Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zapůjčení F10 v Rakousku
Podělím se o zkušenost. Máme známé v Salzburku při cestě do CHR. jsme u nich pár dní přespali. Asi 400m metrů od jejich domu je dýlos BMW tak se ptám kamaráda jak složité je zapůjčení BMW......prej na pohodu ráno dáme kafe a jdeme se optat.
Oblečeni zcela normálně vejdem do prodejny...všichni prodejci pozdraví a tváří se vřele....pan prodejce má zákazníka tak očumujem new BMW na prodejně....
po třech minutách nás odkáže na prodejce ojetých BMW ...podání ruky a dotaz co chceme? Zasednem..máme zájem o F10 v benzínu sice nezvažujem koupi ale chceme si jen auto odzkoušet. Konverzace na téma výbava kombajn nebo sedan atd. Po pár větách říka ok. Potom si udělá kopii ř.p. (jedinej doklad a žádná záloha) hodí to na papír...podpis sem (pokud to zboříme tak 700euro) a je to.
cca po 20 minutách máme klíče .... Bawce nám natankuje a na hodinku je náš. To vše v suprové atmosféře a bez keců.
Oblečeni zcela normálně vejdem do prodejny...všichni prodejci pozdraví a tváří se vřele....pan prodejce má zákazníka tak očumujem new BMW na prodejně....
po třech minutách nás odkáže na prodejce ojetých BMW ...podání ruky a dotaz co chceme? Zasednem..máme zájem o F10 v benzínu sice nezvažujem koupi ale chceme si jen auto odzkoušet. Konverzace na téma výbava kombajn nebo sedan atd. Po pár větách říka ok. Potom si udělá kopii ř.p. (jedinej doklad a žádná záloha) hodí to na papír...podpis sem (pokud to zboříme tak 700euro) a je to.
cca po 20 minutách máme klíče .... Bawce nám natankuje a na hodinku je náš. To vše v suprové atmosféře a bez keců.
Je to už nějakej pátek, měl jsem myšlenku (finanční zdroje byly) na autorizované zastoupení nějaké známnější značky, nejdřív mě napadlo VW, které u nás tenkrát v krajském městě nebylo, ti mě vyfakovali hned, protože už měli připravený něco jinýho, co se nakonec stejně nerealizovalo, potom, co jsem koupil E39 a viděl přístup autorizovanýho servisu, tak jsem začal koketovat s BMW. Dodnes blahořečím Pánu Bohu, že to neklaplo, protože kvalitní služby v černejch číslech se dají poskytovat max. v Praze. Všude jinde na oblasti je to dost problematický, obzvlášť u nás, kde to máme do Drážďan 80 Km.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Je to normální dohoda mezi prodejcem a kupujícím. je to prostě zboží jako cokoliv jiného prostě reklama pro BMW salon. Stejně jezdí většina jezdí s reklamou daného autosalonu.
Zase z toho nedělejte terno.
Jsem se byl podívat a hned přiběhl prodejce a které auto bych rád vyzkoušel jako by se sám těšil, že si nějaké auto půjčím.
Takže nevim co z toho děláte za kovbojku.
Pokud sam autosalon nabídne zkoušku nějakého modelu nevidím důvod proč nevyzkoušet.
Spíše by mě zajímalo jak se půjčuje BMW na víkend a podobně.
To jde taky běžně ? A co vše musí podepsat ve smlouvě a jaká je spoluúčast v případě nehody ?
Zase z toho nedělejte terno.
Jsem se byl podívat a hned přiběhl prodejce a které auto bych rád vyzkoušel jako by se sám těšil, že si nějaké auto půjčím.
Takže nevim co z toho děláte za kovbojku.
Pokud sam autosalon nabídne zkoušku nějakého modelu nevidím důvod proč nevyzkoušet.
Spíše by mě zajímalo jak se půjčuje BMW na víkend a podobně.
To jde taky běžně ? A co vše musí podepsat ve smlouvě a jaká je spoluúčast v případě nehody ?
