Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zapojení mlhovek na vleku prosím radu od elektri. VYRESENO

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
m4tes

#1 Příspěvek od m4tes »

VYRESENO

Chlapi koupil jsem k tažnýmu modul který umí vypínat 2 mlhovky když připojím vozejk

odkaz a kompletní schéma zde:

http://www.svcnachod.cz/pdf_ml_el/Z00-0 ... %A1vod.pdf

ale nevím kam zapojit ten modrej kabel 3/54G na schéma vlevo, píšou že na mlhovku, když to udělám, tak se mi stejně mlhovka na vozejku nerozsvítí a na autě zůstanou svítit obě, co dělám špatně? a mám ji zapojit před přívodní kabel a nebo na kabel co jde z modulu?

všechno ostatní podle toho obr. mám...

díky
Přílohy
zapojení.jpg
zapojení.jpg (148.37 KiB) Zobrazeno 711 x
zavislosti.jpg
zavislosti.jpg (164.11 KiB) Zobrazeno 711 x
Dan td

#2 Příspěvek od Dan td »

Pokud tomu rozumím takhle od boku dobře, mlhovky ti odpojují ty dva kabely - modrý a bílý - na druhém obrázku vpravo dole. Ten, co máš označený že nevíš, by měl jít podle mého na přívod k mlhovkám. V podstatě tedy stačí spojit s jedním z těch dvou modrých, které mlhovky odpojují.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
horan

#3 Příspěvek od horan »

Mezi privodni kablik k mlhovce musis "vlozit" tu jednotku. Mas to dokonce namalovany na tom spodnim schematu. Mas tam nakresleny zarovky, kablik a klesticky. To co jde od vypinace jde potom do trailer modulu, ten si to potom hlida pres mikrospinac v zasuvce a pak to pusti bud na zarovky v aute, nebo na voziku.
horan

#4 Příspěvek od horan »

Je to teda trosku neprehledny. Vypada to, ze to co je v levo, je zapojeni bez odpojovani mlhovek. A kdyz chces odpojovat, tak se ridis tim schematkem s klestema. Jen tam chybi, co potom s tim modrym kablikem. Zkus ho nezapojovat.
m4tes

#5 Příspěvek od m4tes »

Ano přívodní kabely k mlhovkám mam prerusene dle schematu a na ne napojene kabliky od modulu, takže ten modrý který nvm kam zapojit viz. výše mám nechat odpojeny? Nebo kam s nim?
m4tes

#6 Příspěvek od m4tes »

Modrý prave zapojeny nemam nikde... podivam se zda je v zasuvce nejaky mikrospinac

Tak mikrospinac v zasuvce neni a kabel propipam az k modulu...

A dale kdyz pripojim modry viz vyse na modry ktery je privod od mlhovek stale nesvitim v zasuvce je 0.5V :-(
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

proč by měl byt v zasuvce mikrospínač?
tu mlhovku to vypne tím že se připojí žárovka na vozíku, tím řekne modulu, je tam vozík, vypni mlhovky.
m4tes

#8 Příspěvek od m4tes »

JaraX píše:proč by měl byt v zasuvce mikrospínač?
tu mlhovku to vypne tím že se připojí žárovka na vozíku, tím řekne modulu, je tam vozík, vypni mlhovky.

Ano tak to ma fungovat ale nefunguje ot. stale zustava kam s modrym kablikem...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Na kabel od spínače mlhovek
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
m4tes

#10 Příspěvek od m4tes »

Vlasta píše:Na kabel od spínače mlhovek

Ale i kdyz to pripojim na 12V tak nefunguje...
m4tes

#11 Příspěvek od m4tes »

A co ten prvni obrazek?? Nema to byt tak zapojene? Typ 3 Multipex 2x mlhovka nebo co to znamena 3 nakresy?
horan

#12 Příspěvek od horan »

Jarax: na spouste taznych mas v zasuvce jeste mikrospinac, kterej prave deaktivuje mlhovky/pdc.
Zrovna ty to nevis? :wink: :P
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

to jako fakt?
to sem nikdy neviděl a to už jsem par tažnych zapojoval,
a kterej bawor to tak má?
horan

#14 Příspěvek od horan »

No abych pravdu rekl, tak jsem to vzdy montoval na koncernu,kia......, ale bmw jen jednou na manzelcinu e46 a to bylo z bouracky, takze zasuvka uz byla napojena. Nevim, co ma za sadu k montazi, tak moznosti je vic jak to muze byt reseny. Kdyz si to tak vybavuji, tak manzelce jsem mlhovku ani nenapojoval (na zarovku), ale tahnul se kablik k LM a funguje vse, tak to asi nejak komunikuje pres nej.
Stejne je to pase. Mikrospinac v zasuvce neni, tak bude chyba jinde.
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mika_hakkinen »

Pokud mas origo tazne od BMW tak tam je trailer modul, ktery rekne general/light modulu, ze je pripojeny vlek. Tak deaktivace se provede v techto jednotkach, popr. po sbernici se to dozvi i jine jednotky a pod.. Zadny mikrospinac tam neni. Takove bastleni v elektrice. Ze nevis co strihas je hrozny.
m4tes

#16 Příspěvek od m4tes »

už to řeším přímo s SVC Náchod..
horan

#17 Příspěvek od horan »

Mika: pokud to bylo na me, tak nechapu to slovo bastleni. Psal jsem nekde neco o bastleni, nebo o tom ze jsem nekde neco strihal na slepo? 8O
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Mám dodělávaný origo tažný (Westfalia), ale odmítl jsem dát 15 tis. za elektroinstalaci, mám typovou přípojku od BRINK přímo pro E6x, krabička je mimo jiné připojená i na CAN sběrnici, je to ale řešený podstatně jinak, než stříhání drátů u žárovek. Ale je pravda, že jsem nekontrolova, jestli l zhasnou mlhovky (sám je nepoužívám a spoustě uživatelů bych nakopal prdel) při připojení hengru
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mika_hakkinen »

Uz jsem u par aut resil problem, ze neco nefunguje a vetsinou to bylo tak, ze elektrikar amater (vetsinou nejaka firma co se honosi, ze montuje tazne zarizeni) striha a zapojuje jen nejak, aby to svitilo, aby to ojebali. Pak tam vidis, tudy jde kabel primo na baterku bez pojistky, pak tu vidis spojeni dratu jen ze to zakrouti, pak to zalepi izolepu a hotovo. Pak se divi, ze jiz ma druhy odpaleny light modul. :(
Neber to osobne, to nechci, tak proto rikam bastleni. Ono se da normalne sehnat trailer modul a mit problem vyresen. Je to jako original a vypada to jako bmw :)
horan

#20 Příspěvek od horan »

Mika: jedinkrat jsem napojoval zasuvku primo na svetla a to protoze si to zakaznik pral a byl to stary LR Discovery. Jinak i kdyz montuji elektriku i s trailer modulem napr od Jaeger..... tak v samotnych navodech mas, i cvakani kabelu od mlhovek.....
Proste co kus, to original. Staci kouknout na navod, co tu dal tazatel. Dokonce se neobtezuji ani s pajeni/izolaci, ale nacpou to na "krokodylky". Takze nechapu tve rozcileni. :wink:
Holt kazdej si nemuze/nechce koupit origo, za nesmyslnou cenu.
Odpovědět