Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

PDC e39 r.2000

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
laionel

#1 Příspěvek od laionel »

Mám pouze zadní PDC. Nejdříve občas nefungovalo, byl slyšet dlouhý tón.Po určité době přestalo fungovat úplně. Tak jsem našel nefunkční čidlo. Bylo to PZ. Koupil jsem nové v Elitu. Vyměnil jsem čidlo a PDC začalo fungovat. Druhý den po zprovoznění jsem zjistil, že PDC je opět nefunkční.Při couvání se neozýval žádný tón. Diagnostika ukázala vadné P a L krajní čidlo. Divné bylo to, že se neozýval dlouhý tón, který signalizuje vadu čidel.Pořídil jsem další 2 čidla. PDC nefungovalo. Vyndal jsem kabeláž, kterou jsem proměřil. Žádnou chybu jsem nenašel.Všechny vodiče jsou průchozí. Nyní jsou namontována 3 nová čidla. Problém je v tom, že nové čidlo nefunguje vlevo ani vpravo. Uprostřed jsou funkční, Zkoušel jsem prohodit funkční čidlo, které bylo uprostřed, na kraj a krajní doprostřed. Krajní opět nefunguje. Prostřední je funkční. Vadné vodiče asi nejsou, protože staré čidlo funguje vlevo i vpravo. Když jsou krajní nová čidla, jsou funkční pouze 2 prostřední(staré a nové). Když je krajní staré(vlevo nebo vpravo)Jsou funkční 3 čidla. Dvě nová uprostřed a staré na kraji (je jedno jestli vlevo nebo vpravo). Při zařazení zpátečky se neozývá dlouhý tón, který by signalizoval vadné čidlo. Teď mě napadá, že by mohla být vadná jednotka PDC. Chci vás požádat o vaše postřehy, při řešení obdobného problému. Mám bílou jednotku PDC, koncové číslo 023)
Díky za případné rady.
laionel

#2 Příspěvek od laionel »

Jaká dáváte čidla při výměně?
Angelos

#3 Příspěvek od Angelos »

Ty nejlevnější :D Kupoval jsem jedno z Aukra a fachá :)
laionel

#4 Příspěvek od laionel »

Tak jsem pořídil 4 nová čidla a nic.Tak jsem znovu proměřil odpory drátů ve svazku, jsou shodné. Rozhoduji se o koupi jiné jednotky. Jediné co mě zaráží, je poměrně velký cenový rozptyl. Dá se nějak zjistit jestli je jednotka ok nebo ko. Navíc podle ETK mám mít jednotku s koncovým číslem 815 já mám 023. Mohu použít jednotku s jiným číslem?Díky za případné poznatky.
Lucifer

#5 Příspěvek od Lucifer »

Zkus si někde půjčit ORIGINÁLNÍ funkční čidla ;)
laionel

#6 Příspěvek od laionel »

Mám čidla s koncovým číslem 182. Můžu použít 3pinová čidla s jiným čislem?
Lucifer

#7 Příspěvek od Lucifer »

Pokud máš stejný konektor tak ano, můžeš použít i čidlo z koncernu po předělání konektoru
laionel

#8 Příspěvek od laionel »

Mám 3pinové konektory.O víkendu jsem pročítal německá fóra.Nikde jsem se jednoznačně nedočetl, jestli mohu použít čidla z jiného roku výroby nebo z kombi, jestli jsou čidla zaměnitelná. Mám tedy chápat, že je to jedno - rovné, zahnuté čidlo s jakýmkoliv číslem, pokud má 3 piny.Nebo po FL jsou jiná. Ještě zkusím proměřit + a - na na drátech připojených k jednotce.
Lucifer

#9 Příspěvek od Lucifer »

3 pinový je záměnný s 3 pinovým :)
laionel

#10 Příspěvek od laionel »

Děkuji za info. Budu shánět origo BMW. Pokud má někdo starší a funkční, pošlete nabídku do SZ. Potřebuji 3 kusy.
laionel

#11 Příspěvek od laionel »

Kamarád má e61.Rozebrali jsme zadní nárazník, abych vyzkoušel jeho čidla(jsou tam zahnutá čidla s konektorem do pravého úhlu).Bohužel nepasují na mou koncovku, liší se ve vnitřním vodícím zářezu, je na opačné straně. (řešil jsem, jak je možné, že na internetu prodejci uvádí, že náhrady čidel pasují na skoro všechny typy aut-zjistil jsem,že druhovýroba nemá uvnitř konektoru ty různé zářezy a výstupky, takže to lze nasadit na všechny kabelové konektory)Tak jsem to nemohl vyzkoušet.Shodou okolností mu odešlo levé prostřední přední čidlo. Tak jsme demontovali toto čidlo, šlo vyndat po demontážl vrchního krycího plechu na chladiči.Zjistili jsme že je shodné s těmi ,které mám já(kromě tvaru, jsou kulaté)jinak konektor je rovný a shoduje se . Tak jsme zkusili všechna moje 4 čidla postupně nasadit a světe div se, všecna fungovala(3originál,1 náhrada z Elitu). Takže vylučovací metodou jsem předpokládal, že bude špatná jednotka PDC, protože kabelový svazek jsem proměřil a překontroloval a nic jsem nezjistil. Přesto jsem se rozhodl,než koupím jednotku, ještě jednou vše zkušebně zapojit.Svazek jsem vozil v kufru, tak jsem připojil čidla, zapojil do jednotky.Zapnu klíček, zařadím zpátečku a PDC funguje. :D Od soboty je PDC namontováno a funguje tak jak má. Bohužel, nejsem schopen udělat závěr, proč se PDC chovalo, tak jak jsem popisoval na začátku, po výměně jednoho čidla.Pouze jsem vše pořádně prostříkal sprejem na konektory,pak jsem to měsíc vozil v kufru(nebyl čas,Vánoce...),takže možná byly zaoxidované koncovky?! Tak to je moje anabáze s PDC.Děkuji všem,kteří se mi snažili svou radou pomoci :D
Victor

#12 Příspěvek od Victor »

skusim ozivit temu

donedavna mi PDC fungovalo, znicoho nic prestalo, nevydava ani chybovy signal dlhy ton len je ticho, ani jedno cidlo netuka vsetky su ticho, v com by mohol byt problem ?
spominala sa tu jednotka pdc, kde sa nachadza a kolko moze taka sranda stat penazi ?
ACDC

#13 Příspěvek od ACDC »

Pánové, vždyť je to elektronika:-)))
Odpovědět