že jsem vůbec něco psal.....tam je to naprosto normální což jsem nevěděl.....aktuálně tam měli dvě i3 těma tam jezdil kdo šel kolem a nikdo to neřešil....
chtěl jsem jen nahodit přístup těch lidí....13let jsem jezdil firemníma autama do autorizovaných servisů po celé čr. škodou počínaje a Lend Rover konče.....přístup šílenej jenom z lidí tahat lowe....
možná tím někoho seru že jsi půjčím auto ok. ale mě štvou dýloši tady v čr.
poznatky ani psát nebudu zas bych byl za vola BMW klubu zdar.....
chtěl jsem jen nahodit přístup těch lidí....13let jsem jezdil firemníma autama do autorizovaných servisů po celé čr. škodou počínaje a Lend Rover konče.....přístup šílenej jenom z lidí tahat lowe....
možná tím někoho seru že jsi půjčím auto ok. ale mě štvou dýloši tady v čr.
poznatky ani psát nebudu zas bych byl za vola BMW klubu zdar.....
Občas sem někdo nemístně přispěje nase.re člověka co se zeptal a ten bohužel pak nemá už náladu sem jakkoliv přizpívat ikdyž to další lidi zajímalo.
Je to škoda že jeden blbej koment od prodejce nějakého bazaru a uplně to tady zabije.
Lidi jsou všelijací a bohužel vždy se nějaká potrefená ovce co se ho to dotkne musí projevit a urážet ostatní když se na něco zeptají ...
Je to škoda že jeden blbej koment od prodejce nějakého bazaru a uplně to tady zabije.
Lidi jsou všelijací a bohužel vždy se nějaká potrefená ovce co se ho to dotkne musí projevit a urážet ostatní když se na něco zeptají ...

tohle jsem slyšel od více lidí. Pokud bych kupoval nové auto, vůbec bych o tom neuvažoval a jel rovnou do DE, ikdyž německy neumím. Mám pár osobních zkušeností s českým zastoupením, nejen v Praze a je to otřes. Fakt se divím, že do českých zastoupení vůbec někdo jezdí...PPetr píše:Jede můj kamarad s pěknou sumickou na prdeli si taky chtel vyzkoušet par aut než koupi a přesně kvůli přístupu prodejců "nasranych ze se chce někdo svézt" ty prachy prohodil na eura a koupil si funglovku v SRN. To o něčem svědčí.
@petule007: To Rakousko je super, tak by to mělo fungovat. Podle mne si to autosalon vyúčtuje stejně do nákladů. U nás je spíše problém v tom, že jsou lidi vychánci, tak se brání i prodejci. Ikdyž jsou rakušáci nedomrdlý němci, jsou neuvěřitelně před námi.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Dealeři musí prodat určitej počet aut. U nás se u menších prodejců dají na auto získat větší slevy, než např. v Německu.
hlavně nezapomenout na to, že ikdyž si to dají do nákladů .. musí to zaplatithurvajs77 píše:tohle jsem slyšel od více lidí. Pokud bych kupoval nové auto, vůbec bych o tom neuvažoval a jel rovnou do DE, ikdyž německy neumím. Mám pár osobních zkušeností s českým zastoupením, nejen v Praze a je to otřes. Fakt se divím, že do českých zastoupení vůbec někdo jezdí...PPetr píše:Jede můj kamarad s pěknou sumickou na prdeli si taky chtel vyzkoušet par aut než koupi a přesně kvůli přístupu prodejců "nasranych ze se chce někdo svézt" ty prachy prohodil na eura a koupil si funglovku v SRN. To o něčem svědčí.
@petule007: To Rakousko je super, tak by to mělo fungovat. Podle mne si to autosalon vyúčtuje stejně do nákladů. U nás je spíše problém v tom, že jsou lidi vychánci, tak se brání i prodejci. Ikdyž jsou rakušáci nedomrdlý němci, jsou neuvěřitelně před námi.
-
- Kontaktovat uživatele:
Něco pravdy na tom je, ale zase čim více aut prodaji, o to vyšší slevy dostanou od výrobce. Tzn. jen ti opravdu velcí prodejci jsou schopný dát největší slevy, je jen otázka jestli chtějí. Ale máš pravdu, že privátně má člověk asi lepší šance u těch menších, kteří budou o něco ochotnější.Vlasta píše:Dealeři musí prodat určitej počet aut. U nás se u menších prodejců dají na auto získat větší slevy, než např. v Německu.
V Německu se proto rozjely i iternetové prodeje aut, kde se víceméně jedná o cestu jednotlivých kammených prodejců o doprodej prodejních kapacit, tak aby dosáhli určitýho prodejního objemu a docílili tak vyšší slevy od výrobce. Viz. např. http://www.autohaus24.de
U malejch prodejců, u Forda i BMW jsem se setkal s tím, že pokud si vezmu auto na leasing, tak prvních 6 splátek zaplatí za mě, auto bude stát na salonu a nikdo s ním nebude jezdit.