Jsem tady nový, tak po mě nestřílejte. Nejdříve jsem použil funkci HLEDAT, jenže po přelouskání první stránky mě to na další nepustilo, tak se ptám.
Na E39 mi nefachčí zadní stěrač. Díval se mi na to známý, motorek údajně jde, pojistky jsou dobré, kabeláž z pátých dveří je údajně taky v pořádku - žádný káblík prý volný nebyl.
Nestává se třeba u E39, že odchází páčka stěračů, tak jako třeba u E46 přepínač BC?
Děkuju za odpovědi!
Otevři sklo a zkus chytit stěrač normálně rukou a projeď s ním tu dráhu rukou. Jde lehce nebo těžce? Pokud těžce, tak zarezl v té hřídelce, rozebrat, přesmirkovat, namazat a rok až dva je pokoj. Běžná závada.
JaneCk píše:Otevři sklo a zkus chytit stěrač normálně rukou a projeď s ním tu dráhu rukou. Jde lehce nebo těžce? Pokud těžce, tak zarezl v té hřídelce, rozebrat, přesmirkovat, namazat a rok až dva je pokoj. Běžná závada.
Vesa88 píše:To bych videl na ty draty v pantu...Neslo mi to same, sterac ani ostrikovac a byl to drat v zadnim pantu, jeste bych to jednou prekontroloval
O.K., nechám to překontrolovat.
Kdyby měl ale někdo ještě nějaký jný tip, budu jen rád!
Tak to vidím taky na ty dráty. Vzít měřák a prozvonit je. Tam je to fakt slabé místo, mám je opravované už 2x. Prvně blbo osvětlení spz, které se rozsvítilo jen při otevřených vratech a podruhé už ani nevím co. Prostě důsledně proměřit, odkrýt ty panty prohlídnout..
Ahoj, na 90% to bude zlomený kabel v pravém pantu pátých dveří. jak psali kolegové, jedná se o standartní závadu E39 touring. Pokud nejsi šikovný autoelektrikář, tak opravu raději svěř někomu kdo to již dělal. K těm drátům je bez demontáže stropnice dost špatný přístup. Jsou krátké a nelze je z místa uložení moc povytáhnout. Kabelový svazek je umístěn v tom pantu v plastovém žlábku, který je překrytý nacvaknutým plastovým krytem. Při demontáži krytu je nutné dát pozor aby jsi neulomil ty úchyty. Nicméně tě musím upozornit, že je to jen začátek. Postupně ti začnou zlobit i další věci. Páté dveře a NIVO na touringu jsou výborné když fungují, ale bohužel jedny z věcí, které dokážou dost potrápit.
Já jsem postupně řešil stěrač, zámek zadního okna, světla (pořád to házelo chybové hláška na BC) a samozřejmě korozy.
Jo ta koroze je fakt na ho... Přiznám se, že se mi nikdy nepodařilo tento problém odstranit. Je to pravděpodobně způsobeno použitím kombinace materiálů ocel-hliník. S největší pravděpodobností to prostě tvoří článek a dochází k elektrochemické oxidaci. Jediné řešení by asi bylo tyto díly vzájemně dokonale izolovat nevodívým materiálem.
No já jsem se byl 2x podívat na koupi dveří v "super stavu" a bez koroze. A pokaždé kecy v kleci. Dveře horší než ty moje. Ale už to kašlu, seženu někde rámeček na okno a dveře už nechám vyvařit a stříknout. To fakt nemá asi jinak význam...
Moje zkusenost..Sice u E61 ale jak uz tu bylo psano. Prestal mi fungovat zadni sterac. Zacal stirat pomalu, pak se zasekaval a nakonec v pulce drahy zustal stat. Rukou neslo otacet. Byl zaneseny a zarezli. Takze rozebrat, vycistit a slozit. Funguje krasne a po pul hodce bylo hotovo..
Zdravím kolegy ,
chtěl bych se přidat, nereaguje mi spínač - zámek zadního okna (+zaseklý samozřejmě stěrač :/ ) .. nedá se please propojením nějakých pinů odemknout zadní okno ? .. nedostanu se teď na horní šroubek plastovýho krytu kabeláží u pravýho pantu pátých dveří..
Předem děkuju za jakoukoliv zkušenost, radu.. --
S pozdravem. Pepa Effa