Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak vykastrovat DPF na E61 před FL

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
tanner540i

#21 Příspěvek od tanner540i »

Asi to myslel tak, ze i automobilky nabizely cr motory bez dpf a nikomu to nevadilo..

Dotaz pro Jaraxe: resim ted opacny "problem", minuly majitel vyhodil dpf, samozrejme probehla i uprava sw.. Kdyz ted sezenu druhy starsi filtr, necham ho rovnou vycistit, nebude nejaky problem znovu v rj aktivovat jeho spravnou funkci?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od JaraX »

filtr sehnat na vrakáči, v chotětove to určitě maj, v řj to udělá člověk co to
zakazuje,

co se týče toho dotazu na auta, tak auta bez DPF z výroby maj spoustu věcí jinak, nejen to že nemaj DPF, i EGR byva jinej apod, víc to recykluje přes sání, navíc starší motory měli menší tlaky v railu a tím i větší částice, navíc na to jak je vysokotlaka nafta škodliva se přišlo relativně až nedavno.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

tanner540i píše:Asi to myslel tak, ze i automobilky nabizely cr motory bez dpf a nikomu to nevadilo..

Ale v tom se s ním přece nikdo nehádá. CR bez DPF EURO3 žlutá plaketa, s DPF EURO4 zelená plaketa
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Drroman

#24 Příspěvek od Drroman »

vsak ja se nehadam,jen jsem tim chtel rict,ze e 60 se delala totozna i bez dpf.presto tam to dpfko nakonec nejspis vratim,protoze se nemuzu divat na to jak mam proti sedanu na kombiku cerny vyfuk. :D
zidrad

#25 Příspěvek od zidrad »

"Jezdím taky 70% město, poznám, kdy chce gegenerovat, vyjedu na dálnici, dám mu 40 km při 3000 otáčkách v manuálním režimu a regenerace proběhne"

Tak to je železná logika. Asi jsem staromódní, ale myslím si že auto by mělo sloužit mně a ne já jemu. To by se mi asi nelíbilo skákat jak auto pískne.
sedyvlk6

#26 Příspěvek od sedyvlk6 »

zidrad píše:"Jezdím taky 70% město, poznám, kdy chce gegenerovat, vyjedu na dálnici, dám mu 40 km při 3000 otáčkách v manuálním režimu a regenerace proběhne"

Tak to je železná logika. Asi jsem staromódní, ale myslím si že auto by mělo sloužit mně a ne já jemu. To by se mi asi nelíbilo skákat jak auto pískne.

Jo jo každý týden si taky dělám cca na hodinu fora abych šel project auto na dálnici plus 400,- za naftu :))))))
tanner540i

#27 Příspěvek od tanner540i »

Tak to uz je moc i na me :lol:
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Giovany1971 »

Vlasta píše:Až narazíš v Rakousku na mobilní technickou kontrolu a necháš tam auto bez RZ, budeš hovořit jinak. Znám 2 případy, sice to nebylo kvůli DPF, ale podstata byla stejná - nevyhovující technický stav. U nás je měření emisí u vznětovýho motoru fraška. Měří se jen kouřivost, ale v Německu nebo Rakousku dokážou zjistit absenci DPF diagnostikou

Jezdím po A2 15 let ještě mne tam nikdo nekontroloval,,jedině co chtějí jsou tp od auta a párkrát mi kontrolovali vin v a8,,,jinak jsou to slušní policajti v životě jsen nenarazil na nějakého hajzla že by mne šikanoval.. Kontrola tech stavu se řeší převážně když vidí že jedeš nejakým vrakem,,nebo hodně kamiony,,Klagenfurt tam mají už i druhou TK..Já se toho vůbec nebojím

DPF-OFF
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Giovany1971 »

Drroman píše:jednoznacne jezdit bez dpfka je prasarna,ale z druhe strany mam jedno bawo jen do mestskeho provozu a jeste na malem meste takze dpf je do 100tisic km v prdeli a nove je za ranec takze nic jineho nezbyva.kdyby dpfko stalo 10-15 tisic tak ho nikdy nevyndam,protoze i kdyz ho mam venku tak na to pysny nejsem.

Taky nato nejsem pyšný ,,ale chci jezdit a ne se srát s pseudo eko nesmysly,,mimo jiné dpf už kuchli v Italii ,a neni to jeden případ,,je tam spousta aut co mají dpf off!! Auto pro ženu ...taky dpf off . Jak je vidět serou nato všichni,,protože třeba v Italii se tomu nedivím ,,oni měli v rámci Evropy vždy nejbenevolentnější normy pro emise...
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Giovany1971 »

Drroman píše:megaprasarna je cena dpfka,vsichni maji plnou hubu ekologie a misto toho aby udelali dpfko dostupne tak aby se nikomu nevyplatilo kuchat radeji na nej nasadi ranu a cekaji,protoze drive nebo pozdeji si ho bude muset kazdy koupit a ty penize nakonec vydelaji.jako u vseho tady jde predevsim o prachy
:(

Jde tady jedině o prachy! kdo řeší chemii v potravinách která nás co jsme odkázaní žrat ty sračky z marketů pomalu zábíjí??

