Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zapojení mlhovek na vleku prosím radu od elektri. VYRESENO
VYRESENO
Chlapi koupil jsem k tažnýmu modul který umí vypínat 2 mlhovky když připojím vozejk
odkaz a kompletní schéma zde:
http://www.svcnachod.cz/pdf_ml_el/Z00-0 ... %A1vod.pdf
ale nevím kam zapojit ten modrej kabel 3/54G na schéma vlevo, píšou že na mlhovku, když to udělám, tak se mi stejně mlhovka na vozejku nerozsvítí a na autě zůstanou svítit obě, co dělám špatně? a mám ji zapojit před přívodní kabel a nebo na kabel co jde z modulu?
všechno ostatní podle toho obr. mám...
díky
Chlapi koupil jsem k tažnýmu modul který umí vypínat 2 mlhovky když připojím vozejk
odkaz a kompletní schéma zde:
http://www.svcnachod.cz/pdf_ml_el/Z00-0 ... %A1vod.pdf
ale nevím kam zapojit ten modrej kabel 3/54G na schéma vlevo, píšou že na mlhovku, když to udělám, tak se mi stejně mlhovka na vozejku nerozsvítí a na autě zůstanou svítit obě, co dělám špatně? a mám ji zapojit před přívodní kabel a nebo na kabel co jde z modulu?
všechno ostatní podle toho obr. mám...
díky
- Přílohy
-
- zapojení.jpg (148.37 KiB) Zobrazeno 711 x
-
- zavislosti.jpg (164.11 KiB) Zobrazeno 711 x
Pokud tomu rozumím takhle od boku dobře, mlhovky ti odpojují ty dva kabely - modrý a bílý - na druhém obrázku vpravo dole. Ten, co máš označený že nevíš, by měl jít podle mého na přívod k mlhovkám. V podstatě tedy stačí spojit s jedním z těch dvou modrých, které mlhovky odpojují.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Mezi privodni kablik k mlhovce musis "vlozit" tu jednotku. Mas to dokonce namalovany na tom spodnim schematu. Mas tam nakresleny zarovky, kablik a klesticky. To co jde od vypinace jde potom do trailer modulu, ten si to potom hlida pres mikrospinac v zasuvce a pak to pusti bud na zarovky v aute, nebo na voziku.
No abych pravdu rekl, tak jsem to vzdy montoval na koncernu,kia......, ale bmw jen jednou na manzelcinu e46 a to bylo z bouracky, takze zasuvka uz byla napojena. Nevim, co ma za sadu k montazi, tak moznosti je vic jak to muze byt reseny. Kdyz si to tak vybavuji, tak manzelce jsem mlhovku ani nenapojoval (na zarovku), ale tahnul se kablik k LM a funguje vse, tak to asi nejak komunikuje pres nej.
Stejne je to pase. Mikrospinac v zasuvce neni, tak bude chyba jinde.
Stejne je to pase. Mikrospinac v zasuvce neni, tak bude chyba jinde.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám dodělávaný origo tažný (Westfalia), ale odmítl jsem dát 15 tis. za elektroinstalaci, mám typovou přípojku od BRINK přímo pro E6x, krabička je mimo jiné připojená i na CAN sběrnici, je to ale řešený podstatně jinak, než stříhání drátů u žárovek. Ale je pravda, že jsem nekontrolova, jestli l zhasnou mlhovky (sám je nepoužívám a spoustě uživatelů bych nakopal prdel) při připojení hengru
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem u par aut resil problem, ze neco nefunguje a vetsinou to bylo tak, ze elektrikar amater (vetsinou nejaka firma co se honosi, ze montuje tazne zarizeni) striha a zapojuje jen nejak, aby to svitilo, aby to ojebali. Pak tam vidis, tudy jde kabel primo na baterku bez pojistky, pak tu vidis spojeni dratu jen ze to zakrouti, pak to zalepi izolepu a hotovo. Pak se divi, ze jiz ma druhy odpaleny light modul.
Neber to osobne, to nechci, tak proto rikam bastleni. Ono se da normalne sehnat trailer modul a mit problem vyresen. Je to jako original a vypada to jako bmw

Neber to osobne, to nechci, tak proto rikam bastleni. Ono se da normalne sehnat trailer modul a mit problem vyresen. Je to jako original a vypada to jako bmw

Mika: jedinkrat jsem napojoval zasuvku primo na svetla a to protoze si to zakaznik pral a byl to stary LR Discovery. Jinak i kdyz montuji elektriku i s trailer modulem napr od Jaeger..... tak v samotnych navodech mas, i cvakani kabelu od mlhovek.....
Proste co kus, to original. Staci kouknout na navod, co tu dal tazatel. Dokonce se neobtezuji ani s pajeni/izolaci, ale nacpou to na "krokodylky". Takze nechapu tve rozcileni.
Holt kazdej si nemuze/nechce koupit origo, za nesmyslnou cenu.
Proste co kus, to original. Staci kouknout na navod, co tu dal tazatel. Dokonce se neobtezuji ani s pajeni/izolaci, ale nacpou to na "krokodylky". Takze nechapu tve rozcileni.

Holt kazdej si nemuze/nechce koupit origo, za nesmyslnou cenu.