Čeká mě na bráchovo e39 výměna zadních ložisek.
Ještě jsem to nikdy neměnil a proto bych se rád zeptal těch co ví jak na to, na co si dát pozor nebo jestli je to pro běžného mechanika problém...?
jako problém bych viděl jědině vyražení poloos ze starého ložiska.... sundáš brzdič, kotouč, pakny a na 4 šroubech uvidíš přišrubované ložisko..... jen to poloosu vyhodit... klíš n amatku nevím přesně kolik ale vypadá jako 34 nebo 32 dvanáctihraná... taky musim do leta vymenit levé zadní.. vubec s emi do toho nechce
Takže stejné jak u předohrabu, jo..
No vypadá to, že na ty šrouby zezadu nic moc přístup.. Tak doufám že ty poloosy z tisícihranu půjdou.
Budu měnit obě.
Dík za info
Tak dneska jsem se do toho pustil..
Poloosa na tisícihranu šla v pohodě.
Ale pánové, povolit a vytočit ty 4 šrouby to byla pakárna největší. Totál zaoxidované v těhlici a jeden se ztrhnul na hlavě a to jsem je naklepával a měl i zvedlé rameno abych měl golu přímo. Takže nakonec jsem musel ten jeden fortunou zvenka od kola odfrézovat..
Zítra druhá strana..
trochu si přihřiju polívčičku.... od zadní nápravy je slyšet hučení.... když jedu rovně ta hučí, zatočím do prava tak hučí ještě víc a když zatočím do leva tak je ticho... mohlo by to být levé zadní ložisko?? díky
díky a ještě jedna věc.. když jedo od stovky nahoru a zabočím do leva třeba při předjíždění tak začne celé auto vibrovat a hodně to cítím i do volantu... dělalo to trochu a už to dělá víc ale jen když jedu víc než stovkou... přední ramena horní, dolní i řízení je nové.. silembloky v zadních ramenech taky nové... čím by to mohlo být? díky