Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
N53 zahřátý motor napoprvé nenaskočí
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Když je auto zahřáté, například: zastavím, po 20 min přijdu k autu, zmáčknu tlačítko start motor naskočí jen tak tak, nebo někdy i zhasne, nastartuji po druhé všechno je v pořádku. Když je motor studený je vše ok, to samé i když je zahřátý, vypnu ho a hned znova nastartuji, také ok. Nemáte někdo zkušenost s tímto příznakem?
-
No u N53 tyhle příznaky může způsobovat víc věcí:
- vysokotlaká pumpa
- NOx senzor
- katalyzátor
- zapalovací cívky
- svíčky
- vstřikovače
Napíchni se na diagnostiku co ti poví.
Můj problém byl, že auto nastartovalo a hned chcíplo. Na podruhé už běželo OK. V BMW mi na vyměnili nejdřív čidlo NOx. To trochu pomohlo. Už to nedělalo, ale zlobilo trošku jinak. Pak se auto škubalo čas od času při zátahu, a vyměnili pumpu. No a nakonec bylo takové tupé, jak kdyby bez výkonu a vyměnili katalyzátor. A od té doby OK. ťuk ťuk
- vysokotlaká pumpa
- NOx senzor
- katalyzátor
- zapalovací cívky
- svíčky
- vstřikovače
Napíchni se na diagnostiku co ti poví.
Můj problém byl, že auto nastartovalo a hned chcíplo. Na podruhé už běželo OK. V BMW mi na vyměnili nejdřív čidlo NOx. To trochu pomohlo. Už to nedělalo, ale zlobilo trošku jinak. Pak se auto škubalo čas od času při zátahu, a vyměnili pumpu. No a nakonec bylo takové tupé, jak kdyby bez výkonu a vyměnili katalyzátor. A od té doby OK. ťuk ťuk

-