Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 ťukanec chyba :-(
Zdravím dneska jsem nedobrzdil, koukám doleva jestli něco nejede a pán přede mnou hodně zabrzdil a já už to nestihl dobrzdit. Velká řacha to nebyla auto pojízdné ale vyskočili dvě chyby, ale inpa mi nic neukázala jen auto v menu hlásí.
Driver’s seat belt
Belt tensioner or belt force limiter faulty.
Ensure the seat bel tis fastened despite the fault
Have the problém checked by the nesrst bmw service.
a druhá chyba
Restraint systems.
Function of airbags, belt tensioners amd belt force limiters faulty.
Ensure your seat belt is fastened despite the fault!
Prosím o radu co potřebuji sehnat. Nebo jaké jsou možnosti.
Přidám foto tukance aby bylo vidět že nic moc se nezasáhlo.
Driver’s seat belt
Belt tensioner or belt force limiter faulty.
Ensure the seat bel tis fastened despite the fault
Have the problém checked by the nesrst bmw service.
a druhá chyba
Restraint systems.
Function of airbags, belt tensioners amd belt force limiters faulty.
Ensure your seat belt is fastened despite the fault!
Prosím o radu co potřebuji sehnat. Nebo jaké jsou možnosti.
Přidám foto tukance aby bylo vidět že nic moc se nezasáhlo.
- Přílohy
-
- 20141216_1356501.jpg (157.99 KiB) Zobrazeno 1385 x
To se pleteš pojištění by tě stálo 25k a tady jsi tak za 30-35k pokud budeš dalvat origo díly.Kapota 8000,nárazník 2000 + doplňky v něm dalších 1500 , přední výztuha 1500 , odstřikovače světel jeden 2000,- možná přední stěna 3-4 k lakování práce a je to a ještě se modli aby ty chyby někdo dokázal jen smazat.dave520 píše:Nemám stálo by mě ročně víc jak tahle oprava.
Co jsem se dočetl tak prý je to pyro patronou která se vystřelila aby mě to přitáhlo.
To vysvětluje asi i to že něco zasmrdělo.

asi to není vidět, ale spodek narázníku moc neutrpěl jen oblast kolem ledvinek 2x pdc, žalluzie a nic jinýho viditelně není pochroumaný, před nárazem jsem kus brzdil tak to bylo takový lehký ťuk proto bag nestřelil
dřív jsem neměl žádný auto na sebe takže mi to napočítali na šílenou částku protože nemám bonus a není mi 25, takže jsem v riziková skupina a k tomu se taky přihlíží no.
Myslím že pár věcí seženu na bazoši, co bude třeba koupím origo, nespěchám na to mám čas takže postupně to dám do kupy.
V oblasti značky to není promáčklý jen minimálně místy.
Pro zajímavost pokuta 1100 Kč. Oktávka jen lehce nárazník.
dřív jsem neměl žádný auto na sebe takže mi to napočítali na šílenou částku protože nemám bonus a není mi 25, takže jsem v riziková skupina a k tomu se taky přihlíží no.
Myslím že pár věcí seženu na bazoši, co bude třeba koupím origo, nespěchám na to mám čas takže postupně to dám do kupy.
Vím co říkám měl jsem taky lehký ťukec že mi ani airbag a pásy nezareagovali a nakonec jsem tam v tom se staršíma dílama by za 70 k on totiž ten hliník který na tom autě je tak rád pobere ten náraz a zdeformuje se ale narovnat už nejde a většinou při rovnání praskne.No držím ti palce ale pokud budeš opravu nějak šidit tak už to bude je splátanina.dave520 píše:asi to není vidět, ale spodek narázníku moc neutrpěl jen oblast kolem ledvinek 2x pdc, žalluzie a nic jinýho viditelně není pochroumaný, před nárazem jsem kus brzdil tak to bylo takový lehký ťuk proto bag nestřelil
Zpět k věci....
Při nárazu ti vystřelila pyropatrona na předpínači pásů. Buď koupíš novej předpínač, nebo to ošidíš. Smazat to samozřejmě nejde. Jestli ti tu někdo psal, že jo, tak tomu prd rozumí. Chyba je trvalá dokud se to neopraví, tak to bude hlásit chybu.
U pojistky jste vážení zapoměli na amortizaci a všelijaký další fičury místních pojišťoven.
Taky pojistku nemam. I kdybych to auto teď celý zrušil, tak za ty roky co auta mam už se mi to nepojištění vyplatilo. Pojistka má smysl jedině u auta do 3 let stáří, nebo u německý pojišťovny. Jinak jsou to většinou vyhozený peníze.
Při nárazu ti vystřelila pyropatrona na předpínači pásů. Buď koupíš novej předpínač, nebo to ošidíš. Smazat to samozřejmě nejde. Jestli ti tu někdo psal, že jo, tak tomu prd rozumí. Chyba je trvalá dokud se to neopraví, tak to bude hlásit chybu.
U pojistky jste vážení zapoměli na amortizaci a všelijaký další fičury místních pojišťoven.
Taky pojistku nemam. I kdybych to auto teď celý zrušil, tak za ty roky co auta mam už se mi to nepojištění vyplatilo. Pojistka má smysl jedině u auta do 3 let stáří, nebo u německý pojišťovny. Jinak jsou to většinou vyhozený peníze.
To že je amortizace nezákonná je nebetyčná blbost!!! Jak jsi na to přišel? Nebo jsi to někde v zákoně snad našel? Pravděpodobně se odvoláváš na rozhodnutí NS, který v jednom konkrétním sporu rozhodl, že poškozený nesmí doplácet na uvedení auta do původního stavu. Na základě tohoto rozhodnutí se zvýšila pravděpodobnost úspěchu v případnym sporu.
Zkusil sis to ale někdy vysvětlit s pojišťovnou?
Klik takových sporů s pojišťovnou jsi už vedl a vyhrál? Já jsem konkrétně vedl spor s českou pojišťovnou. Když došlo na žalobu, tak mi právníci řekli, že jí musim podat na viníka nehody. S pojišťovnou ať si to pak vyřeší on. No vybavil jsem si toho dědulu s babčou, jak se při tom ťukanci rozbrečeli.... mam psát víc?

