Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
CIC idrive upgrade
Ahoj mám idrive CIC 2009
Rád bych v autě měl ten CIC-HIGH (NBT) který je od roku 2012
Dá se udělat aktualizace pouze softweru nebo se musí něco měnit.
Jde mi hlavně o to že ta novější verze umí přehrávat filmy které jsou třeba na USBčku v loketce. Dále se mi líbí viditelnost obalu CD.
Děkuji moc za všechny rady a info
Rád bych v autě měl ten CIC-HIGH (NBT) který je od roku 2012
Dá se udělat aktualizace pouze softweru nebo se musí něco měnit.
Jde mi hlavně o to že ta novější verze umí přehrávat filmy které jsou třeba na USBčku v loketce. Dále se mi líbí viditelnost obalu CD.
Děkuji moc za všechny rady a info
- Přílohy
-
- CCC-CIC-NBT.jpg (18.63 KiB) Zobrazeno 1744 x
NBT je úplně jiný hardware a úplně jiná jednotka. Nenapsal jsi, zda máš E60 nebo F10 (případně F07 nebo F11). Důležité to je hlavně proto, že NBT nikdy nebyla pro Exx určená a přímo kompatibilní je pouze s Fkovýma bavorama. A podporu videí z USB umí pouze po překódování někým, kdo ví kam sáhnout (z výroby to hned neumí).
Kdyby jsi uvažoval o přehození z jiného auta, tak budeš určitě potřebovat emulátor (který vyfiltruje VIN z CASu a ZGW jednotky - jinak se zablokuje navi a jiné funkce). Na F10 je potřeba dokonce optický emulátor a je možné, že bys pro plnou funkčnost potřeboval vyměnit i ZGW modul, protože u F10 vede optika i přes něj v některých případech.
Kdybys o tom více uvažoval, tak mi napiš a já uvidím, co by se dalo dělat.
Kdyby jsi uvažoval o přehození z jiného auta, tak budeš určitě potřebovat emulátor (který vyfiltruje VIN z CASu a ZGW jednotky - jinak se zablokuje navi a jiné funkce). Na F10 je potřeba dokonce optický emulátor a je možné, že bys pro plnou funkčnost potřeboval vyměnit i ZGW modul, protože u F10 vede optika i přes něj v některých případech.
Kdybys o tom více uvažoval, tak mi napiš a já uvidím, co by se dalo dělat.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
NBT lze dostat i do E řad, je to ale docela nákladné.
Do F řad lze instalovat celkem bez problému.
NBT přehrává z USB a umí i jiné kodeky, třeba divx atd.
CIC neumí přehrávat filmy z USB a podporuje pouze DVD formát.
Aktualizací CCC se nezískají, žadné nové funkce.
Pokud tam není starý (hnědý) SW, aktualizaci v podstatě nepoznáte.
Do F řad lze instalovat celkem bez problému.
NBT přehrává z USB a umí i jiné kodeky, třeba divx atd.
CIC neumí přehrávat filmy z USB a podporuje pouze DVD formát.
Aktualizací CCC se nezískají, žadné nové funkce.
Pokud tam není starý (hnědý) SW, aktualizaci v podstatě nepoznáte.