Ale souhlasím s těma co jsou proti kuchaní dpf je to fakt nelegalní :(
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od JaraX »

Giovany1971 píše:
Drroman píše:jednoznacne jezdit bez dpfka je prasarna,ale z druhe strany mam jedno bawo jen do mestskeho provozu a jeste na malem meste takze dpf je do 100tisic km v prdeli a nove je za ranec takze nic jineho nezbyva.kdyby dpfko stalo 10-15 tisic tak ho nikdy nevyndam,protoze i kdyz ho mam venku tak na to pysny nejsem.

Taky nato nejsem pyšný ,,ale chci jezdit a ne se srát s pseudo eko nesmysly,,mimo jiné dpf už kuchli v Italii ,a neni to jeden případ,,je tam spousta aut co mají dpf off!! Auto pro ženu ...taky dpf off . Jak je vidět serou nato všichni,,protože třeba v Italii se tomu nedivím ,,oni měli v rámci Evropy vždy nejbenevolentnější normy pro emise...

jo jo to je dobrý se ohrazovat na to že jsi viděl spoustu aut s DPF OFF,
ja jsem viděl spoustu lidí pod vlakem, letos to vychází na jednu sebevraždu pod vlakem za den, mužeš to taky zkusit, je to hit, stejně jako DPF OFF.
Rozdíl mezi potravinama a DPF je ten že si mužeš vybrat jeslti budeš ty chemicky potraviny žrát nebo ne, ja si řekl že nebudu a taky to nedělám.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od matiz »

Jarax, kliiid, praskne ti cevka voe -))) Vzdyt to prijde brzo i k nam, ne pro ekologii, ale protoze to bude hooodne velky byznys a nekdo to prolobuje.
sedyvlk6

#33 Příspěvek od sedyvlk6 »

Než to sem příjde tak BMW bude dělat řadu K a řady E budou ve většině
případech už nepojízdné :)))))
matiz
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od matiz »

Toho jedinneho bych se nebal, jedna pani povidala ze uz je to hotove... Neni to nic prevratneho, jen se upravi metodika mereni a zarizeni, nic vic v tom neni. Neni treba neco projednavat jako v nasi vlade a hlasovat... Kdo bude chtit delat auta s takovym eurem, bude muset mit takovou masinu a ta to bude uz umet. Cus, esus. Kazdeho vec jestli vybije, znici nebo koupi funkcni ci novy nebo vycisti. Netrpim avrzi vuci tem kteri jej vykuchali, jen vim ze v mnoha pripadech to bylo zbytecne...
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Pazdi »

tak ono je blbý, že na to ve výsledku (jakmile to jednou skutečně bude) doplatí i ti, kteří si auto koupili už s DPF off...budou muset shánět nový, použitý, čistit a cpát ho zpátky.
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Giovany1971 »

JaraX píše:
Giovany1971 píše:

jo jo to je dobrý se ohrazovat na to že jsi viděl spoustu aut s DPF OFF,
ja jsem viděl spoustu lidí pod vlakem, letos to vychází na jednu sebevraždu pod vlakem za den, mužeš to taky zkusit, je to hit, stejně jako DPF OFF.
Rozdíl mezi potravinama a DPF je ten že si mužeš vybrat jeslti budeš ty chemicky potraviny žrát nebo ne, ja si řekl že nebudu a taky to nedělám.

Chlape hodně to prožívaš,,běh sveta nezměníš,, :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od JaraX »

spoustu věcí jsem změnil ale pro moji rodinu, to je pro mě to nejduležítější proto už např nekupuju maso apod, mám vše domací a to mi za to dost stojí a když už kupuju něco tak v kvaltiě, žadný shity, třeba kvalita potravin v německu je uplně jinde než u nás a stejně je to tam s DPF apod, tady maj lidi v hlavě seno a taky proto je v ČR nejvíc rakovin z Evropy, loni mi umřel 28ti letej kamarad na rakovinu, dost jsem si z toho vzal příklad.
Jezdí mi spousta doktorů na servis a spousta z nich mi říkalo kde je jaký svinstvo, např DPF OFF, antikoncepce(kvuli ktere mi mlada malem umřela) apod.
sedyvlk6

#38 Příspěvek od sedyvlk6 »

Dobrý hoši můj dotaz(prosba) nebyla ohledně názoru ale ohledně fotek a postupu jak to DPF vyrabovat. Tak prosím je tu někdo kdo to dělal osobně a popřípadě nafotil postup? :roll:
Odpovědět