Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 hudba z cd changeru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Zdenda530d

#41 Příspěvek od Zdenda530d »

Tak a je to tam. Dension funguje skvěle - samotná "montáž" včetně vyndání a opětovného zasazení rádia do palubky byla tak na 10 minut, ale dostat kabel s modulem na MP3 do kastlíku spolujezdce byla akce na půl hodiny :)
Musím uznat, že v BMW je (alespoň u e39) zpracování na nejvyšší úrovni jakou jsem kdy u aut viděl - nikde, žádná skulina, odstátý plast, apod. čím by se dal kabel vést, ale nakonec jsem to zmákl. Obzvláště mě u tohoto modulu potěšila možnost mít až 6 adresářů na flešce, ve kterých se dají sklatby uchovávat, takže pro různé žánry je možností haba kuk.
Už se těším na letní projížďku...
EdyBoyS

#42 Příspěvek od EdyBoyS »

Zdenda530d píše:Tak a je to tam. Dension funguje skvěle - samotná "montáž" včetně vyndání a opětovného zasazení rádia do palubky byla tak na 10 minut, ale dostat kabel s modulem na MP3 do kastlíku spolujezdce byla akce na půl hodiny :)
Musím uznat, že v BMW je (alespoň u e39) zpracování na nejvyšší úrovni jakou jsem kdy u aut viděl - nikde, žádná skulina, odstátý plast, apod. čím by se dal kabel vést, ale nakonec jsem to zmákl. Obzvláště mě u tohoto modulu potěšila možnost mít až 6 adresářů na flešce, ve kterých se dají sklatby uchovávat, takže pro různé žánry je možností haba kuk.
Už se těším na letní projížďku...
Já to vyvedl pod koberec u středového tunelu a protáhl to k poutacímu pásu řidiče
Je to zamaskované a dobře po ruce
Stahovaci páskou jsem kabel připnul k zásuvce na poutaci pás takže nikde nic nezavazí. Vše funguje dobře
Mohu dension doporučit
Zdenda530d

#43 Příspěvek od Zdenda530d »

Možnost s vyvedením kabelu "někam" jsem taky zvažoval, ale při zkoušení jsem zjistil, že když je tam fleška přes kabel, tak se déle načítá a občas se jakoby zasekne, pak taky při přeskakování skladeb (o více jak 5) to déle trvalo... ale to nebyl hlavní důvod. Prostě jsem chtěl mít celý Dension modul "po ruce" kdybych v budoucnu chtěl napojit iPod - v kastlíku je to podle mě, nejelegantnější řešení - hezky ho ještě připevním k horní desce v přihrádce a nebude při běžném užívání vidět ani zavazet.
dell

#44 Příspěvek od dell »

A co to moje Reverse, na něm to bude také fungovat. EdyBoyS chtěl jsi vidět celé rádio, jak se na to díváš?.
Zdenda530d

#45 Příspěvek od Zdenda530d »

No já mám taky kazeťák, ale ještě tam mám tlačítko TONE + v kufru jsem měl origo CD-changer. Dension se teď chová jako ten changer.
dell

#46 Příspěvek od dell »

Zdenda530d píše:No já mám taky kazeťák, ale ještě tam mám tlačítko TONE + v kufru jsem měl origo CD-changer. Dension se teď chová jako ten changer.
A ten kazeťák máš v tom případě jinej ale to stále nevím zda ten můj bude fungovat a nebo ne. Má někdo toto rádio reverse a měl CD v kufru. Já jsem jej neměl.
Angelos

#47 Příspěvek od Angelos »

Nejsem si úplně jistej, jestli by to chodilo s tvojim BMW Reverse, když tam nemáš tlačítko MODE, tudíž by jsi nemohl přepnout na ten changer (Dension). Asi budeš muset vyměnit rádio aspoň za Bussines, nebo ideálně dodělat i MID (BC v rádiu).
Zdenda530d

#48 Příspěvek od Zdenda530d »

Musím se pochlubit, po nějakém tom hledání na netu jsem pronikl do módu u Densionu, který zvládne zobrazovat sklatby (ne jenom CD1 - track XY) na MID. Popis jak do toho proniknout, který byl v návodu mi nešel, protože tam chyběl jeden (stěžejní) mezikrok. Takže pokud má někdo Dension - opravdu tento modulek podporuje názvy skladeb. (nebere název souboru, ale název z popisu ve vlastnostech MP3)
Možná, že jsem objevil ameriku ale musím se s tím podělit, protože přítelkyně to nechápe a nikdo nesdílí mou radost... :roll: :P :P
EdyBoyS

#49 Příspěvek od EdyBoyS »

Zdenda530d píše:Musím se pochlubit, po nějakém tom hledání na netu jsem pronikl do módu u Densionu, který zvládne zobrazovat sklatby (ne jenom CD1 - track XY) na MID. Popis jak do toho proniknout, který byl v návodu mi nešel, protože tam chyběl jeden (stěžejní) mezikrok. Takže pokud má někdo Dension - opravdu tento modulek podporuje názvy skladeb. (nebere název souboru, ale název z popisu ve vlastnostech MP3)
Možná, že jsem objevil ameriku ale musím se s tím podělit, protože přítelkyně to nechápe a nikdo nesdílí mou radost... :roll: :P :P
jak jsi to udělal, že ti to píše názvy skladeb??
Zdenda530d

#50 Příspěvek od Zdenda530d »

:D

návod:

sedni do auta - klíček ani nedávej do zapalování a jen zapni rádio.

