vlastní zkušenosti můžu říct že při malém množství chladiva je kompresor opravdu hlučný a to souměrně s otáčkami motoru, a není pravda že když je málo chladiva tak nesepne, já mám mít v autě 825g chladiva a ještě při 250g spínal a chladil ale už byl dost hlučný...
za mě bych jako první zkontroloval naplnění popř. těsnost okruhu klimy
To máš částečně pravdu, ale důležité je, že klima chladí. Já když měl 450g tak už mi strana řidiče nechladila... Ale není teď zrovna horko tak je možné, že to to málo media by stačilo na vytvoření chladnějšího vzduchu. A to čidlo tedy funguje jen když ttrpne, což ma logiku, ale nahov...
Ventilator nema na to hvizdani zadny vliv zkousel jsem vsechny kombinace pomackat a nic, pocasi take nic a jezdim denne a stale hvizda. Odpoledne jdu na plneni ( je to ta levnejsi varianta) tak vecer dam vedet jak to vypada. Do remenice se mne vubec nechce
Ahoj všem, mám dotaz ohledně klimatizace. V servisu mi měnili čelní sklo, vím, že se toho musí dost sundat (stěrače, plasty pod nimi, filtry a nevím co ještě), aby ho vyměnili.
Bohužel po tomto zásahu přestala klimatizace chladit, když jí pustím, jde z ní teplý vzduch a z výdechů je občas slyšet syčení.
Předtím normálně fungovala a nově naplněná včetně oleje kompresuru byla letos na Jaře, do této doby žádný únik nebyl.
Je možné při výměně čelního skla něco zkazit aby to mělo vliv funkčnost klimy, popř. rychlý únik chladiva?
Bohužel v servisu mají nyní 14 dní dovolenou, tak proto se ptám tady.
EDIT: vyřešeno, evidentně při jarním doplňování tam dali málo chladiva. Doplněno 250g a funguje opět jak má.