Zdravím
E39 530Da 99 kombi
nějakou dobu mě blblo čidlo venkovní teploty ale teď už ukazuje jen -40
někde jsem se dočet že by mělo stačit koupit a vyměnit toto http://www.gme.cz/b57164k0472k000-p118-009 Ale zajímalo by mě kde ho mám v autě hledat a jak vyměnit ?
Pomůže někdo ?
Děkuji
Ať nezakládám nové téma.. Mám E39 530d před face a čidlo venkovní teploty si dělá co chce. -40 neukazuje ale i když mrzne, tak ukazuje třeba +3 a po pár minutách je třeba +12.. Čidlo jsem vycvakl vafoukal,prostříkal kontakty a hned po nasazení ukázal podle mě dobře -3.... po 5ti minutové cestě domů už zase ukazovalo +8.. říkal jsem si,že by se tam nějak mohla dostávat voda a tak jsem to zatočil izolačkou,ale nefunguje to..
Nějakej nápad?
DaweTDS píše:Ať nezakládám nové téma.. Mám E39 530d před face a čidlo venkovní teploty si dělá co chce. -40 neukazuje ale i když mrzne, tak ukazuje třeba +3 a po pár minutách je třeba +12.. Čidlo jsem vycvakl vafoukal,prostříkal kontakty a hned po nasazení ukázal podle mě dobře -3.... po 5ti minutové cestě domů už zase ukazovalo +8.. říkal jsem si,že by se tam nějak mohla dostávat voda a tak jsem to zatočil izolačkou,ale nefunguje to.. Nějakej nápad?
A nemáš to čidlo přidělaný na špatném místě Třeba ti na něj fouká z větráku chladiče,nebo teplo od motoru a pak klame.....
termistor NTC 4k7. To das do nejake krabicky, zalijes lepidlem. To cele umistis tak aby na to foukal trochu vitr a je to. Je dulezite dobre tu kabelaz spojit a izolovat od okoli.
pokud máte staré nefunkční čidlo tak stačí rozřezat a napájet nový termistor za 10Kč a zalepit (já to už několikrát dělal na silikon a OK .. dělal jsem to minimálně na 5ti autech) ... když chybělo staré čidlo tak jsem použil propisku a opět zalepil.
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Mám stejný problém jako DaweTDS. Mám e38 a ikdyž mrzne ukazuje stále plusové hodnoty, teď nejčasteji kolem 10-12 stupňů, když bylo -6 tak ukazuje +2 Koupil jsem termistor vyměnil a je to stejné, dal jsem jiné orig. čidlo a ukazuje stejné nesmysly čidlo je uloženo v nárazníku jak má být, nic není ulámané. Štve mě to hlavně kvuli webastu, které občas nespustí výhřev protože si myslí že je venku moc teplo. Nemá někdo nějaký nápad v čem by to mohlo být? Konektor jsem také vyčistil, mohla by to způsobovat kabeláž čidla?
INPE to najdes treba v modulu IHKA/R nebo v KMB/IKE modulu.
Jinak webasto si meri teplotu samo. Pak se podivej i do webasta kolik ukazuje.
Pokud to ukazuje spatne, tak jedine nekde studeny spoj.
Mafa píše:Mám stejný problém jako DaweTDS. Mám e38 a ikdyž mrzne ukazuje stále plusové hodnoty, teď nejčasteji kolem 10-12 stupňů, když bylo -6 tak ukazuje +2 Koupil jsem termistor vyměnil a je to stejné, dal jsem jiné orig. čidlo a ukazuje stejné nesmysly čidlo je uloženo v nárazníku jak má být, nic není ulámané. Štve mě to hlavně kvuli webastu, které občas nespustí výhřev protože si myslí že je venku moc teplo. Nemá někdo nějaký nápad v čem by to mohlo být? Konektor jsem také vyčistil, mohla by to způsobovat kabeláž čidla?
Mám to samé na e61 530d
Už během dvo let už tam mám asi třetí čidlo. Můj postřeh je takový že přes léto to ukazuje normálně tak jak má ,ale jakmile se ochladí tak mi to začne blbnout. Jedu a skáče to klidně i do + 23°C a víc .... ted se mi to trochu uklidnilo ale stejně to ukazuje tak o 6°C víc než ve skutečnosti. Taky mě to štve
Tak mám nový poznatek. Od pondělí u nás mrzne a silnice jsou suché.Už týden čidlo ukazuje podle mě dobré hodnoty. Dnes třeba -7 a podobně. Minulý týden bylo tepleji a jezdilo se kalužemi a tak.. bude to mít souvislost s vodou. Jak se oteplí, tak budu projíždět kaluže a sledovat co dělá teplota. pokud to bude házet bláboly,tak půjdu po čidle, svorkovnici, drátu. Bude to mít na starosti voda co mění lehce odpor a teplota potom ukazuje nesmysly.