Zkusil sis to ale někdy vysvětlit s pojišťovnou?
Klik takových sporů s pojišťovnou jsi už vedl a vyhrál? Já jsem konkrétně vedl spor s českou pojišťovnou. Když došlo na žalobu, tak mi právníci řekli, že jí musim podat na viníka nehody. S pojišťovnou ať si to pak vyřeší on. No vybavil jsem si toho dědulu s babčou, jak se při tom ťukanci rozbrečeli.... mam psát víc?

no nevím, nejsem právník, ale opravdu jsem slyšel že pokud rozhodne ústavní soud, mají v podobných případech rozhodnout i ostatní soudy stejně. Nebudu zmiňovat Novu, to je bulvár, ale mluvili o tom i na ČT, kde jasně řekli, že to pojišťovny zkoušejí dál a nechtějí platit nové díly komplet. Bylo tam jasně řečeno, že i u 10 let starého auta je to jejich povinnost, tedy pokud jsi poškozený. A logicky je píčovina, aby jsi na to jako poškozený dojel a pojišťovna na Tebe aplikovala amortizaci.Teddy píše:To že je amortizace nezákonná je nebetyčná blbost!!! Jak jsi na to přišel? Nebo jsi to někde v zákoně snad našel? Pravděpodobně se odvoláváš na rozhodnutí NS, který v jednom konkrétním sporu rozhodl, že poškozený nesmí doplácet na uvedení auta do původního stavu. Na základě tohoto rozhodnutí se zvýšila pravděpodobnost úspěchu v případnym sporu.
Nemusel jsem to nikdy řešit, když se něco stalo, pojišťovna to platila celé. Ale pokud by na mě vyrukovali s amortizací, jdu na ně s právníkem.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
přesně tak, rozhodnutí NS jsou sjednocující. Neni to zákon a neni jistý, že to ten soudce bude aplikovat i na tvuj konkrétní případ.
Nechci to snižovat. Prostě není to nezákonné! Jen existuje rozhodnutí NS, které dává lidem větší páku.
Pořád platí to, že se auto uvádí do původního stavu, nikoliv, že se z toho dělá nový. Neni nikde psáno, že se musí použít originální díly. Pojišťovna vezme cenu sraček typu starline a tu ti zaplatí. Je na tobě, abys prokázal, že novej díl starline nedosahuje kvality tvýho 10 let opotřebovanýho dílu. No už to vidim v barvách.
Proti tomuhle já vedu naprosto triviální spor..... už osmym rokem. Probíhalo to takhle: městský soud, odvolací soud, nejvyšší soud, městský soud, odvolací soud, nejvyšší soud, ústavní soud, městský soud, odvolací soud a teď jdeme opět k nejvyššímu soudu.
Nechci to snižovat. Prostě není to nezákonné! Jen existuje rozhodnutí NS, které dává lidem větší páku.
Pořád platí to, že se auto uvádí do původního stavu, nikoliv, že se z toho dělá nový. Neni nikde psáno, že se musí použít originální díly. Pojišťovna vezme cenu sraček typu starline a tu ti zaplatí. Je na tobě, abys prokázal, že novej díl starline nedosahuje kvality tvýho 10 let opotřebovanýho dílu. No už to vidim v barvách.
Proti tomuhle já vedu naprosto triviální spor..... už osmym rokem. Probíhalo to takhle: městský soud, odvolací soud, nejvyšší soud, městský soud, odvolací soud, nejvyšší soud, ústavní soud, městský soud, odvolací soud a teď jdeme opět k nejvyššímu soudu.
Tak se mi podařilo otevřít kapotu a je minimálně zdeformovanej ten přední kus hliníku není prohlej celej jen začátek je malinko vyboulenej nahor. pak je ohlej plech a je posunutej jen nohoře cca o 1 cm možná ani to ne. takže chladič není jakoby kolmo ale melinko vršek padá smšrem k motoru jinak vlastně žaluzie KO jinak nic.
Samozřejmě to vyměním tak aby to bylo v pořádku a oblbovat to nehodlám to je pěknej nesmysl.
Ta patrona se mění celá s tím jak se zacvakává pás ne?
Samozřejmě to vyměním tak aby to bylo v pořádku a oblbovat to nehodlám to je pěknej nesmysl.
Ta patrona se mění celá s tím jak se zacvakává pás ne?