1. v Densionu nesmíš mít nic připojené
2. pomocí MODE nastav CD - bude se vyhledávat a mělo by se ti to zastavit na CD5 track 99
3. 10 sekund drž tlačítko FF (pro přeskakování mezi sklatbama dopředu), pak ho pusť. cca po 3 vteřinách ti to najede do módu nastavení režimů (na display - CD5 track 01).
4. navol track 03 (tzn dvakrát zmáčkneš FF) [jsou tam celkem 4 režimy] a cca 3 vteřiny počkej (mělo by ti to vypsat hlášku AUX MID text, nebo něco takovýho) a to je ten režim robrazení názvu skladeb.
5. pro potvrzení režimu zmáčkni m (ten prostřední čudl co je mezi posunováním skladeb) a hned potom (nesmíš na nic čekat) zmáčkni ještě jednou FF.

6. šoupni tam flešku a zkus to.

[1. načtení trošku trvalo ale cca po 3 vteřinách se track 01 změnil na název skladby - a pozor, název skladby není název souboru ale název, který je v popisu u MP3 souboru pod vlastnostma]

Good Luck
Hrál jsem si s tím dobrých 15 minut než jsem to tímto způsobem prolomil :), vyšlo to až tak na popáty.
EdyBoyS

#51 Příspěvek od EdyBoyS »

Díky za radu ale mám e39 s face m5 volantem a tam mám akorát na rádio tlačitko hlasitosti + a -
A přepináni na další a předchozí... Žádné mezitlačítko tam neni
Zdenda530d

#52 Příspěvek od Zdenda530d »

volant k tomu vůbec nepotřebuješ (a bez klíčku stejně nejde rádio ovládat z volantu).
Jediný tlačítka, který využiješ jsou tyto:
Přílohy
PH7070.jpg
PH7070.jpg (65.4 KiB) Zobrazeno 979 x
EdyBoyS

#53 Příspěvek od EdyBoyS »

Nejde mi to... Nemůžu najet do toho výběru módů... Sviti tam pořád CD5-99 a s tim nehnu..
Zdenda530d

#54 Příspěvek od Zdenda530d »

tak to nevím... já to FF držel vždy o trochu déle, 15 vteřin asi (na display se po dobu co jsem to držel znázornily přehrávací šipky), pak jsem pustil a za pár vteřin se na display objevilo CD5-01. A to je ten mód, nastavil jsem (pomocí FF) CD5-03 - konkrétní režim pro zobrazení textu, zmáčkl "m" pak ještě jednou FF a bylo to.
Pokud se ani nedostaneš do toho módu pomocí FF tak možná máš trošku jiný ten Dension modul. (pozn. taky mi to napoprvé nešlo, ani na podruhé, ale hrál jsem si s tím tak dlouho dokud to nepovolilo...)

Hlavní je mít vše vyplé, klíček nemít v zapalování a v Densionu nemít flešku, nejsem žádný ajťák, ale ten prodlužovací kabel co tam máš by tomu vadit neměl... ale kdo ví.
EdyBoyS

#55 Příspěvek od EdyBoyS »

No vadit by neměl protože to hledá cd stejně jako tobě
Klíček vytažený a flashdisc taky
Šiky pro přetáčení také svítí ale neobjeví se nic. Ani když to podržím 30 vteřin a pak minutu počkám, stále sviti cd5-99 :-(
Zdenda530d

#56 Příspěvek od Zdenda530d »

Tak to už nevím, asi máš opravdu jiný typ densionu, který tuto funkci nemá.
Zdenda530d

#57 Příspěvek od Zdenda530d »

Já mám tento. (na netu jsem našel, že pokud máš ten samý, ale modrý - tak ten to na 100% nemá)
Přílohy
Dension.jpg
Dension.jpg (49.95 KiB) Zobrazeno 923 x
Zdenda530d

#58 Příspěvek od Zdenda530d »

A tady origo návod co jsem dohledal - chybí tam ten krok s uložením, bez kterého mi to taky nešlo.

NABLING TEXT DISPLAY
Gateway Lite is designed for cars without text display
– except for compatible BMW and Toyota models.
When installing the device in a BMW, the text (song
info) can be displayed on several screens (Radio, M
IDor Navigation) and it has to be set after the Gateway
installation. In order to activate text display mode
you need to enter the Text selector mode

•Turn the Radio ON and select the Gateway (CD-Changer)
•Disconnect all devices from the Gateway and wait until ‘Disc 1/Track99’ appears
•Keep the FF (Fast Forward) button pressed for at last 10 seconds, then release. The display turns to ‘Disc 1/Track 01’ within 3 seconds (Text
selector mode)
•Press the Next track button ( ) to toggle Tracks 02 through 04
to set the screen mode
•Please note:
Track 01 is the non-Text Mode
•After setting the appropriate mode,
press FF ( – Fast Forward) to confirm
. Pressing the REW ( – Rewind) button will exit the Text selector cancelling all changes
•If the text selection procedure was correct
AUX GW will appear on the display
Please note:
Text display is possible on some Toyota
radios as well. Press “DISP”, “TXT” or “TEXT” button
on the radio to activate it.
EdyBoyS

#59 Příspěvek od EdyBoyS »

Najdu origo krabičku a vyfotím ji
Zdenda530d

#60 Příspěvek od Zdenda530d »

Fígl je v tom označení GWL - 9221 - 2.
Pokud tam máš něco jinýho, je to možná ten problém...
Odpovědět